Zo zorg jij voor een juiste kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer kan ontzettend leuk zijn, zeker wanneer je zwanger bent. Je kunt je eigen fantasie gebruiken en de kamer perfect inrichten voor de kleine. Maar hoe zorg je nou voor de perfecte decoratie voor de kinderkamer? Je wil niet dat de kamer te druk is, want dit kan ervoor zorgen dat de kleine teveel indrukken krijgt, wat de slaap kan beïnvloeden. Toch kun je zeker iets moois maken van de kinderkamer. Hoe? Dat laten wij je zien in dit artikel!

Begin met de muren

Een goede start is door te beginnen met de muren. Kies een kleur uit die jij en je partner allebei mooi vinden. Je kunt er ook voor kiezen één muur een meer uitgesproken kleur te geven dan de rest van de muren of kies voor een leuke print als je gaat behangen. Wel is het verstandig om de muren die niet de uitgesproken kleur krijgen in een rustige kleur te verven of behangen. Denk hierbij aan een kleur in de tint wit, beige of lichtgrijs. Ook een muurschildering is een mooi idee, en zorgt er daarnaast zeker voor dat dit de eyecatcher van de kamer is. Ook kun je ervoor kiezen magneet- of schoolbordverf te gebruiken. Zo kun je mooie kaarten ophangen of zelf een mooie tekening maken. Is je kindje groter, dan kan hij zelf ook gaan tekenen op de muur waar schoolbordverf is gebruikt.

Decoratie voor de kinderkamer in een thema

Ben je zelf fan van een superheld, tekenfilm, sprookje of een dier? Dan zou je ervoor kunnen kiezen dit onderwerp te nemen als thema voor de kinderkamer. Denk hier wel eerst goed over na, je wilt namelijk niet dat de kamer te druk wordt. Wil je daarom voor safe gaan, kies dan neutrale kleuren uit en gebruik het thema voor de decoraties. Maar wil je daarentegen helemaal losgaan, dan kan dit natuurlijk ook. Wat denk je van een grote muurschildering, en gordijnen in hetzelfde thema? Wanneer je nog verder wilt gaan zou je er ook voor kunnen kiezen de kledingkast en commode te voorzien van stickers.

Zorg voor genoeg opbergruimte in de kinderkamer

Een kledingkast is natuurlijk noodzakelijk in de kinderkamer net als een commode. Hierin kun je meestal al veel kwijt. Staat het badje ook op de kinderkamer? Zorg er dan voor dat deze een goede plek heeft. Je moet hem makkelijk kunnen verplaatsen om te legen, maar je moet er ook goed bij kunnen. Een kist met de nodige knuffels kan handig zijn, hier zal je kind waarschijnlijk nog jaren gebruik van maken.

Daarnaast zijn ook opbergmanden- of bakken ideaal. Niet enkel voor de luiers, zalfjes, haarelastiekjes en wat nog meer, maar ook voor als je kind ouder is. Hier kunnen dan de tekenspullen in, knutselspullen, of andere kleine dingen die je kind vaak gebruikt. Ook zou je later het ondergoed en de sokken in een mand op kunnen bergen zodat ze niet los in een la of kast liggen.

Hou rekening met je kind

Hoe ouder je kind wordt, hoe meer wensen hij of zij krijgt. Misschien wil je dochter wel heel graag een grote spiegel op haar kamer of wilt je zoon zon verduisterende gordijnen zodat hij geen last heeft van de zon tijdens het gamen. Wat de wensen ook zijn; luister ernaar. Je hoeft natuurlijk niet alles toe te zeggen maar uiteindelijk is het wel hun kamer, zij moeten daar hun tijd in doorbrengen. De commode zal op een gegeven moment plaats moeten maken voor een mooi bureau, en als je nu een kledingkast gebruikt waar enkel kleine kleding in gehangen kan worden, moet ook deze vervangen worden, net als het ledikant.

Denk bij het behangen of verven van de muren ook aan de toekomst. Gebruik je een neutrale kleur als basis, dan hoef je later enkel kleur toe te voegen. Bijvoorbeeld wanneer je nu witte muren hebt met stickers. De stickers kun je er later vanaf halen, en vervangen voor nieuwe. Maar je kan ook een mooie kleur verf uitkiezen en de witte muren overschilderen. Op die manier hoef je niet nog eens de muren te behangen.

Denk ook goed na over de verlichting. Je wilt genoeg licht hebben om je kleine te kunnen wassen, verschonen en aan te kleden, maar de meeste kinderen vinden het daarnaast ook fijn wanneer er een nachtlampje aanwezig is. De kans is groot dat ze dit tot zeker hun 7e levensjaar zullen willen, dus zorg voor een goed nachtlampje dat jaren mee kan gaan.

Lees ook: Wat kun je doen tegen pijnlijke borsten?

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

915FansLike
66VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Naar de camping met je baby

Wanneer je graag op vakantie wil gaan met je gezin zijn er wel een paar punten waar je rekening mee moet houden. Zeker wanneer...

Zo zorg jij voor een juiste kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer kan ontzettend leuk zijn, zeker wanneer je zwanger bent. Je kunt je eigen fantasie gebruiken en de kamer perfect...

Wat kun je doen tegen pijnlijke borsten?

Tijdens je zwangerschap worden je borsten er goed op voorbereid dat ze na de bevalling borstvoeding kunnen geven. Hierdoor zullen ze gaan veranderen en...

Checklist voor de bevalling en daarna

Je doet er goed aan rond de 36e week van je zwangerschap alles klaar te hebben voor de bevalling en natuurlijk de komst van...

Verschillende manieren van bevallen

Zodra je merkt dat de bevalling nu toch echt is begonnen, kun je verschillende houdingen aannemen. Ook wanneer het tijd is om te gaan...