Free Porn manotobet takbet betcart betboro megapari mahbet betforward 1xbet

Naar de dokter met je kindje: tips

Je hoopt natuurlijk zo min mogelijk doktersbezoeken af te leggen met je kindje, maar zeker in het eerste jaar zul je toch geregeld een arts spreken ter controle van de kleine. Hoe kun je zorgen dat de arts je goed begrijpt, en de juiste diagnose stelt? En hoe voorkom je een paniekaanval bij je baby en het bijbehorende spektakel in de wachtruimte? Om het bezoek zo rustig en succesvol mogelijk te laten verlopen kun je eens kijken naar de volgende tips.

Denk aan de timing

Plan een afspraak niet op een tijd dat je kindje gewend is te slapen of te eten. Door je baby uit zijn normale ritme te halen loop je kans dat hij verward of geïrriteerd het doktersbezoek ingaat. Jij kent je kleine het best, en jij weet dus ook op welke momenten van de dag je baby een uitstapje wel ziet zitten en op welk moment hij liever met rust gelaten wordt. Vraag de arts of assistent of je langs mag komen wanneer het niet zo druk is op de praktijk; zo voorkom je dat je lang in de wachtruimte zit. Neem voor de zekerheid eten en drinken mee voor het geval je toch lang moet wachten.

Denk aan je houding

Je baby zal de dokter sneller accepteren als hij aan jou merkt dat jij je ook op je gemak voelt. Als je gestrest en zenuwachtig doet geef je aan je baby het signaal dat het bij de dokter niet veilig is. Voor de dokter is het overigens ook prettiger werken als je een rustige en warme houding hebt. Zorg dat je goed voorbereid bent en ruim op tijd naar de afspraak gaat; zo verklein je de kans op zenuwen en stress.

Makkelijke kleding

De dokter zal misschien onderzoeken moeten uitvoeren waarbij je baby (deels) uitgekleed moet worden. Zorg dat je kindje niet te veel laagjes aan heeft, en dat de kleding makkelijk aan- en uit te trekken is. Veel knoopjes of een strakke kraag zijn niet zo handig.

Vraag maar raak!

Er zijn geen domme vragen bij een doktersbezoek. Het is belangrijk dat je de afspraak optimaal benut om op alle vragen over de gezondheid van je kindje een antwoord te krijgen. Als je bij thuiskomst nog ergens onzeker over bent, moet je misschien weer een afspraak maken en dit is zonde van de tijd. Schrijf van te voren je vragen op en neem het lijstje mee zodat je niks vergeet. Misschien wil je ook wel pen en papier meenemen naar de afspraak om de antwoorden van de dokter op te schrijven. Er komt in korte tijd veel informatie op je af, en de kans is groot dat je niet alles onthoudt.

Wees eerlijk

Je kan als moeder best onzeker zijn of je het wel goed doet. Een spreekuur bij de dokter kan aanvoelen als een examen waarin de dokter je beoordeelt. Zulke gevoelens zijn normaal, en het helpt om te bedenken dat de dokter het beste voor heeft met de gezondheid van je kleine. Het is geen goed idee om te verbloemen dat je kindje bijvoorbeeld te weinig slaap krijgt, of niet voldoende eet. Zo kan de arts geen goede diagnose stellen, en krijgt je baby misschien niet de behandeling die hij nodig heeft.

Jij bent de stem van je kind

Het is jouw taak om te zorgen dat de arts precies begrijpt waar je kindje last van heeft, aangezien je baby dat zelf niet kan uitleggen. Je kunt de arts helpen door goed op te letten welke symptomen je baby vertoont, en ze allemaal door te geven aan de arts, eventueel met behulp van een lijstje. Maak eventueel foto’s van zorgwekkende symptomen die alweer minder zijn op het tijdstip van je afspraak. Ook een filmpje van bijvoorbeeld een hoestaanval waar je je zorgen over maakte kan de dokter helpen bij de diagnose.

Spreek voor je kindje als je weet dat hij moeite zal hebben met een onderdeel van het bezoek, bijvoorbeeld het wegen of uitkleden. Vraag aan de arts of de baby op schoot mag blijven tijdens het vervelende moment (als dit praktisch gezien mogelijk is), of stel voor om dat onderdeel uit te stellen tot het einde van de afspraak. Dit om te voorkomen dat je baby al vanaf de eerste minuut niet op zijn gemak is.

Een doktersbezoek hoeft geen militaire operatie te zijn. Een ontspannen houding en een goede voorbereiding brengen je al een heel eind. Toch hopen we dat je deze tips zo weinig mogelijk nodig zult hebben, en je kindje gezond het eerste jaar door komt!

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
73VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Een gezellige kamer voor je kleintje inrichten, met deze tips garandeer je succes

Het inrichten van een kinderkamer kan een leuke en creatieve uitdaging zijn. Het is belangrijk om een ruimte te creëren waar je kleintje zich...

8 Tips tegen bedplassen

Wanneer je kindje klein is, of zelfs wat ouder, kan het wel eens voorkomen dat hij of zij wakker wordt in een nat bed....

De beste tips om je zwangerschap comfortabeler te maken

 Zwanger zijn is een prachtige ervaring, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk dat je op sommige momenten wat...

Tips voor het kiezen van een Staycation-locatie: Tips voor ouders

Een staycation is het nieuwste modewoord dat de wereld van vakantiegangers overneemt. Een staycation is een vakantie waarbij je dicht bij huis blijft, en...

Tijd voor een babykamer? Huur bouwmateriaal!

Het verwelkomen van een nieuwe baby is een van de meest opwindende en bijzondere gebeurtenissen in het leven van ouders. Het inrichten van een...