Meeste vrouwen kiezen voor bevalling zonder pijnbestrijding

Uit het Grote Bevallingsonderzoek van Mamaenzo onder 5500 moeders blijkt dat zo’n 70 procent van de bevallingen plaatsvindt zonder pijnbestrijding. 

Dat een bevalling pijn doet, daar zijn alle moeders het over eens. Het onderzoek toont aan dat 42 procent van de moeders de pijn erbij vindt horen. Maar de pijn vergeet je gelukkig zodra je je kindje ziet, geeft 45 procent aan. Ongeveer 13 procent vond de bevalling te zwaar om te vergeten. 

Hoewel 70 procent van de vrouwen aangeeft geen pijnstilling te hebben gebruikt, heeft slechts 5 procent geschreeuwd tijdens de bevalling. 

Gewicht tijdens zwangerschap

Van de ondervraagde vrouwen is 35 procent rond de 10 tot 15 kilo aangekomen tijdens de zwangerschap. 23 procent kwam 15 tot 20 kilo aan en 15 procent kwam 20 tot 30 kilo aan tijdens haar zwangerschap. 

Slechts 14 procent schaamt zich voor hun post-bevalling lichaam. Van de vrouwen geeft 49 procent aan er niet blij mee te zijn, maar trots is op wat haar lichaam heeft doorstaan. 37 procent schaamt zich helemaal niet.

Uiterlijk

Voor 76 procent van de vrouwen is het uiterlijk even belangrijk als voor ze moeder werden. Slechts 16 procent vindt het niet meer nodig of heeft er geen tijd meer voor. Striae richt de meeste schade aan op onze buik (40 procent), dan volgen de benen (10 procent) en borsten (9 procent). 41 procent is ongeschonden uit de strijd gekomen. 

Ontlasting tijdens de bevalling

Ondanks dat 47 procent van de dames haar best deed om zo stylish mogelijk de bevalling in te gaan (denk aan scheren, make-up en nagels lakken), maken we toch behoorlijk wat gênante dingen mee. Zo heeft 40 procent gepoept tijdens de bevalling, moest 21 procent overgeven en vloekte 14 procent de boel bij elkaar.

Seks na de bevalling

Gemiddeld hebben stellen 6 tot 12 weken na de bevalling weer voor het eerst seks (43 procent). Ongeveer 23 procent wacht hier wat langer mee, namelijk 3 tot 6 maanden.

Voor de zwangerschap ligt het gemiddelde op meerdere keren per week (45 procent) tot één keer per week (32 procent). Na de bevalling is dat teruggelopen naar één keer per week (31 procent) of één a twee keer per maand (39 procent). Toch kan 75 procent van de vrouwen niet zonder seks, ze zouden de intimiteit missen.

Bron: artikel – Healthylives.nl 

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
69VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

De eerste maanden van je baby vastleggen

Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kleine wonder! Voor veel moeders is het spannend om voor het eerst een kindje te krijgen. Dat is...

Geef jouw kind plezier in een wipstoel

Jouw kind wil je altijd de beste start geven. Voordat jouw kind geboren is, ga je daarom al op zoek naar de beste spullen....

Acupunctuur bij kinderwens

Een geboortekaartje bij je post. Een ooievaar en babyslingers in een tuin. Een collega die zwanger is. Zwangere vrouwen en kinderwagens op straat. Het...

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...

6 soorten entertainment waar elke moeder van kan genieten terwijl haar baby slaapt

Je kent het moment wel. De baby is eindelijk gaan slapen en nu is er volledige rust en stilte thuis. Als je geluk hebt...