Dreumes en hooikoorts

Nu de temperatuur langzaam stijgt en de lente eindelijk echt begonnen is, is het heerlijk om met je kindje te wandelen. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je kindje. De kleine kan zo wennen aan temperatuurverschillen, nieuwe geluiden, geuren en gezichten.

Maar dan begint hij/zij steeds te niezen. Eerst denk je dat het misschien een verkoudheid is, maar het blijft maar duren. Heb je er weleens aan gedacht dat ook kleine kinderen hooikoorts kunnen hebben?

Hoewel hooikoorts zich vooral bij kinderen tussen de 7 en 15 jaar openbaart, kan ook een dreumes de allergie al krijgen. Hooikoorts is grotendeels erfelijk bepaald. Als beide ouders hooikoorts hebben, dan heeft een baby een grote kans om het ook te krijgen.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een pollenallergie. Het is dan ook vaak het hevigst als het warm, droog en winderig weer is. Wij ademen deze pollen in. Hierdoor komen ze terecht in de slijmvliezen van de neus. Als ze daar aan zijn gekomen barsten ze open en scheiden ze eiwitten af die in het lichaam worden opgenomen. Mensen met hooikoorts zijn overgevoelig voor deze eiwitten.

Symptomen zijn onder meer: een snotterende neus, rode en tranende ogen, een piepende adem en benauwdheid.

Hoe herken je een allergie bij je baby?

Een allergie openbaart zich meestal in de vorm van aan aantal klachten. Toch is het bij kinderen vaak lastig om een allergie te herkennen, omdat de klachten nogal vaag kunnen zijn waardoor je niet direct denkt aan een allergie. Als je kindje hooikoorts heeft zal het veel niezen, maar niezen kan ook weer een symptoom zijn van iets anders zoals een verkoudheid.

Maatregelen hooikoorts

Als je vermoedt dat jouw kindje last heeft van hooikoorts, houd dan goed de hooikoortsverwachtingen in de gaten. Zijn er veel pollen in de lucht, vermijd dan intensieve wandelingen of spelletjes buiten.

Probeer ook zoveel mogelijk weg te blijven van wind en tocht. En houd je kindje uit de buurt van pas gemaaid gras.
Houd bovendien de slaapkamerramen gesloten in het hooikoortsseizoen en hang de was niet buiten op.

Als je kindje last heeft van de oogjes, spoel deze dan met water. Ook deppen met een nat washandje kan de klachten wat verminderen.

Laat je kindje een zonnebril dragen of ga naar zee. Hier zijn minder pollen, waardoor je kindje daar minder last zal hebben van de hooikoorts.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
70VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...

6 soorten entertainment waar elke moeder van kan genieten terwijl haar baby slaapt

Je kent het moment wel. De baby is eindelijk gaan slapen en nu is er volledige rust en stilte thuis. Als je geluk hebt...

Waarom kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Wereldwijd drinken ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Ook in Nederland wordt geitenmelk steeds populairder, zowel voor volwassenen als in...

Tips voor raambekleding in de babykamer

Er staat gezinsuitbreiding op de planning! Misschien zelfs wel heel snel. Een van de leukste taakjes als je in verwachting bent is toch wel...

Drukke dag gehad? Ontspan eens!

Na een drukke dag, waarop je hard gewerkt hebt, is het heerlijk om even lekker helemaal tot ontspanning te komen. Voortdurend alleen maar met...