Tips tegen het huiluurtje

Merk je dat je baby elke dag op een bepaald tijdstip begint te huilen zonder dat daar aanleiding voor is, dan heeft je baby last van het huiluurtje. Vrijwel iedere baby heeft dit, en het is dan ook heel normaal. Wat het precies is en tips tegen het huiluurtje lees je in dit artikel.

Wat is het huiluurtje?

Vrijwel alle baby’s hebben aan het eind van de dag de behoefte om de prikkelingen en spanningen van die dag even van zich af te schudden. Dit doen ze door te gaan huilen. Ze zijn dan ontroostbaar en huilen zonder enige reden. Dit is het huiluurtje.

Meestal gebeurt dit tussen de drie en twaalf weken, en dan iedere dag, vaak in de avond. Grote kans dat het op dat tijdstip druk en hectisch in huis is, zeker wanneer je ook nog andere kinderen hebt, maar toch is het belangrijk ook even de tijd voor je baby te nemen. Alle spanningen moeten verwerkt worden, en daar heeft hij jou ook bij nodig.

Tips voor het huiluurtje

Met de onderstaande tips is het voor jou, maar ook voor je baby en de rest van het gezin makkelijker om door het huiluurtje heen te komen. Wanneer dit één dag zo is, is het niet zo erg, maar een huiluurtje kan weken aanhouden. Als je dan een paar manieren kent om het voor iedereen draaglijk te maken, is het minder erg.

Leid je baby niet af

Waar speeltjes of een muziekdoosje normaal gesproken helpt wanneer je baby huilt, helpt dit tijdens het huiluurtje niet. Ga hem ook niet druk heen en weer wiegen want dan wordt je baby gestimuleerd terwijl hij tijdens dit uurtje juist zoveel mogelijk rust wil.

Bij je baby blijven tijdens huiluurtje

Een baby laten huilen is helemaal niet erg, en zeker tijdens het huiluurtje doe je er goed aan dit niet proberen te stoppen. Wel is het goed om bij hem te blijven. Neem hem dus op schoot of, als je druk in huis bent, draag hem bij je in een draagdoek of draagzak. Jouw hartslag zal hem tevens ook kalmeren, omdat hij dit geluid herkent vanuit de baarmoeder.

Inbakeren

Het wil ook nog weleens helpen om je baby in te bakeren of strak in te stoppen in de wieg. Leg je baby met zijn voeten bijna tegen de onderkant van de wieg en stop vervolgens beide zijden van de deken strak weg onder het matras. Op deze manier voelt het voor je baby alsof hij in de baarmoeder zit en voelt hij zich geborgen.

Op tijd in bed tijdens het huiluurtje

Je baby kan er erg moe van worden als hij veel aan het huilen is. Dit kan zelfs zorgen voor oververmoeidheid. Daarom is het belangrijk je baby in zijn bedje te leggen op het moment dat je de eerste tekenen van vermoeidheid ziet. Wanneer je baby eenmaal oververmoeid is, is het veel lastiger om hem in slaap te krijgen.

Buiten wandelen

Weet je dat je baby er rustig van wordt als hij in een rijdende kinderwagen ligt? Dan is het goed om dit ook tijdens het huiluurtje eens te proberen. Grote kans dat hij daar een stuk rustiger van wordt.

Lees ook: Wat te doen bij een baby verkoudheid?

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
69VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

De eerste maanden van je baby vastleggen

Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kleine wonder! Voor veel moeders is het spannend om voor het eerst een kindje te krijgen. Dat is...

Geef jouw kind plezier in een wipstoel

Jouw kind wil je altijd de beste start geven. Voordat jouw kind geboren is, ga je daarom al op zoek naar de beste spullen....

Acupunctuur bij kinderwens

Een geboortekaartje bij je post. Een ooievaar en babyslingers in een tuin. Een collega die zwanger is. Zwangere vrouwen en kinderwagens op straat. Het...

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...

6 soorten entertainment waar elke moeder van kan genieten terwijl haar baby slaapt

Je kent het moment wel. De baby is eindelijk gaan slapen en nu is er volledige rust en stilte thuis. Als je geluk hebt...