Tips tegen het huiluurtje

Merk je dat je baby elke dag op een bepaald tijdstip begint te huilen zonder dat daar aanleiding voor is, dan heeft je baby last van het huiluurtje. Vrijwel iedere baby heeft dit, en het is dan ook heel normaal. Wat het precies is en tips tegen het huiluurtje lees je in dit artikel.

Wat is het huiluurtje?

Vrijwel alle baby’s hebben aan het eind van de dag de behoefte om de prikkelingen en spanningen van die dag even van zich af te schudden. Dit doen ze door te gaan huilen. Ze zijn dan ontroostbaar en huilen zonder enige reden. Dit is het huiluurtje.

Meestal gebeurt dit tussen de drie en twaalf weken, en dan iedere dag, vaak in de avond. Grote kans dat het op dat tijdstip druk en hectisch in huis is, zeker wanneer je ook nog andere kinderen hebt, maar toch is het belangrijk ook even de tijd voor je baby te nemen. Alle spanningen moeten verwerkt worden, en daar heeft hij jou ook bij nodig.

Tips voor het huiluurtje

Met de onderstaande tips is het voor jou, maar ook voor je baby en de rest van het gezin makkelijker om door het huiluurtje heen te komen. Wanneer dit één dag zo is, is het niet zo erg, maar een huiluurtje kan weken aanhouden. Als je dan een paar manieren kent om het voor iedereen draaglijk te maken, is het minder erg.

Leid je baby niet af

Waar speeltjes of een muziekdoosje normaal gesproken helpt wanneer je baby huilt, helpt dit tijdens het huiluurtje niet. Ga hem ook niet druk heen en weer wiegen want dan wordt je baby gestimuleerd terwijl hij tijdens dit uurtje juist zoveel mogelijk rust wil.

Bij je baby blijven tijdens huiluurtje

Een baby laten huilen is helemaal niet erg, en zeker tijdens het huiluurtje doe je er goed aan dit niet proberen te stoppen. Wel is het goed om bij hem te blijven. Neem hem dus op schoot of, als je druk in huis bent, draag hem bij je in een draagdoek of draagzak. Jouw hartslag zal hem tevens ook kalmeren, omdat hij dit geluid herkent vanuit de baarmoeder.

Inbakeren

Het wil ook nog weleens helpen om je baby in te bakeren of strak in te stoppen in de wieg. Leg je baby met zijn voeten bijna tegen de onderkant van de wieg en stop vervolgens beide zijden van de deken strak weg onder het matras. Op deze manier voelt het voor je baby alsof hij in de baarmoeder zit en voelt hij zich geborgen.

Op tijd in bed tijdens het huiluurtje

Je baby kan er erg moe van worden als hij veel aan het huilen is. Dit kan zelfs zorgen voor oververmoeidheid. Daarom is het belangrijk je baby in zijn bedje te leggen op het moment dat je de eerste tekenen van vermoeidheid ziet. Wanneer je baby eenmaal oververmoeid is, is het veel lastiger om hem in slaap te krijgen.

Buiten wandelen

Weet je dat je baby er rustig van wordt als hij in een rijdende kinderwagen ligt? Dan is het goed om dit ook tijdens het huiluurtje eens te proberen. Grote kans dat hij daar een stuk rustiger van wordt.

Lees ook: Wat te doen bij een baby verkoudheid?

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

915FansLike
66VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Naar de camping met je baby

Wanneer je graag op vakantie wil gaan met je gezin zijn er wel een paar punten waar je rekening mee moet houden. Zeker wanneer...

Zo zorg jij voor een juiste kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer kan ontzettend leuk zijn, zeker wanneer je zwanger bent. Je kunt je eigen fantasie gebruiken en de kamer perfect...

Wat kun je doen tegen pijnlijke borsten?

Tijdens je zwangerschap worden je borsten er goed op voorbereid dat ze na de bevalling borstvoeding kunnen geven. Hierdoor zullen ze gaan veranderen en...

Checklist voor de bevalling en daarna

Je doet er goed aan rond de 36e week van je zwangerschap alles klaar te hebben voor de bevalling en natuurlijk de komst van...

Verschillende manieren van bevallen

Zodra je merkt dat de bevalling nu toch echt is begonnen, kun je verschillende houdingen aannemen. Ook wanneer het tijd is om te gaan...