Jouw baby’s allereerste vakantie!

Gaat je kleine wondertje deze zomer voor het eerst mee op vakantie? Dan komt tijdens dit mooie en spannende avontuur een slimme indeling van de koffers goed van pas. Met een paar simpele tips is de koffer goed gevuld en til je je tijdens je eerste vakantie als gezinnetje niet gelijk een breuk aan babyspullen.

Goed begin, halve werk: checklist!

Ga ruim voor vertrek nog even goed na welke baby-faciliteiten er wel/niet aanwezig zijn op je vakantieverblijf. Alle zaken die niet op de accommodatie aanwezig zijn moet je immers zelf nog regelen voor je baby. Het scheelt enorm als je geen weekendbedje of fietsstoeltje mee hoeft te nemen. Reserveer deze benodigdheden (als het nodig is) vooraf en kom niet voor verrassingen te staan!

Echt vakantie: ga minder sjouwen

We doen het allemaal: te veel kleding meenemen zodat je koffer bol staat met kledingstukken die je waarschijnlijk toch niet aan gaat trekken. Vaak is dit ook helemaal niet nodig. Ook voor je kleine wondertje hoeft geen hele kledenkast uitgepakt te worden. Natuurlijk moet je rekening houden met eventuele ongelukjes. Een beetje handwasmiddel is voldoende om deze ongelukjes letterlijk weg te spoelen. Met dit kleine beetje extra werk, bespaar je jezelf een hoop gesjouw voor, tijdens en na je vakantie.

Vakantie

Speelgoed

Hebben jullie een lange trip voor de boeg? Zorg dan dat de verveling niet toeslaat en neem voldoende vermaak: baby’s hebben veel afwisseling nodig. Zeker tijdens een lange reis, waarin jij ook af en toe je rust wilt pakken. Zorg ook dat eten en drinken snel te pakken is. Het is vreselijk om alles overhoop te moeten halen als je baby alles bij elkaar huilt en jij vervolgens minutenlang op zoek moet naar zijn flesje of fruithapje.

Foutje, bedankt

Je kunt er gerust vanuit gaan dat er tijdens de reis een onaangenaam geurtje vrijkomt die jou en je medereizigers bijzonder snel gaat opvallen. Een vieze luier is heel normaal, maar zorgt onderweg vaak voor veel stress en problemen. Zorg ten eerste dat je altijd een matje bij de hand hebt om je baby op te verschonen. Een zachte handdoek is natuurlijk ook goed. Denk ook aan de babydoekjes. Deze zijn tegelijkertijd ook praktisch als ‘snoetenpoetser’ en die multifunctionaliteit zorgt voor weer wat extra ruimte in de koffer.

Op zijn blote bolletje

Wat zeker niet mag ontbreken: is bescherming tegen de zon. Neem goede zonnebrandcrème mee met een hoge factor die geschikt is voor het hele babylichaam. Je kleine spruit is nog niet gewend aan lange zonuren en op vakantie krijgen baby’s vaak direct een flinke dosis zon voorgeschoteld. Babycrème werkt overigens ook goed bij volwassenen. Door ook deze zonnebrand te gebruiken, ben je verzekerd van goed bescherming tegen Uv-straling en omdat je geen eigen zonnebrandfles hoeft in te pakken blijft er nog een plekje vrij in de koffer.

Neem ook een parasolletje of een zonnehoedje voor extra zonbescherming mee. Een stoere babyzonnebril beschermt de oogjes.

Al die bespaarde ruimte zorgt voor een lichtere koffer en deze komt goed van pas als op de terugreis alle souvenirs van je baby’s eerste vakantie ingepakt moeten worden.

2_t2_Vliegtuig.jpg

 

 

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
66VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Welke plekken zijn fijn om je baby te voeden?

Wanneer je borstvoeding geeft weet je dat dit veel tijd in beslag neemt. Dit doe je natuurlijk met alle liefde voor je kindje, maar...

Op vakantie tijdens de zwangerschap

Er zijn een hele hoop mensen die jaarlijks vaak op vakantie gaan en er ook heel erg veel plezier uit halen. Sommige vrouwen worden...

Veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes

Wanneer je zwanger bent geworden, zou je al snel merken dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Helaas keer krijg je ook een...

Wanneer beginnen met het potje?

Elk kind is anders en het kan daarom best wel lastig zijn om bepaalde dingen te bepalen. Sommige kinderen zijn bijvoorbeeld heel erg vroeg...

Welk tussendoortje voor een dreumes?

Wanneer je kinderen hebt, is dit natuurlijk een hele leuke ervaring. Helaas is er geen handleiding voor kinderen en daarom is het best wel...