Originele kraamcadeaus: om te krijgen of te geven

Wat voor een kraamcadeau geef je aan je lieve vriendin of bijzondere zus? Vaak is het kiezen van een persoonlijk kraamcadeau lastig. Want voor je zus of een goede vriendin wil je met iets origineels aan komen. Een bijzonder cadeau voor die bijzondere zus of vriendin.

Babyvandaag ging op zoek naar de leukste, grappigste en origineelste kraamcadeaus.


1. Naambordje voor op de deur

Laat een nieuw naambordje voor op de deur maken met de naam van de nieuwe aanwinst in de familie.


2. Geboortekoffertje

Geef een geboortekoffertje. In dit koffertje kunnen de kersverse ouders alle bijzondere spulletjes van de kleine bewaren. Denk aan de eerste schoentjes en de eerste foto’s. Leuk om alvast zelf een cadeautje in de koffer te leggen, zoals de krant van de geboortedag.


3. Armbandje

Een armbandje met de naam erin gegraveerd is niet alleen mooi, maar ook bijzonder.


4. Foto op canvas

Laat een foto van de zwangere buik van je zus of vriendin afdrukken op canvas. Zo kan ze nog eens terugkijken op een bijzondere periode.


5. Fotosessie

Geef een babyfotosessie cadeau. De ouders worden samen met hun kind op de gevoelige plaat vastgelegd. Resultaat? Prachtige en indrukwekkende foto’s van de ouders met hun kleine.

6. Open een spaarrekening

Open als tante of oom een spaarrekening voor je nichtje of neefje. Zet er af en toe een klein bedrag op.


7. Tegoedbon voor oppas

Een klein cadeau: geef een zelfgemaakte tegoedbon voor een paar avonden oppas. De kersverse ouders kunnen de bon bij jou inleveren als ze een keer een avondje samen op pad willen gaan en een oppas nodig hebben. In het begin zullen ze daar nog niet veel gebruik van maken, maar reken maar dat ze er naar een paar maanden van zullen genieten.


8. Geboortekaartje inlijsten

Lijst het geboortekaartje van de baby in.

9. Feestslinger met naam
Ben je heel creatief? Maak dan een mooie feestslinger van stof met daarop de naam van de baby. Bij elke verjaardag kan de slinger weer gebruikt worden.


10.Adopteer een appelboom

Je kunt een appelboom adopteren. Elk jaar kan de kleine dan samen met de ouders verse biologische appels plukken en daarna appelmoes of appeltaart maken.


11. Kinderbestek


Kinderbestek
met de naam erin gegrafeerd blijft altijd een leuk en bijzonder cadeau om te geven.


12. Die eerste dag

Maak op de eerste dag van de baby allemaal foto’s. Niet alleen van de kleine zelf, maar ook van de beschuit met muisjes, de ouders, de wieg, de slingers, de visite, de verloskundige en het weer buiten. Druk de foto’s af en maak een mooi boekje van de allereerste dag van de baby.


13. Eindelijk weer rosbief, brie of filet americain

Wat voor eten heeft je vriendin of zus negen maanden lang het meest moeten missen? Breng dat broodje filet americain of die heerlijke zachte kazen mee waar ze al zo lang naar verlangde. Wat zal ze genieten!`

14. Een shirtje met het geboortekaartje erop
Bestel op www.hetbontepakhuis.nl een uniek shirtje met daarop het geboortekaartje van de baby gedrukt. Een mooie herinnering aan dat eerste bericht van de geboorte!

Bij het cadeau hoort natuurlijk een mooi kaartje. Maar wat schrijf je op de kaart? Hier speciaal voor jou een lijst met de leukste en liefste felicitatie teksten.

Gerelateerde artikelen

Comments

  1. Leuk artikel! Het “krijg” gedeelte gaat voor mij niet op, 4 kinderen is al genoeg. Maar vaak heb ik moeite met het vinden van een zwangerschap cadeaupakket. Dit gaat zeker helpen.

  2. Er ontbreekt nog het geboortestoeltje. Dat is momenteel een erg populair kraamcadeau. Ik beschilder stoeltjes met de afbeelding van het geboortekaartje. En naast stoeltjes beschilder ik nog meer hele leuke kraamcadeaus. Mag ik mijn website hier noemen? Of beter nog, misschien wil je een link plaatsen?

  3. Er zitten inderdaad super leuke en grappige dingen tussen. Ik zal maar alvast werken aan een diy feestslinger met naam. Echt origineel! Maar diaper cakes zijn nu een rage heh?! Een cake gemaakt van pamers? Super leuk! De cake zou je ook mooi kunnen aftoppen met een engeltje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

915FansLike
66VolgersVolg
850VolgersVolg

Recente artikelen

Regeldagen, wat zijn dit?

Geef je borstvoeding, dan krijg je ook te maken met regeldagen. Voor nieuwe moeders kunnen deze dagen je onzeker maken, maar dat is nergens...

Het inleiden van de bevalling

Soms zijn er genoeg aanleidingen om niet langer meer te wachten tot de bevalling in gang wordt gezet. In dat geval wordt ervoor gekozen...

Mogelijke complicaties tijdens de bevalling

Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar helaas kunnen er altijd complicaties optreden tijdens de zwangerschap. Of het nou gaat om een thuisbevalling...

IVF en ICSI, hoe werkt het?

IVF en ICSI zijn twee vaak gebruikte methoden wanneer het niet mogelijk is op de natuurlijke manier zwanger te raken. In vitro fertilisatie (IVF)...

Zwanger worden als je PCOS hebt

Misschien heb je er weleens wat over gehoord, maar groter is de kans dat PCOS compleet nieuw voor je is. Toch is het één...