Spelletjes voor in de auto

‘Wanneer zijn we er?’ is een veel gehoorde vraag van kinderen in de auto. Helaas moet je op dat moment vaak nog een hele dag in de auto zitten. Wanneer de verveling toeslaat zijn spelletjes de ideale oplossing.

Kinderen voor Kinderen
Liedjes zorgen voor vermaak. Door leuke kinderliedjes op te zetten zal je kindje zich niet snel vervelen. Bijvoorbeeld liedjes van Kinderen voor Kinderen. Je kunt natuurlijk ook een MP3-speler voor je kindje meenemen. Zo kan de kleine zelf naar haar of zijn favoriete liedjes luisteren.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
Het voordeel van het spelen van raadsels in de auto is dat iedereen mee kan doen. Ga in de auto op zoek naar een kleur. De kinderen moeten vervolgens de kleur die jij in gedachte hebt raden. Beantwoord de vragen alleen met ja of nee. Je kunt het spelletje ook met een voorwerp doen.

Woordspelletjes
Kies een woord. De volgende maakt met de laatste letter van het woord een nieuw woord. Je kunt ook alleen dierennamen of automerken gebruiken.
Een ander woordspelletje gaat als volgt: kies een woord dat te maken heeft met het vorige woord. Een kind zegt als voorbeeld het woord ‘fiets’. De volgende kiest dan bijvoorbeeld het woord ‘wiel’. De persoon die een fout maakt heeft verloren.

Roddelen
Een kind verzint een roddel en fluistert deze in het oor van een ander. Vervolgens vertelt de ander deze roddel weer aan de volgende persoon. De laatste persoon zegt de roddel hardop. Wat voor een verhaal zal hieruit komen?

Kentekenplaten van auto’s
Tel alle Franse, Engelse of Spaanse kentekenplaten op de weg. Door een stopwatch te gebruiken, maak je het spelletje spannend. De persoon die de meeste kentekenplaten van één land heeft geteld, is de winnaar.

Mondje dicht
Wie kan het langst niet praten of lachen? Trek gekke bekken om de persoon naast je aan het lachen te krijgen. De persoon die als eerst moet lachen of gaat praten heeft verloren.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
72VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

De ideale staycation met kleine kinderen

Een vakantie plannen met kleine kinderen is niet altijd even makkelijk. Je wilt zelf graag opladen en ontspannen tijdens zo’n vakantie, maar je kinderen...

Minder geld uitgeven aan luiers? Check deze vier handige tips

Luiers: met een baby ontkom je er niet aan. In het eerste levensjaar gebruikt je kleintje er gemiddeld zelfs zeven per dag! De broekjes...

Het beste buitenspeelgoed voor jonge kinderen

Wanneer je een jong kind hebt, dan is het natuurlijk superleuk om lekker buiten te spelen. Toch is het af en toe lastig om...

Tips bij het kopen van babykleding

Ben je net bevallen van jouw kleine, of wil je jouw vriendin graag een cadeautje voor haar kindje schenken? Dan is het altijd leuk...

De eerste maanden van je baby vastleggen

Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kleine wonder! Voor veel moeders is het spannend om voor het eerst een kindje te krijgen. Dat is...