Aankleden

Het aankleden van je kindje voelt de eerst keer misschien wat onwennig. Maar met handigheid en een flinke dosis geduld wordt het steeds eenvoudiger. Met onderstaande tips ben je na een paar keer oefenen een ervaren ‘aankleedster’.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Leg van tevoren een stapeltje schone kleren klaar en binnen handbereik. Zo hoef je tijdens het aankleden niet op zoek te gaan naar een kledingstuk. Leg je kindje op de rug op de luiertafel.

Trek de aandacht
Probeer tijdens het aankleden je kindje te vermaken. Dit kan door bijvoorbeeld een mobiel boven de tafel te handen, maar je kunt ook een knuffel neerleggen, liedjes zingen of praten.

De juiste ondersteuning
Zorg ervoor dat je het hoofdje en de nek goed ondersteunt tijdens het aankleden. Vind je dit moeilijk, dan kun je een aankleedkussen gebruiken. Let op: Laat je kindje nooit alleen op de tafel liggen.

Kleren aan
Kleren moeten lekker zitten. Het is daarom fijn voor je kindje om voor zachte stoffen te kiezen. Ook is het prettig om een kledingstuk te kiezen waarbij de drukknoopjes op het buikje zitten. Rol het truitjes op en trek het als eerst over het hoofdje. Steek je eigen hand in de mouw en pak de hand van je kindje vast. Rol voorzichtig het mouwtje af.

Vervolgens trek je de sokjes aan en daarna het broekje. Zorg ervoor dat je broekjes aanschaft met elastiek en van zacht materiaal.

Vorig artikelVliezen breken
Volgend artikelHaarverzorging

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

918FansLike
66VolgersVolg
850VolgersVolg

Recente artikelen

Mogelijke complicaties tijdens de bevalling

Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar helaas kunnen er altijd complicaties optreden tijdens de zwangerschap. Of het nou gaat om een thuisbevalling...

IVF en ICSI, hoe werkt het?

IVF en ICSI zijn twee vaak gebruikte methoden wanneer het niet mogelijk is op de natuurlijke manier zwanger te raken. In vitro fertilisatie (IVF)...

Zwanger worden als je PCOS hebt

Misschien heb je er weleens wat over gehoord, maar groter is de kans dat PCOS compleet nieuw voor je is. Toch is het één...

Quality-time met het gezin: 3 ideale bestemmingen voor een weekendje weg

Vind je dat het weer eens tijd wordt voor een weekendje weg met het hele gezin? Even de dagelijkse sleur...

Durf om hulp te vragen als alleenstaande ouder

Alleenstaande ouder Een dag heeft 24 uur en dat worden er niet meer of minder. Als alleenstaande ouder is dat soms een enorm gepuzzel om...