Tips om een goede oppas te vinden

Als opa of oma niet op jullie nieuwe aanwinst kan passen zijn er gelukkig nog veel andere manieren om een geschikte oppas te vinden. Hieronder een aantal tips om een goede oppas te vinden voor jullie kleine.

1. Vraag rond bij vrienden en kennissen.

2. Kijk in de buurt naar buurmeisjes (of –jongens) die oud genoeg zijn om te kunnen oppassen.

3. Vraag rond bij de crèche of op de basisschool in de buurt.

4. Plaats een advertentie in de lokale krant.

5. Kijk op internet. Er zijn verschillende oppasbureaus in Nederland waar je een goede oppas kunt vinden.

Sollicitatiegesprek
Zodra je een oppas hebt gevonden is het verstandig om eerst een sollicitatiegesprek te voeren, voordat je de verkeerde persoon in huis haalt.

Tijdens een voorafgaand telefoongesprek kun je al een aantal vragen stellen. Vraag naar hem of haar ervaringen, werk/studie, woonplaats en leeftijd. Op basis van deze antwoorden kun je de oppasser in spé uitnodigen voor een gesprek.

Het gesprek kun je het best voeren met je kind/-eren erbij. Kijk goed naar de reactie van je kind. Vaak kun je al snel zien of je kind de oppas aardig vindt. Maak duidelijke afspraken.

Het allerbelangrijkste is om je gevoel te volgen. Je weet zelf het beste wie goed voor je kind is. Voelt het niet goed? Niet doen!

Tarieven
Spreek tijdens het gesprek een tarief af. Zijn er meer kinderen in het gezin? Dan zal het tarief iets hoger zijn. Voor één kind is een vergoeding tussen de 3 euro en vijf euro per uur redelijk. Voor twee kinderen tussen de vijf en zeven euro per uur en voor drie of meer kinderen tussen de zeven en negen euro per uur. Vraagt je kindje erg veel aandacht dan kunnen deze tarieven iets aan de lage kant zijn.

Aan een scholier die ’s avonds een paar uurtjes oppast kun je een vast bedrag geven. Of een uurtarief tussen de €2,50 en €3,80. Hoeft de oppas de kinderen niet naar bed te brengen (ze liggen al in bed) dan kun je minder betalen dan wanneer de kinderen op bed gebracht moeten worden.

Vorig artikelKraamkwalen
Volgend artikelLigging baby tijdens bevalling

Gerelateerde artikelen

Comments

 1. Nog beter: Blijf als moeder gewoon thuis. Geef je kind een opvoeding. De meeste kinderen hebben die luxe niet meer. Ze worden opgevoed door anderen en daardoor raken ze de draad kwijt!En dit is een FEIT!

 2. Ja dat is een goed plan, als je verder geen leven hebt!

  Moeder zijn is mijn hoofdtaak, maar daarbuiten ben ik nog partner, vriendin, collega en oja…..mezelf.

 3. Ik neem aan dat dit onderwerp er alleen overgaat om oppas in de avonduren of in t weekend te hebben, niet voor hele dagen. Mijn zoon gaat alleen naar opa en oma of naar goede vrienden van ons en als zij niet kunnen, dan niet. Geen andere oppas, hebben mn vriend en ik gewoon pech.

 4. Normaal gesproken horen de moeders ook thuis te blijven,

  maar als je financiele problemen heb moet je wel werken,

  samen met je man anders kom je er niet meer uit en dat is het verschil,

  en je kan niet altijd wat aan die financiele problemen doen.

  dus ja de mama,s moeten helaas ook werken om uit je schulden te komen.

 5. Wat een onzin! Ik werk niet omdat we schulden hebben, ik werk omdat ik dat wil! Omdat het leuk is, omdat ik er plezier in heb en niet altijd thuis wil zitten. Trouwens mijn dochter vindt het kinderdagverblijf geweldig. Lekker spelen met andere kindjes want thuis is ze alleen. Verder is ze totaal niet eenkennig en lacht altijd naar iedereen. Ze is het gewend om door andere mensen vertroetelt te worden en dat is helemaal niet verkeerd!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
73VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Een gezellige kamer voor je kleintje inrichten, met deze tips garandeer je succes

Het inrichten van een kinderkamer kan een leuke en creatieve uitdaging zijn. Het is belangrijk om een ruimte te creëren waar je kleintje zich...

8 Tips tegen bedplassen

Wanneer je kindje klein is, of zelfs wat ouder, kan het wel eens voorkomen dat hij of zij wakker wordt in een nat bed....

De beste tips om je zwangerschap comfortabeler te maken

 Zwanger zijn is een prachtige ervaring, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk dat je op sommige momenten wat...

Tips voor het kiezen van een Staycation-locatie: Tips voor ouders

Een staycation is het nieuwste modewoord dat de wereld van vakantiegangers overneemt. Een staycation is een vakantie waarbij je dicht bij huis blijft, en...

Tijd voor een babykamer? Huur bouwmateriaal!

Het verwelkomen van een nieuwe baby is een van de meest opwindende en bijzondere gebeurtenissen in het leven van ouders. Het inrichten van een...