Hoe herken je de oppas die je nooit meer wilt laten gaan?

Als moeder wil je, als het even kan, ieder moment bij je kids zijn. Toch is dit niet altijd mogelijk. Bovendien is een moment van rust aanbevolen als je wilt voorkomen dat je jezelf overbelast. Kortom, je wilt op zoek naar een oppas. Maar waar vind je een oppas waar je op kunt bouwen?

Sommige moeders hebben het geluk dat ze een moeder, vader of ander familielid hebben die op de kleintjes willen passen. Dit is echter niet voor iedereen het geval. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je de oppas van je dromen kunt vinden.

Hieronder hebben wij, speciaal voor deze moeders, een lijst met zeven tekenen waar je de ideale oppas aan kunt herkennen, samengesteld.

1) De oppas is altijd vrolijk bij jouw kinderen

Als moeder houd je natuurlijk van je eigen kids. Dit is biologisch ingeprogrammeerd. Voor een oppas is het een kwestie van een juiste match. Voor sommige mensen is oppassen slechts een baan. Voor anderen is het een roeping. Je wilt een oppas vinden die oprecht blij is om tijd met je kinderen door te brengen

2) De kinderen zijn dol op de oppas

Net als het belangrijk is dat de oppas dol is op jouw kinderen, is het ook van belang dat de kids ook blij zijn met de oppas. Het is normaal dat kinderen niet direct warme gevoelens tegenover een oppas koesteren. Na enkele sessies zullen je kinderen, bij de juiste oppas, echter voor hem of haar opwarmen.

3) De oppas is punctueel en betrouwbaar

Het is de bedoeling van een oppas dat hij of zij werk van je uit handen neemt zodat je als drukke moeder ook nog andere dingen kan doen naast het verzorgen van de kinderen. Het laatste wat je dus wilt, is een oppas die niet betrouwbaar is en op het laatste moment afzegt. Een oppas die steevast te laat komt is ook geen aanrader.

4) De oppas heeft een hands-on mentaliteit en denkt met je mee

Als moeder moet je voortdurend creatief nadenken om de kinderen bezig te houden. Ook zul je geheid tegen problemen oplopen, zoals een kind dat niet kan slapen. Een oplossing vinden is vaak een kwestie van proberen en opnieuw proberen.

Je oppas zal voor dezelfde uitdagingen worden gesteld. Het is belangrijk dat hij of zij hier creatief mee om kan gaan. De ideale oppas denkt zelfs met je mee en geeft suggesties over hoe je bepaalde problemen kunt aankaarten.

5) De oppas hecht waarde aan een schoon huis

Wacht eens even. Het gaat hier toch om een oppas, niet om een schoonmaker? Dat klopt, je wilt niet een oppas die zo diep opgaat in het stofzuigen van de woonkamer dat je kinderen vrij spel krijgen om te doen wat ze willen. Een oppas die er voor zorgt dat alle rommel wordt opgeruimd maakt je leven echter een stuk gemakkelijker. Bovendien is een schoon huis belangrijk voor de hygiëne.

6) De oppas is verantwoordelijk genoeg om ongelukken te voorkomen

Ze zeggen dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Het is niet altijd mogelijk om ongelukken te voorkomen. Het is echter wel zo dat ongelukken sneller en vaker voorkomen bij mensen die niet verantwoordelijk zijn. Het gaat om je eigen bloed en vlees dus zorg er alsjeblieft voor dat je een oppas kiest die je op dit vlak kunt vertrouwen.

7) De oppas hecht waarde aan transparantie en regelmatig contact

Wanneer je eenmaal het huis uit bent, zou je niet meer aan je kinderen moeten denken. Ze zijn immers in veilige handen. Iedere moeder weet echter dat dit onzin is en je zult je altijd wel een klein beetje zorgen maken. Een oppas die in contact blijft en je op de hoogte houdt neemt een hoop zorgen bij je weg.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
70VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Acupunctuur bij kinderwens

Een geboortekaartje bij je post. Een ooievaar en babyslingers in een tuin. Een collega die zwanger is. Zwangere vrouwen en kinderwagens op straat. Het...

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...

6 soorten entertainment waar elke moeder van kan genieten terwijl haar baby slaapt

Je kent het moment wel. De baby is eindelijk gaan slapen en nu is er volledige rust en stilte thuis. Als je geluk hebt...

Waarom kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Wereldwijd drinken ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Ook in Nederland wordt geitenmelk steeds populairder, zowel voor volwassenen als in...

Tips voor raambekleding in de babykamer

Er staat gezinsuitbreiding op de planning! Misschien zelfs wel heel snel. Een van de leukste taakjes als je in verwachting bent is toch wel...