Mooi haar voor mama

 

De tijd dat je uren voor de spiegel kon staan om te tutten is nu wel voorbij. Je hebt het druk met je kindje en alles wat daarbij komt kijken. Toch wil je er ook als mama  goed uitzien. Wat zou het toch fijn zijn als je een kapsel zou hebben dat direct goed zou zitten. Dit kapsel bestaat helaas niet, maar je kunt het jezelf wel makkelijk maken door een kapsel te kiezen dat goed bij de vorm van je gezicht past.

Om te bepalen welk kapsel dit is, is het belangrijk om eerst uit te vinden wat voor vorm je hoofd heeft. Dit kun je doen door voor de spiegel te gaan staan en je haar strak naar achter te trekken. Als je het niet meteen duidelijk is, welke vorm je hebt, dan kun je een lippenstift of oogpotlood gebruiken om de vorm van je gezicht op de spiegel na te trekken. Doe vervolgens een stap naar achter en kijk wat voor vorm er op de spiegel is achtergebleven.

Er zijn vier basisvormen te onderscheiden: ovaal, rond, rechthoekig en hartvormig.

Ovaal

Mensen met een ovale gezichtsvorm kunnen bijna alle kapsel hebben. Kijk wel uit waar je de scheiding plaats. Als je deze in het midden van je hoofd doet, kan je gezichtsvorm soms wat sloom overkomen. Voor wat extra volume kun je een schuimversteviger gebruiken en het daarna föhnen.

Rond

Bij een rond gezicht kun je het beste kiezen voor vlotte pieken of een kapsel dat voor meer volume bovenop je hoofd zorgt. Kies vooral niet voor te veel rondingen om je hoofd, want dit accentueert. Ook een bob is geen aanrader.

Rechthoekig

Als je een rechthoekig gezicht hebt, dan staan kapsels met zachte lijnen jou het best. Kies bijvoorbeeld voor een halflang kapsel met wat volume. Kijk wel uit met te veel laagjes. Verder kun je een scheiding waarbij je lokken nonchalant in je gezicht vallen goed hebben.

Hartvormig

Bij een hartvormig gezicht is een accent op de kaaklijn erg mooi. Een bob zou in dit geval dus goed staan. Kijk uit met strakke paardenstaarten of erg kort haar. Hiermee leg je namelijk de nadruk op je bredere voorhoofd en smallere kaaklijn.

Snelle tips voor alle mama’s:

Heb je een keer geen zin of tijd om je haar te wassen? Geen probleem, ietwat ‘vuil’ haar is vaak makkelijker om op te steken.

De paardenstaart is de remedie voor drukke vrouwen met lang haar. Ook een knotje is voor veel vrouwen een uitkomst. 

Voor gezond, glanzend en zacht haar kun je een leave-in haarmasker gebruiken. Masseer het masker ’s avond voor het slapen gaan in je haar en laat het een nachtje intrekken.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
70VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...

6 soorten entertainment waar elke moeder van kan genieten terwijl haar baby slaapt

Je kent het moment wel. De baby is eindelijk gaan slapen en nu is er volledige rust en stilte thuis. Als je geluk hebt...

Waarom kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Wereldwijd drinken ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Ook in Nederland wordt geitenmelk steeds populairder, zowel voor volwassenen als in...

Tips voor raambekleding in de babykamer

Er staat gezinsuitbreiding op de planning! Misschien zelfs wel heel snel. Een van de leukste taakjes als je in verwachting bent is toch wel...

Drukke dag gehad? Ontspan eens!

Na een drukke dag, waarop je hard gewerkt hebt, is het heerlijk om even lekker helemaal tot ontspanning te komen. Voortdurend alleen maar met...