Meeste vrouwen kiezen voor bevalling zonder pijnbestrijding

Uit het Grote Bevallingsonderzoek van Mamaenzo onder 5500 moeders blijkt dat zo’n 70 procent van de bevallingen plaatsvindt zonder pijnbestrijding. 

Dat een bevalling pijn doet, daar zijn alle moeders het over eens. Het onderzoek toont aan dat 42 procent van de moeders de pijn erbij vindt horen. Maar de pijn vergeet je gelukkig zodra je je kindje ziet, geeft 45 procent aan. Ongeveer 13 procent vond de bevalling te zwaar om te vergeten. 

Hoewel 70 procent van de vrouwen aangeeft geen pijnstilling te hebben gebruikt, heeft slechts 5 procent geschreeuwd tijdens de bevalling. 

Gewicht tijdens zwangerschap

Van de ondervraagde vrouwen is 35 procent rond de 10 tot 15 kilo aangekomen tijdens de zwangerschap. 23 procent kwam 15 tot 20 kilo aan en 15 procent kwam 20 tot 30 kilo aan tijdens haar zwangerschap. 

Slechts 14 procent schaamt zich voor hun post-bevalling lichaam. Van de vrouwen geeft 49 procent aan er niet blij mee te zijn, maar trots is op wat haar lichaam heeft doorstaan. 37 procent schaamt zich helemaal niet.

Uiterlijk

Voor 76 procent van de vrouwen is het uiterlijk even belangrijk als voor ze moeder werden. Slechts 16 procent vindt het niet meer nodig of heeft er geen tijd meer voor. Striae richt de meeste schade aan op onze buik (40 procent), dan volgen de benen (10 procent) en borsten (9 procent). 41 procent is ongeschonden uit de strijd gekomen. 

Ontlasting tijdens de bevalling

Ondanks dat 47 procent van de dames haar best deed om zo stylish mogelijk de bevalling in te gaan (denk aan scheren, make-up en nagels lakken), maken we toch behoorlijk wat gênante dingen mee. Zo heeft 40 procent gepoept tijdens de bevalling, moest 21 procent overgeven en vloekte 14 procent de boel bij elkaar.

Seks na de bevalling

Gemiddeld hebben stellen 6 tot 12 weken na de bevalling weer voor het eerst seks (43 procent). Ongeveer 23 procent wacht hier wat langer mee, namelijk 3 tot 6 maanden.

Voor de zwangerschap ligt het gemiddelde op meerdere keren per week (45 procent) tot één keer per week (32 procent). Na de bevalling is dat teruggelopen naar één keer per week (31 procent) of één a twee keer per maand (39 procent). Toch kan 75 procent van de vrouwen niet zonder seks, ze zouden de intimiteit missen.

Bron: artikel – Healthylives.nl 

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
73VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

8 Tips tegen bedplassen

Wanneer je kindje klein is, of zelfs wat ouder, kan het wel eens voorkomen dat hij of zij wakker wordt in een nat bed....

De beste tips om je zwangerschap comfortabeler te maken

 Zwanger zijn is een prachtige ervaring, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk dat je op sommige momenten wat...

Tips voor het kiezen van een Staycation-locatie: Tips voor ouders

Een staycation is het nieuwste modewoord dat de wereld van vakantiegangers overneemt. Een staycation is een vakantie waarbij je dicht bij huis blijft, en...

Tijd voor een babykamer? Huur bouwmateriaal!

Het verwelkomen van een nieuwe baby is een van de meest opwindende en bijzondere gebeurtenissen in het leven van ouders. Het inrichten van een...

De ideale staycation met kleine kinderen

Een vakantie plannen met kleine kinderen is niet altijd even makkelijk. Je wilt zelf graag opladen en ontspannen tijdens zo’n vakantie, maar je kinderen...