Slecht slapen

Bijna elke jonge vader of moeder ervaart het: slecht slapen.

De kringen onder je ogen lijken met de week donkerder te worden en je bent tijdelijk van de roze wolk afgestapt. Want ondanks dat het ouderschap het mooiste is dat je kunt overkomen, kunnen slapeloze nachten je dagelijks functioneren flink belemmeren.

Hoewel af en toe slapeloze nachten met een baby’tje niet te voorkomen zijn, kun je als ouder meer doen dan je denkt om uitgerust de dag te beginnen. Babyvandaag helpt je.

Je kindje is na de geboorte nog niet gewend aan een dag- en nachtritme. Het is daarom geheel logisch dat de uk ’s nachts niet wil slapen. Na ongeveer zes maanden slaapt je kindje de hele nacht.

Tips voor meer energie

– Geef je kindje overdag positieve aandacht en probeer ’s nachts minder met je kindje praten. Hierdoor ontdekt je baby het verschil tussen de dag en de nacht. Door ’s nachts je kindje uit bed te halen en te gaan voorlezen krijgt je baby ook ’s nachts positieve aandacht. Geef je kindje ’s nachts aandacht door een aai te geven of een kus. Je kindje moet ’s nachts wel een veilig gevoel hebben.

-Leer te kolven wanneer je borstvoeding geeft. Je partner kan zo ook af en toe in de nacht uit bed om de baby te voeden. Wanneer je de fles geeft is het handig om alvast ’s avonds de fles klaar te zetten, zodat je in de nacht alleen nog de fles hoeft op te warmen.

-Profiteer van de tijd dat je baby slaapt. Doe geen klusjes in huis, maar ga ontspannen op de bank zitten of ga even op bed liggen. Een kwartiertje rust doet al wonderen.

Heb jij meer tips? Deel het met ons hieronder!

 

Gerelateerde artikelen

Comments

  1. Leuk idee om de fles voeding alvast te maken zo dat je het alleen maar hoeft op te warmen, besef dan wel dat binnen 1 uur een groot aantal voedingsstoffen weg zijn en vitaminen.

    Dit staat echter ook op de verpakking aan gegeven!

  2. Hoe doe je dat dan met je eigen gestuwde borsten als je kleintje borstvoeding uit een flesje krijgt? Ik moet dan alsnog kolven en dat duurt langer dan als ik de kleine even laat drinken en daarna gelijk weer slapend weg leg. Bovendien zijn we anders alledrie wakker, dus iedereen minder nachtrust..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
73VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Een gezellige kamer voor je kleintje inrichten, met deze tips garandeer je succes

Het inrichten van een kinderkamer kan een leuke en creatieve uitdaging zijn. Het is belangrijk om een ruimte te creëren waar je kleintje zich...

8 Tips tegen bedplassen

Wanneer je kindje klein is, of zelfs wat ouder, kan het wel eens voorkomen dat hij of zij wakker wordt in een nat bed....

De beste tips om je zwangerschap comfortabeler te maken

 Zwanger zijn is een prachtige ervaring, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk dat je op sommige momenten wat...

Tips voor het kiezen van een Staycation-locatie: Tips voor ouders

Een staycation is het nieuwste modewoord dat de wereld van vakantiegangers overneemt. Een staycation is een vakantie waarbij je dicht bij huis blijft, en...

Tijd voor een babykamer? Huur bouwmateriaal!

Het verwelkomen van een nieuwe baby is een van de meest opwindende en bijzondere gebeurtenissen in het leven van ouders. Het inrichten van een...