Dreumes en hooikoorts

Nu de temperatuur langzaam stijgt en de lente eindelijk echt begonnen is, is het heerlijk om met je kindje te wandelen. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je kindje. De kleine kan zo wennen aan temperatuurverschillen, nieuwe geluiden, geuren en gezichten.

Maar dan begint hij/zij steeds te niezen. Eerst denk je dat het misschien een verkoudheid is, maar het blijft maar duren. Heb je er weleens aan gedacht dat ook kleine kinderen hooikoorts kunnen hebben?

Hoewel hooikoorts zich vooral bij kinderen tussen de 7 en 15 jaar openbaart, kan ook een dreumes de allergie al krijgen. Hooikoorts is grotendeels erfelijk bepaald. Als beide ouders hooikoorts hebben, dan heeft een baby een grote kans om het ook te krijgen.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een pollenallergie. Het is dan ook vaak het hevigst als het warm, droog en winderig weer is. Wij ademen deze pollen in. Hierdoor komen ze terecht in de slijmvliezen van de neus. Als ze daar aan zijn gekomen barsten ze open en scheiden ze eiwitten af die in het lichaam worden opgenomen. Mensen met hooikoorts zijn overgevoelig voor deze eiwitten.

Symptomen zijn onder meer: een snotterende neus, rode en tranende ogen, een piepende adem en benauwdheid.

Hoe herken je een allergie bij je baby?

Een allergie openbaart zich meestal in de vorm van aan aantal klachten. Toch is het bij kinderen vaak lastig om een allergie te herkennen, omdat de klachten nogal vaag kunnen zijn waardoor je niet direct denkt aan een allergie. Als je kindje hooikoorts heeft zal het veel niezen, maar niezen kan ook weer een symptoom zijn van iets anders zoals een verkoudheid.

Maatregelen hooikoorts

Als je vermoedt dat jouw kindje last heeft van hooikoorts, houd dan goed de hooikoortsverwachtingen in de gaten. Zijn er veel pollen in de lucht, vermijd dan intensieve wandelingen of spelletjes buiten.

Probeer ook zoveel mogelijk weg te blijven van wind en tocht. En houd je kindje uit de buurt van pas gemaaid gras.
Houd bovendien de slaapkamerramen gesloten in het hooikoortsseizoen en hang de was niet buiten op.

Als je kindje last heeft van de oogjes, spoel deze dan met water. Ook deppen met een nat washandje kan de klachten wat verminderen.

Laat je kindje een zonnebril dragen of ga naar zee. Hier zijn minder pollen, waardoor je kindje daar minder last zal hebben van de hooikoorts.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
71VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Tips bij het kopen van babykleding

Ben je net bevallen van jouw kleine, of wil je jouw vriendin graag een cadeautje voor haar kindje schenken? Dan is het altijd leuk...

De eerste maanden van je baby vastleggen

Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kleine wonder! Voor veel moeders is het spannend om voor het eerst een kindje te krijgen. Dat is...

Geef jouw kind plezier in een wipstoel

Jouw kind wil je altijd de beste start geven. Voordat jouw kind geboren is, ga je daarom al op zoek naar de beste spullen....

Acupunctuur bij kinderwens

Een geboortekaartje bij je post. Een ooievaar en babyslingers in een tuin. Een collega die zwanger is. Zwangere vrouwen en kinderwagens op straat. Het...

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...