Slecht slapen

Bijna elke jonge vader of moeder ervaart het: slecht slapen.

De kringen onder je ogen lijken met de week donkerder te worden en je bent tijdelijk van de roze wolk afgestapt. Want ondanks dat het ouderschap het mooiste is dat je kunt overkomen, kunnen slapeloze nachten je dagelijks functioneren flink belemmeren.

Hoewel af en toe slapeloze nachten met een baby’tje niet te voorkomen zijn, kun je als ouder meer doen dan je denkt om uitgerust de dag te beginnen. Babyvandaag helpt je.

Je kindje is na de geboorte nog niet gewend aan een dag- en nachtritme. Het is daarom geheel logisch dat de uk ’s nachts niet wil slapen. Na ongeveer zes maanden slaapt je kindje de hele nacht.

Tips voor meer energie

– Geef je kindje overdag positieve aandacht en probeer ’s nachts minder met je kindje praten. Hierdoor ontdekt je baby het verschil tussen de dag en de nacht. Door ’s nachts je kindje uit bed te halen en te gaan voorlezen krijgt je baby ook ’s nachts positieve aandacht. Geef je kindje ’s nachts aandacht door een aai te geven of een kus. Je kindje moet ’s nachts wel een veilig gevoel hebben.

-Leer te kolven wanneer je borstvoeding geeft. Je partner kan zo ook af en toe in de nacht uit bed om de baby te voeden. Wanneer je de fles geeft is het handig om alvast ’s avonds de fles klaar te zetten, zodat je in de nacht alleen nog de fles hoeft op te warmen.

-Profiteer van de tijd dat je baby slaapt. Doe geen klusjes in huis, maar ga ontspannen op de bank zitten of ga even op bed liggen. Een kwartiertje rust doet al wonderen.

Heb jij meer tips? Deel het met ons hieronder!

 

Gerelateerde artikelen

Comments

  1. Leuk idee om de fles voeding alvast te maken zo dat je het alleen maar hoeft op te warmen, besef dan wel dat binnen 1 uur een groot aantal voedingsstoffen weg zijn en vitaminen.

    Dit staat echter ook op de verpakking aan gegeven!

  2. Hoe doe je dat dan met je eigen gestuwde borsten als je kleintje borstvoeding uit een flesje krijgt? Ik moet dan alsnog kolven en dat duurt langer dan als ik de kleine even laat drinken en daarna gelijk weer slapend weg leg. Bovendien zijn we anders alledrie wakker, dus iedereen minder nachtrust..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
71VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Acupunctuur bij kinderwens

Een geboortekaartje bij je post. Een ooievaar en babyslingers in een tuin. Een collega die zwanger is. Zwangere vrouwen en kinderwagens op straat. Het...

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...

6 soorten entertainment waar elke moeder van kan genieten terwijl haar baby slaapt

Je kent het moment wel. De baby is eindelijk gaan slapen en nu is er volledige rust en stilte thuis. Als je geluk hebt...

Waarom kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Wereldwijd drinken ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Ook in Nederland wordt geitenmelk steeds populairder, zowel voor volwassenen als in...

Tips voor raambekleding in de babykamer

Er staat gezinsuitbreiding op de planning! Misschien zelfs wel heel snel. Een van de leukste taakjes als je in verwachting bent is toch wel...