Met je baby op vakantie gaan

Met zijn tweeën op vakantie gaan is heerlijk relaxt. Je pakt de spullen in die je nodig hebt en kunt vervolgens gaan genieten op jullie vakantieadres. Met een baby is dat wel even anders. Je hebt veel meer nodig maar ook tijdens de vakantie zijn er verschillende uitdagingen. Toch is het prima te doen om met je baby op vakantie te gaan, als je maar een goede voorbereiding hebt.

Even wennen aan het idee

Wanneer je op vakantie gaat met je baby moet hier wel wat denkwerk en een goede planning aan vooraf gaan. Je wil natuurlijk wel dat alles goed geregeld is en, nog belangrijker, dat je niks vergeet. Bedenk je dat het voor je baby ook heel anders is. Zijn vertrouwde plek wordt ineens verruild voor een nieuwe omgeving met andere geuren, geluiden en een andere temperatuur. Het is dus verstandig in ieder geval de eerste dagen even rustig aan te doen zodat je kleine kan wennen.

Waar ga je op vakantie?

Ook een hele goede om over na te denken. Let goed op de hygiëne, veiligheid, de basisvoorzieningen en de kwaliteit van de gezondheidszorg. Zo zijn landen waar malaria voorkomt niet echt een goed idee met een kind. Maar ook moet je denken aan het klimaat. Een baby kan niet goed tegen hitte maar ook niet tegen extreme kou. Een tropisch land of juist een vakantie op grote hoogte of tussen de sneeuw, kun je beter nu niet doen.

De kans is ook groot dat je eigenlijk niet te lang met je baby wilt reizen. In dat geval kun je dus het beste kiezen voor een buurland of kies een land waar je maar een paar uurtjes voor hoeft te vliegen.

Met de auto op weg

Belangrijk om te onthouden is dat je met de auto maximaal 2 uur achter elkaar rijdt. Ook baby’s hebben de tijd en ruimte nodig om zich te kunnen bewegen en even uit de auto te zijn. Zorg er tijdens de rit ook voor dat het niet te koud of te warm in de auto is. Weet je van je baby dat hij niet gek is op lange autoritten? Stem je vakantiebestemming hier dan op af om een stressvolle situatie te voorkomen.

Vliegen met je baby

Besluiten jullie met het vliegtuig op vakantie te gaan, dan zit je kleine tot 2 jaar bij je op schoot. Na die leeftijd moet je een eigen stoel voor hem boeken. In dat geval kun je ervoor kiezen je eigen autostoel mee te nemen als handbagage en deze in het vliegtuig te laten bevestigen. Wil je liever op het vliegveld een autostoel huren? Kijk dan goed of er een stoel in de juiste groep leverbaar is en of hij nog aan de veiligheidsnormen voldoet.

Ook doe je er goed aan genoeg dingen mee te nemen in je handbagage om een paar dagen vooruit te kunnen met je kleine. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren. Als je op een vliegveld strandt of je koffer raakt onverhoopt kwijt, is het toch fijn als je in je handbagage voeding, kleding, luiers, doekjes en zalf hebt. Wil je de buggy meenemen, dan kan dit vaak als extra stuk handbagage. Je mag hem dan tot de gate gebruiken en daarna gaat hij het ruim in.

Je vakantie accommodatie

Een kindvriendelijke accommodatie is de beste keuze. Er is dan niet alleen een campingbedje en kinderstoel aanwezig, maar er is ook rekening gehouden met de stopcontacten, er zijn traphekjes aanwezig en wanneer jullie een tuin hebben is deze afgeschermd. Ook zal een kindvriendelijk vakantiehuisje altijd op een rustige plek staan en in de buurt van een speeltuin en/of zwembad. Houdt je kleine van zwemmen, dan doe je er goed aan een vakantiepark uit te kiezen met een leuk peuterbad.

Lees ook: Wat zijn warmtebultjes en wat kun je er tegen doen?

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
66VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Welke plekken zijn fijn om je baby te voeden?

Wanneer je borstvoeding geeft weet je dat dit veel tijd in beslag neemt. Dit doe je natuurlijk met alle liefde voor je kindje, maar...

Op vakantie tijdens de zwangerschap

Er zijn een hele hoop mensen die jaarlijks vaak op vakantie gaan en er ook heel erg veel plezier uit halen. Sommige vrouwen worden...

Veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes

Wanneer je zwanger bent geworden, zou je al snel merken dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Helaas keer krijg je ook een...

Wanneer beginnen met het potje?

Elk kind is anders en het kan daarom best wel lastig zijn om bepaalde dingen te bepalen. Sommige kinderen zijn bijvoorbeeld heel erg vroeg...

Welk tussendoortje voor een dreumes?

Wanneer je kinderen hebt, is dit natuurlijk een hele leuke ervaring. Helaas is er geen handleiding voor kinderen en daarom is het best wel...