Een zusje of broertje

Wanneer je opnieuw zwanger bent, verandert er niet alleen veel voor jou en je partner maar ook voor de andere kinderen. Zij krijgen er een nieuw broertje of zusje bij.

Vooral wanneer je één kind hebt, is het voor het kind wennen. Een deel van de aandacht gaat nu naar de baby. En daardoor kunnen er jaloerse gevoelens tevoorschijn komen. Hoe ga je hier mee om?

Tijdens de zwangerschap
Probeer je kind (-eren) zoveel mogelijk te betrekken bij de zwangerschap. Peuters zijn vooral erg nieuwsgierig en zullen veel vragen stellen. Vertel je kind wat er gaat gebeuren, maar houdt het vooral simpel. Zo kun je vertellen dat je buik steeds dikker wordt. Laat hem of haar aan de buik voelen en koop samen spulletjes voor de baby. Zo kan je kindje wennen aan de komst van de baby.

Het is verstandig om nog niet te vertellen dat je kindje een nieuw broertje of zusje krijgt om spelletjes mee te doen of mee te voetballen. Dit duurt nog een tijd. Je kindje raakt teleurgesteld, wanneer blijkt dat de baby alleen maar ligt en veel slaapt.

Na de zwangerschap
Maak je kind (-eren) duidelijk dat je veel van ze houdt. Geef ze vooral veel aandacht. Ook wanneer de baby er is. Laat je kind helpen bij het verschonen van de baby.

Zorg er ook voor dat je kind de baby af en toe samen met jou vasthoudt. Zo raken de baby en je kind vertrouwd met elkaar. Door positieve aandacht te geven komen gevoelens als jaloezie en verdriet minder snel tevoorschijn.

Tip: Plan af en toe een dagje alleen met je kind. Ga samen naar de speeltuin of naar het zwembad. Op deze manier heeft je kind even alle aandacht net als vroeger.

Vorig artikelSeks na de bevalling
Volgend artikelBabyzwemmen

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
65VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

De babyuitzet kopen met een budget

Wanneer je zwanger bent moeten er natuurlijk heel veel nodige spullen in huis gehaald worden. Niet alleen voor jouzelf maar ook zeker voor de...

De huid van je baby verzorgen

De tere huid van je baby wil je natuurlijk goed verzorgen maar hoe doe je dat precies? Er zijn veel verschillende producten beschikbaar voor...

Wat is pseudokroep?

Pseudokroep is een virusontsteking die voornamelijk voorkomt bij kinderen tussen de zes maanden en vijf jaar. Deze ontsteking wordt ook wel valse kroep genoemd....

Het supermama syndroom

Heb jij soms ook het idee dat jij als mama perfect in staat bent om alles voor iedereen te doen en daarnaast ook nog...

Wat is warmte uitslag?

Warmte uitslag kan ontstaan wanneer het buiten erg warm is. Iedereen kan hier last van hebben maar het komt vooral voor bij baby’s en...