Met een klein budget een babykamer inrichten

Jullie krijgen straks samen een kleine, maar jullie hebben maar een klein budget om de babykamer in te richten. Geen probleem. Met een aantal praktische tips kun je ook met weinig geld een droomkamer maken.

Een babykamer is als aanstaande ouder één van de leukste taken om aan te pakken. Voordat je het weet heb je alles al gekocht. Hierdoor heb je al een groot deel van je budget gebruikt. Met een klein budget kan je de babykamer ook van alle gemakken voorzien, meer dan je zou denken. Vooral tweedehands meubeltjes zijn leuk om te gebruiken. Niets is
zo leuk om ze te pimpen.

Benodigdheden

Denk eerst na over wat je allemaal nodig hebt en wat je er maximaal aan uit wil geven. Zo voorkom je dat je overbodige spullen koopt. Begin zeker een paar maanden voor de geboorte van de baby met zoeken. Dan heb je tijd genoeg om prijzen te vergelijken en een uiteindelijke keuze te maken.

Geef bij familie en goede vrienden aan wat je graag zou willen krijgen. Vaak willen ze iets nuttigs voor jou en de baby kopen. Door aan te geven wat je nog kan gebruiken, voorkom je dat je overbodige cadeaus krijgt.

Verven?

Is de hele babykamer wit? Hang dan een leuk schilderij aan de muur. Niet gekocht, maar zelfgemaakt. Ga naar de winkel en koop een aantal verfspullen: een verfdoek, een paar kwasten en wat verf. Vraag aan je neefjes en nichtjes om een leuke creatie te maken voor de babykamer. Een vrolijk schilderij gegarandeerd. Natuurlijk kan je ook zelf aan de slag gaan met wat verf.

Wil je de babykamer niet helemaal schilderen, maar ook niet een muur met maar één kleur hebben? Koop een aantal sjablonen of projecteer een afbeelding op de muur. Dit kun je doen met een ouderwetse diaprojector of probeer ergens een beamer te lenen. Trek de afbeelding over met verf. Vooral duidelijke vormen, zoals Nijntje, zijn goed om hiervoor te gebruiken.

Accessoires en meubels

Eigenlijk zijn de enige spullen die je nieuw moet kopen een matrasje en een aankleedkussen. Verder kun je kijken in kringloopwinkels, op rommelmarkten en
bijvoorbeeld op marktplaats.

Vergeet zeker je vriendenkring en familie niet. Wat ligt er bij hen nog op zolder? Zorg ervoor dat iedereen (dus ook je buren, collega’s, vrienden van vrienden et cetera) weet dat jij zwanger bent. Veel mensen vinden het fijn dat hun spulletjes een tweede leven krijgen.

Om een eigen draai aan deze spullen te geven, koop je een spuitbus en spuit ze in de kleur die je zelf wilt. Net iets anders en budgetvriendelijk. Zo heb je in een handomdraai ‘nieuwe’ meubels die niemand anders heeft.

Ledikant of wiegje?

Waar je ook over na kunt denken is of je alleen een ledikantje, of een ledikantje en wieg koopt. Een baby in een wiegje is superschattig, maar uiteindelijk ligt hij er maar een hele korte periode in. Eigenlijk is het dus zonde om daar je geld aan uit te geven. Aan alleen een ledikantje heb je meer.

Niet tweedehands

Zie je in eerste instantie tweedehands spullen niet zitten, maar wil geen bakken met geld uitgeven aan de kinderkamer? Maak dan een afweging om spullen te kopen bij goedkopere winkels, die kwalitatief misschien minder zijn, of toch voor tweedehands te gaan om de oorspronkelijk duurdere meubels goedkoper te krijgen.

Wees praktisch

Koop één grote kast die voor meerdere doelen te gebruiken is. Leg er de kleertjes, voorleesboeken en speelgoed in. Niet alleen goedkoop, maar zo ligt alles ook bij elkaar. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar de babyschoentjes of de babyshampoo.

Staar je niet blind op dat schattige babykamertje. Koop liever meubels die je later ook nog kan gebruiken. Een grote kledingkast en een goed bureau, dat wellicht eerst als commode dienst doet, zijn altijd bruikbaar.

Poef

Heb je een voedingskussen gekocht en heb je deze niet meer nodig? Maak er dan een leuke poef van door middel van een poefhoes. Door het kussen op te rollen en de hoes erover heen te doen, heb je in een handomdraai een poef erbij.

Volgend artikelArchief

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
70VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Waarom kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Wereldwijd drinken ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Ook in Nederland wordt geitenmelk steeds populairder, zowel voor volwassenen als in...

Tips voor raambekleding in de babykamer

Er staat gezinsuitbreiding op de planning! Misschien zelfs wel heel snel. Een van de leukste taakjes als je in verwachting bent is toch wel...

Drukke dag gehad? Ontspan eens!

Na een drukke dag, waarop je hard gewerkt hebt, is het heerlijk om even lekker helemaal tot ontspanning te komen. Voortdurend alleen maar met...

Besparen op de babykamer: hoe doe je dat?

Verwacht jij binnenkort een klein wondertje? Gefeliciteerd! Je bent natuurlijk dolblij, maar misschien zit je hoofd ook een beetje vol. Een baby krijgen brengt...

Zo kun je je kind op een verantwoorde manier verwennen!

De laatste tijd zijn er veel blogs die ingaan op het feit dat kinderen te verwend zijn. Veel mensen vragen zich af of dit...