Originele kraamcadeaus: om te krijgen of te geven

Wat voor een kraamcadeau geef je aan je lieve vriendin of bijzondere zus? Vaak is het kiezen van een persoonlijk kraamcadeau lastig. Want voor je zus of een goede vriendin wil je met iets origineels aan komen. Een bijzonder cadeau voor die bijzondere zus of vriendin.

Babyvandaag ging op zoek naar de leukste, grappigste en origineelste kraamcadeaus.

 1. Naambordje voor op de deur
  Laat een nieuw naambordje voor op de deur maken met de naam van de nieuwe aanwinst in de familie.
 2. Geboortekoffertje
  Geef een geboortekoffertje. In dit koffertje kunnen de kersverse ouders alle bijzondere spulletjes van de kleine bewaren. Denk aan de eerste schoentjes en de eerste foto’s. Leuk om alvast zelf een cadeautje in de koffer te leggen, zoals de krant van de geboortedag.
 3. Armbandje
  Een armbandje met de naam erin gegraveerd is niet alleen mooi, maar ook bijzonder.
 4. Foto op canvas
  Laat een foto van de zwangere buik van je zus of vriendin afdrukken op canvas. Zo kan ze nog eens terugkijken op een bijzondere periode.
 5. Fotosessie
  Geef een babyfotosessie cadeau. De ouders worden samen met hun kind op de gevoelige plaat vastgelegd. Resultaat? Prachtige en indrukwekkende foto’s van de ouders met hun kleine.
 6. Open een spaarrekening
  Open als tante of oom een spaarrekening voor je nichtje of neefje. Zet er af en toe een klein bedrag op.
 7. Tegoedbon voor oppas
  Een klein cadeau: geef een zelfgemaakte tegoedbon voor een paar avonden oppas. De kersverse ouders kunnen de bon bij jou inleveren als ze een keer een avondje samen op pad willen gaan en een oppas nodig hebben. In het begin zullen ze daar nog niet veel gebruik van maken, maar reken maar dat ze er naar een paar maanden van zullen genieten.
 8. Geboortekaartje inlijsten
  Lijst het geboortekaartje van de baby in.
 9. Feestslinger met naam
  Ben je heel creatief? Maak dan een mooie feestslinger van stof met daarop de naam van de baby. Bij elke verjaardag kan de slinger weer gebruikt worden.
 10. Adopteer een appelboom
  Je kunt een appelboom adopteren. Elk jaar kan de kleine dan samen met de ouders verse biologische appels plukken en daarna appelmoes of appeltaart maken.
 11. Kinderbestek
  Kinderbestek met de naam erin gegrafeerd blijft altijd een leuk en bijzonder cadeau om te geven.
 12. Die eerste dag
  Maak op de eerste dag van de baby allemaal foto’s. Niet alleen van de kleine zelf, maar ook van de beschuit met muisjes, de ouders, de wieg, de slingers, de visite, de verloskundige en het weer buiten. Druk de foto’s af en maak een mooi boekje van de allereerste dag van de baby.
 13. Eindelijk weer rosbief, brie of filet americain
  Wat voor eten heeft je vriendin of zus negen maanden lang het meest moeten missen? Breng dat broodje filet americain of die heerlijke zachte kazen mee waar ze al zo lang naar verlangde. Wat zal ze genieten!`
 14. Een shirtje met het geboortekaartje erop
  Bestel een uniek shirtje met daarop het geboortekaartje van de baby gedrukt. Een mooie herinnering aan dat eerste bericht van de geboorte!

Bij het cadeau hoort natuurlijk een mooi kaartje. Maar wat schrijf je op de kaart? Hier speciaal voor jou een lijst met de leukste en liefste felicitatie teksten.

Gerelateerde artikelen

Comments

 1. Leuk artikel! Het “krijg” gedeelte gaat voor mij niet op, 4 kinderen is al genoeg. Maar vaak heb ik moeite met het vinden van een zwangerschap cadeaupakket. Dit gaat zeker helpen.

 2. Er ontbreekt nog het geboortestoeltje. Dat is momenteel een erg populair kraamcadeau. Ik beschilder stoeltjes met de afbeelding van het geboortekaartje. En naast stoeltjes beschilder ik nog meer hele leuke kraamcadeaus. Mag ik mijn website hier noemen? Of beter nog, misschien wil je een link plaatsen?

 3. Er zitten inderdaad super leuke en grappige dingen tussen. Ik zal maar alvast werken aan een diy feestslinger met naam. Echt origineel! Maar diaper cakes zijn nu een rage heh?! Een cake gemaakt van pamers? Super leuk! De cake zou je ook mooi kunnen aftoppen met een engeltje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

915FansLike
66VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

De meest voorkomende symptomen van koemelkallergie

Wanneer jouw baby een koemelkallergie heeft kan het goed zijn dat je op zoek bent naar meer informatie, zoals wat de meest voorkomende symptomen...

Reflux; wat is het en wat kun je er tegen doen?

Reflux komt vrij vaak voor bij baby’s. Wanneer de maaginhoud terugstroomt de slokdarm in, spreek je hier van, het komt dus eigenlijk neer op...

Wat zijn tepelkloven precies?

Borstvoeding geven aan je kindje is een heel natuurlijk proces en wordt door veel moeders ook als een intiem moment beschouwd. Toch kan het...

Een ledikant of wieg opmaken, hoe doe je dat?

Een ledikant of wieg opmaken doe je niet zoals je dit bij je eigen bed ook zou doen. Er zijn bepaalde handelingen die noodzakelijk...

Toxoplasmose, wat is dat precies?

Toxoplasmose is een veel voorkomende infectieziekte welke wordt veroorzaakt door de eencellige parasiet Toxoplasma gondii. Vrijwel alle diersoorten kunnen hiermee besmet raken, maar ook...