Herfstbaby’s meer kans op voedselallergieën

Baby’s die in het najaar geboren worden hebben een verhoogd risico op voedselallergieën. Dat toont een Fins onderzoek aan.

Volgens de onderzoekers lopen kinderen die verwekt zijn in de late winter of het vroege voorjaar meer risico op voedselallergieën.

Onderzoekers denken dat de blootstelling aan stuifmeel van bomen hiervoor verantwoordelijk is. In het voorjaar produceren bomen stuifmeel. Dat is net de periode dat de antilichamen van de ongeboren baby zich aan het ontwikkelen zijn.

Maar ook een lager vitamine D– niveau dat de moeder na de winter heeft kan volgens de onderzoekers een rol spelen bij het verminderen van de afweer van het ongeboren kind.

Onderzoekers bestudeerden bijna 6.000 kinderen uit het zuidoosten van Finland, geboren tussen april 2001 en maart 2006.

Baby’s die rond oktober of november geboren worden lopen het meeste risico op een voedselallergie.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
68VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Welke plekken zijn fijn om je baby te voeden?

Wanneer je borstvoeding geeft weet je dat dit veel tijd in beslag neemt. Dit doe je natuurlijk met alle liefde voor je kindje, maar...

Op vakantie tijdens de zwangerschap

Er zijn een hele hoop mensen die jaarlijks vaak op vakantie gaan en er ook heel erg veel plezier uit halen. Sommige vrouwen worden...

Veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes

Wanneer je zwanger bent geworden, zou je al snel merken dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Helaas keer krijg je ook een...

Wanneer beginnen met het potje?

Elk kind is anders en het kan daarom best wel lastig zijn om bepaalde dingen te bepalen. Sommige kinderen zijn bijvoorbeeld heel erg vroeg...

Welk tussendoortje voor een dreumes?

Wanneer je kinderen hebt, is dit natuurlijk een hele leuke ervaring. Helaas is er geen handleiding voor kinderen en daarom is het best wel...