Spelletjes voor in de auto

‘Wanneer zijn we er?’ is een veel gehoorde vraag van kinderen in de auto. Helaas moet je op dat moment vaak nog een hele dag in de auto zitten. Wanneer de verveling toeslaat zijn spelletjes de ideale oplossing.

Kinderen voor Kinderen
Liedjes zorgen voor vermaak. Door leuke kinderliedjes op te zetten zal je kindje zich niet snel vervelen. Bijvoorbeeld liedjes van Kinderen voor Kinderen. Je kunt natuurlijk ook een MP3-speler voor je kindje meenemen. Zo kan de kleine zelf naar haar of zijn favoriete liedjes luisteren.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
Het voordeel van het spelen van raadsels in de auto is dat iedereen mee kan doen. Ga in de auto op zoek naar een kleur. De kinderen moeten vervolgens de kleur die jij in gedachte hebt raden. Beantwoord de vragen alleen met ja of nee. Je kunt het spelletje ook met een voorwerp doen.

Woordspelletjes
Kies een woord. De volgende maakt met de laatste letter van het woord een nieuw woord. Je kunt ook alleen dierennamen of automerken gebruiken.
Een ander woordspelletje gaat als volgt: kies een woord dat te maken heeft met het vorige woord. Een kind zegt als voorbeeld het woord ‘fiets’. De volgende kiest dan bijvoorbeeld het woord ‘wiel’. De persoon die een fout maakt heeft verloren.

Roddelen
Een kind verzint een roddel en fluistert deze in het oor van een ander. Vervolgens vertelt de ander deze roddel weer aan de volgende persoon. De laatste persoon zegt de roddel hardop. Wat voor een verhaal zal hieruit komen?

Kentekenplaten van auto’s
Tel alle Franse, Engelse of Spaanse kentekenplaten op de weg. Door een stopwatch te gebruiken, maak je het spelletje spannend. De persoon die de meeste kentekenplaten van één land heeft geteld, is de winnaar.

Mondje dicht
Wie kan het langst niet praten of lachen? Trek gekke bekken om de persoon naast je aan het lachen te krijgen. De persoon die als eerst moet lachen of gaat praten heeft verloren.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
70VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Acupunctuur bij kinderwens

Een geboortekaartje bij je post. Een ooievaar en babyslingers in een tuin. Een collega die zwanger is. Zwangere vrouwen en kinderwagens op straat. Het...

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...

6 soorten entertainment waar elke moeder van kan genieten terwijl haar baby slaapt

Je kent het moment wel. De baby is eindelijk gaan slapen en nu is er volledige rust en stilte thuis. Als je geluk hebt...

Waarom kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Wereldwijd drinken ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Ook in Nederland wordt geitenmelk steeds populairder, zowel voor volwassenen als in...

Tips voor raambekleding in de babykamer

Er staat gezinsuitbreiding op de planning! Misschien zelfs wel heel snel. Een van de leukste taakjes als je in verwachting bent is toch wel...