Kamperen met je baby

Op vakantie met je baby? Dat kan prima. Vooral kamperen biedt tal van voordelen. Met een goede voorbereiding en de nodige tips is kamperen met je kleine puur genieten.

Of je nu gaat kamperen in Frankrijk, Spanje of in eigen land overal zijn kindvriendelijke campings te vinden. Deze campings hebben vaak flexibele wijzigings – en annuleringsvoorwaarden, verschillende activiteiten voor de allerkleinsten en zijn autovrij.

De autoreis
Op vakantie met de auto kan voor zowel jou als je kindje vermoeiend zijn. Veel ouders zitten op tegen de lange reis met veel files. Toch kun je de warmte van de dag en de files vermijden door ’s nachts te gaan rijden. Je kindje zal in de auto goed slapen en geen last hebben van de warmte. Wil je liever overdag rijden dan is het belangrijk dat je kindje het niet te warm krijgt. Zet de airco aan of zorg voor een goede zonwering. Als je kindje veel zweet is het belangrijk dat hij of zij voldoende vocht binnenkrijgt. Let hier goed op.

Probeer de autoreis aan te passen aan het ritme van je baby. Zo kun je het best op vaste tijden eten en vertrekken wanneer de kleine net gaat slapen. Plaats kleine kinderen altijd in een autostoeltje. Het is verstandig om enkele weken voordat je vertrekt je kindje af en toe te laten wennen aan het stoeltje. Wanneer je baby jonger is dan vijf maanden dan raden wij het aan om elk half uur te stoppen.

Door leuke kinderliedjes in de auto op te zetten zal je kindje zich niet snel vervelen. Voor de oudere kinderen kun je spelletjes voor in de auto meenemen. Ook het spelletje als ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is’ blijft leuk om te spelen. Lees hier meer over het veilig vervoeren van je kindje in de auto.

Op de camping
Op de camping zal je kindje zich goed vermaken. Oudere kindjes zullen snel vriendje en vriendinnetjes ontmoeten en veel plezier beleven aan alle activiteiten op de camping. Maar ook voor de allerkleinsten is slapen op de camping een hele beleving. Zoek bij aankomst een plekje in de schaduw. Daarnaast is het belangrijk dat de tent of caravan niet te dicht bij het water staan. De kleine kan dan veilig rondlopen.

Een stevig kampeerbedje voor je kind is belangrijk. Een klamboe over het kampeerbedje houdt muggen en andere insecten ver van je baby vandaan. Maak het bedje vertrouwd door knuffeltjes of andere spulletjes van thuis mee te nemen.

Omdat peuters en kleuters vaak op ontdekkingstocht gaan is het verstandig om een polsbandje te gebruiken. Op dit bandje staat de naam van je kindje en een telefoonnummer.

Een goede bescherming tegen de zon is van groot belang. Ga met je kindje buiten de ‘kritische uren’ naar het strand of het zwembad. Dus voor twaalf uur ‘s ochtends of na drie uur ’s middags. En smeer je kindje een half uur voordat jullie naar buiten gaan in met zonnebrandcrème (factor 20-30). Lees hier meer tips voor een goede bescherming tegen de zon.  

Vorig artikelBorstvoeding
Volgend artikelSpelletjes voor in de auto

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
69VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

De eerste maanden van je baby vastleggen

Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kleine wonder! Voor veel moeders is het spannend om voor het eerst een kindje te krijgen. Dat is...

Geef jouw kind plezier in een wipstoel

Jouw kind wil je altijd de beste start geven. Voordat jouw kind geboren is, ga je daarom al op zoek naar de beste spullen....

Acupunctuur bij kinderwens

Een geboortekaartje bij je post. Een ooievaar en babyslingers in een tuin. Een collega die zwanger is. Zwangere vrouwen en kinderwagens op straat. Het...

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...

6 soorten entertainment waar elke moeder van kan genieten terwijl haar baby slaapt

Je kent het moment wel. De baby is eindelijk gaan slapen en nu is er volledige rust en stilte thuis. Als je geluk hebt...