Maak je tuin kindvriendelijk

Eindelijk kunnen we, na een langer winter, weer in de tuin zitten. Heerlijk luieren in de tuin, barbecuen en genieten van de zon.

Kleintjes doen niets liever dan rondkruipen en de tuin ontdekken. Maar ze kunnen zich ook flink bezeren in de tuin.

Maak je tuin dan ook in 5 stappen babyproof!

Let op giftige planten

Alles wat kinderen tegenkomen in de tuin stoppen ze in hun mond. Met zand is dit niet zo een groot probleem, maar dit wordt anders als het giftige plantjes zijn. Na een goede behandeling is er niets meer aan de hand, maar voorkomen is beter dan genezen. Let er goed op wat voor bloemen en planten je in de tuin zet.

De volgende planten en bloemen kunnen het beste vermeden worden:

  • Azalea’s
    Irissen 
  • Lelietjes-van-dalen 
  • Vingerhoedskruid 
  • Narcissen 
  • Oleander 

Let ook op planten met nare stekels en doorns.

Pas op met water

Een vijver of een zwembad hebben een grote aantrekkingskracht op je kindje. Dit is niet zonder gevolgen. Een kind kan al verdrinken in een heel klein laagje water. Met een zwembad of vijver kan je dus het beste wachten tot je kindje wat groter is. Ook kan je de vijver zolang ombouwen tot zandbak.

Zie je het niet zitten of je vijver of zwembad op de schop te nemen voor je dreumes? Zet er dan een goede omheining omheen. Bij het zwembad kan je ook kiezen voor een wateralarm of een rolluik. Het alarm gaat af als er iemand in het water valt. Een rolluik is het veiligst, je baby kan het water zo helemaal niet raken.

Veilig vallen

Heb je losse potten in de tuin staan? Let er dan op dat er geen scherpe randjes aan zitten en dat hij niet om valt als je kindje er tegenaan gaat hangen. Ook losse stoeptegels kunnen ervoor zorgen dat je kindje valt.

En als je de barbecue, tuingereedschap of fakkels hebt gebruikt, ruim ze dan op na die tijd. Door zo min mogelijk obstakels in de tuin te hebben beperk je de kans dat je baby valt.

Omheining

Plaats een omheining om je tuin. Zo kan je baby niet je tuin uit en houd je beter toezicht. Controleer je omheining en de grond wel goed op roestige spijkers. Hier kan je uk zich flink aan bezeren.

Speel veilig

Speeltoestellen zijn heel erg leuk voor je kleintje. Hier is veiligheid ook erg belangrijk.

Koop alleen maar goedgekeurde toestellen en zet ze stevig in de grond. Zorg ook voor een zachte ondergrond. Gras, zacht zand of rubberen matten zijn zachter om op te vallen dan stenen. Als je een trampoline hebt, graaf deze dan in. Zo kan je uk niet van een grote hoogte naar beneden vallen.

Lees ook:-Veilig in de buurt van waterVeilig in huis rondlopen-Veilig in huis: voorkomen ongelukken

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
70VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...

6 soorten entertainment waar elke moeder van kan genieten terwijl haar baby slaapt

Je kent het moment wel. De baby is eindelijk gaan slapen en nu is er volledige rust en stilte thuis. Als je geluk hebt...

Waarom kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Wereldwijd drinken ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Ook in Nederland wordt geitenmelk steeds populairder, zowel voor volwassenen als in...

Tips voor raambekleding in de babykamer

Er staat gezinsuitbreiding op de planning! Misschien zelfs wel heel snel. Een van de leukste taakjes als je in verwachting bent is toch wel...

Drukke dag gehad? Ontspan eens!

Na een drukke dag, waarop je hard gewerkt hebt, is het heerlijk om even lekker helemaal tot ontspanning te komen. Voortdurend alleen maar met...