Tips om een goede oppas te vinden

Als opa of oma niet op jullie nieuwe aanwinst kan passen zijn er gelukkig nog veel andere manieren om een geschikte oppas te vinden. Hieronder een aantal tips om een goede oppas te vinden voor jullie kleine.

1. Vraag rond bij vrienden en kennissen.

2. Kijk in de buurt naar buurmeisjes (of –jongens) die oud genoeg zijn om te kunnen oppassen.

3. Vraag rond bij de crèche of op de basisschool in de buurt.

4. Plaats een advertentie in de lokale krant.

5. Kijk op internet. Er zijn verschillende oppasbureaus in Nederland waar je een goede oppas kunt vinden.

Sollicitatiegesprek
Zodra je een oppas hebt gevonden is het verstandig om eerst een sollicitatiegesprek te voeren, voordat je de verkeerde persoon in huis haalt.

Tijdens een voorafgaand telefoongesprek kun je al een aantal vragen stellen. Vraag naar hem of haar ervaringen, werk/studie, woonplaats en leeftijd. Op basis van deze antwoorden kun je de oppasser in spé uitnodigen voor een gesprek.

Het gesprek kun je het best voeren met je kind/-eren erbij. Kijk goed naar de reactie van je kind. Vaak kun je al snel zien of je kind de oppas aardig vindt. Maak duidelijke afspraken.

Het allerbelangrijkste is om je gevoel te volgen. Je weet zelf het beste wie goed voor je kind is. Voelt het niet goed? Niet doen!

Tarieven
Spreek tijdens het gesprek een tarief af. Zijn er meer kinderen in het gezin? Dan zal het tarief iets hoger zijn. Voor één kind is een vergoeding tussen de 3 euro en vijf euro per uur redelijk. Voor twee kinderen tussen de vijf en zeven euro per uur en voor drie of meer kinderen tussen de zeven en negen euro per uur. Vraagt je kindje erg veel aandacht dan kunnen deze tarieven iets aan de lage kant zijn.

Aan een scholier die ’s avonds een paar uurtjes oppast kun je een vast bedrag geven. Of een uurtarief tussen de €2,50 en €3,80. Hoeft de oppas de kinderen niet naar bed te brengen (ze liggen al in bed) dan kun je minder betalen dan wanneer de kinderen op bed gebracht moeten worden.

Vorig artikelKraamkwalen
Volgend artikelLigging baby tijdens bevalling

Gerelateerde artikelen

Comments

 1. Nog beter: Blijf als moeder gewoon thuis. Geef je kind een opvoeding. De meeste kinderen hebben die luxe niet meer. Ze worden opgevoed door anderen en daardoor raken ze de draad kwijt!En dit is een FEIT!

 2. Ja dat is een goed plan, als je verder geen leven hebt!

  Moeder zijn is mijn hoofdtaak, maar daarbuiten ben ik nog partner, vriendin, collega en oja…..mezelf.

 3. Ik neem aan dat dit onderwerp er alleen overgaat om oppas in de avonduren of in t weekend te hebben, niet voor hele dagen. Mijn zoon gaat alleen naar opa en oma of naar goede vrienden van ons en als zij niet kunnen, dan niet. Geen andere oppas, hebben mn vriend en ik gewoon pech.

 4. Normaal gesproken horen de moeders ook thuis te blijven,

  maar als je financiele problemen heb moet je wel werken,

  samen met je man anders kom je er niet meer uit en dat is het verschil,

  en je kan niet altijd wat aan die financiele problemen doen.

  dus ja de mama,s moeten helaas ook werken om uit je schulden te komen.

 5. Wat een onzin! Ik werk niet omdat we schulden hebben, ik werk omdat ik dat wil! Omdat het leuk is, omdat ik er plezier in heb en niet altijd thuis wil zitten. Trouwens mijn dochter vindt het kinderdagverblijf geweldig. Lekker spelen met andere kindjes want thuis is ze alleen. Verder is ze totaal niet eenkennig en lacht altijd naar iedereen. Ze is het gewend om door andere mensen vertroetelt te worden en dat is helemaal niet verkeerd!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
72VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

De ideale staycation met kleine kinderen

Een vakantie plannen met kleine kinderen is niet altijd even makkelijk. Je wilt zelf graag opladen en ontspannen tijdens zo’n vakantie, maar je kinderen...

Minder geld uitgeven aan luiers? Check deze vier handige tips

Luiers: met een baby ontkom je er niet aan. In het eerste levensjaar gebruikt je kleintje er gemiddeld zelfs zeven per dag! De broekjes...

Het beste buitenspeelgoed voor jonge kinderen

Wanneer je een jong kind hebt, dan is het natuurlijk superleuk om lekker buiten te spelen. Toch is het af en toe lastig om...

Tips bij het kopen van babykleding

Ben je net bevallen van jouw kleine, of wil je jouw vriendin graag een cadeautje voor haar kindje schenken? Dan is het altijd leuk...

De eerste maanden van je baby vastleggen

Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kleine wonder! Voor veel moeders is het spannend om voor het eerst een kindje te krijgen. Dat is...