Waarom kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Wereldwijd drinken ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Ook in Nederland wordt geitenmelk steeds populairder, zowel voor volwassenen als in babyvoeding. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor Opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Tijdens je zwangerschap heeft je baby een ijzervoorraad opgebouwd. Rond de 6 maanden raakt deze ijzervoorraad die je baby heeft opgebouwd echter op. Omdat hij nog niet voldoende ijzer uit zijn vaste voedsel kan halen, moet dit op een andere manier worden aangevuld. Borstvoeding is de beste voedingsbron voor je baby, maar als je geen borstvoeding kan/wil geven, dan kun je je kindje vanaf 6 maanden Opvolgmelk geven.

Nog niet zo lang geleden had je weinig keuze als het om flesvoeding ging: er waren maar een paar soorten en ze waren allemaal op basis van koemelk. Daar is niks mis mee, maar tegenwoordig kun je als ouder kiezen uit veel meer soorten voeding voor je kind. En kun je dus een keuze maken die echt bij jou en je kindje past.

Het gebruik van geitenmelk als basis voor flesvoeding is door de EU goedgekeurd

Alle flesvoeding in Nederland moet voldoen aan wettelijke voorschriften, zo ook flesvoeding op basis van geitenmelk. De hoeveelheid voedingsstoffen in flesvoeding is optimaal aangepast en aangevuld, om ervoor te zorgen dat je kindje alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij of zij nodig heeft.

Geitenmelk heeft een unieke eiwit- en vetsamenstelling

Uit onderzoek is gebleken dat geitenmelk meer korte vetzuren bevat dan koemelk. Daarnaast bevat geitenmelk minder as1-caseïne en minder lactose. Helaas maakt dit geitenmelk nog geen geschikt alternatief in geval van een vastgestelde lactose intolerantie, omdat geitenmelk nog steeds lactose bevat. 

Een milde smaak

Volgens ervaringen van sommige ouders heeft geitenmelk geen typische geitensmaak, maar is het juist mild en zacht van smaak. Dit maakt de overstap naar Opvolgmelk voor veel kinderen makkelijker. Kabrita Opvolgmelk combineert de natuurlijke mildheid van geitenmelk met waardevolle voedingsstoffen.

Bron van voedingsstoffen

Nederlandse geitenmelk is van nature een bron van voedingsstoffen. Het bevat onder andere vitamines A, C en D, voedingsvezels, calcium, eiwitten, ijzer en Omega vetzuren DHA*. Daarnaast bevat geitenmelk nucleotiden, wat ook een belangrijke bouwsteen is.

Kabrita op basis van geitenmelk

Kabrita geitenmelk flesvoeding bevat, net als andere opvolgmelk, mineralen, koolhydraten en vitamines die jouw kindje nodig heeft.* Kabrita geitenmelk Opvolgmelk is een Nederlands product en combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling. Hierdoor ontstaat een flesvoeding met een milde smaak voor je kindje. Naast flesvoeding biedt Kabrita ook andere geitenmelkproducten voor opgroeiende kinderen, zoals papjes en knabbels.

*Zoals voorgeschreven door de wetgeving voor alle opvolgmelk

 

Gerelateerde artikelen

Comments

Stay Connected

904FansLike
73VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Tijd voor een babykamer? Huur bouwmateriaal!

Het verwelkomen van een nieuwe baby is een van de meest opwindende en bijzondere gebeurtenissen in het leven van ouders. Het inrichten van een...

De ideale staycation met kleine kinderen

Een vakantie plannen met kleine kinderen is niet altijd even makkelijk. Je wilt zelf graag opladen en ontspannen tijdens zo’n vakantie, maar je kinderen...

Minder geld uitgeven aan luiers? Check deze vier handige tips

Luiers: met een baby ontkom je er niet aan. In het eerste levensjaar gebruikt je kleintje er gemiddeld zelfs zeven per dag! De broekjes...

Het beste buitenspeelgoed voor jonge kinderen

Wanneer je een jong kind hebt, dan is het natuurlijk superleuk om lekker buiten te spelen. Toch is het af en toe lastig om...

Tips bij het kopen van babykleding

Ben je net bevallen van jouw kleine, of wil je jouw vriendin graag een cadeautje voor haar kindje schenken? Dan is het altijd leuk...