Voor alle papa’s: verras haar op Moederdag

Zondag 12 mei is het Moederdag. De dag waarop alle moeders in Nederland eens flink in het zonnetje worden gezet. Gewoon omdat ze het verdienen!

Vieren jullie dit jaar voor het eerst Moederdag? Dan is deze dag extra bijzonder! Maar ook voor alle bijna-moeders is het een speciale dag.

Speciaal voor alle vaders: de leukste verrassingen voor haar!

Ontbijt op bed

Niets is lekkerder dan de geur van verse croissantjes in de ochtend. Een ontbijtje op bed mag dan ook niet ontbreken op Moederdag. Als je kleintje al groot genoeg is om mee te helpen met het ontbijtje klaar maken is dit natuurlijk een leuk idee. Als dit niet het geval is, dan is het nog steeds leuk om met jullie dreumes een broodje in bed te eten.

Verassingsuitje

Moederdag is de ultieme dag om er eens lekker op uit te gaan. Vindt ze het leuk om naar de dierentuin te gaan? Verras haar dan met een dagje dierentuin. Je hoeft natuurlijk niet ver weg te gaan. Een picknick in het park om de hoek kan ook al de spijker op de kop slaan. Als het maar een activiteit is die jullie gezellig als gezin kunnen doen en niet veel inspanning kost.

Eerste handafdruk

Is jullie baby nog te klein om zelf iets te maken voor zijn of haar moeder? Samen komen jullie een heel eind. Maak een afdruk van het handje of voetje van je baby in gips. Op internet kun je verschillende webwinkels vinden waar je een gipspakket kunt kopen. Op een eenvoudige en snelle manier kun je een afdruk maken van het handje of voetje van je kindje. Zowel in 2D als in 3D.
Natuurlijk kun je ook met een beetje vingerverf aan de slag. Smeer wat op het handje of voetje van je kindje en druk deze op een vel papier. Knip het uit en lijst het in.

Chocolade hart met foto

Moeders zijn dol op chocolade! Geef haar een chocoladehart met een foto van jou en je kindje. Een uniek cadeau! Op internet vind je verschillende websites waar je jullie persoonlijke hart kunt bestellen.

Show

Zijn de kinderen al wat groter? Dan is er vast iets wat ze leuk vinden om te doen. Of dit nou het opvoeren van toneelstukje is, het opzeggen van een gedichtje of het bespelen van een instrument. Reken maar dat ze heel blij is met een mini opvoering van haar lievelingsartiesten.

Ook kan je samenspannen met de nichtjes en neefjes om er een familie optreden van te maken. Dit is ook leuk voor oma!

Jullie eigen tegeltje

Een lief moederdaggedichtje op een spreuktegeltje? Dat kan. Op internet kun je verschillende webwinkels vinden waar jij je persoonlijke spreuktegeltje kunt laten maken. Vind je het moeilijk om een tekst op het tegeltje te bedenken? Hieronder een aantal lieve gedichtjes voor haar.

Lieve mama

Ik ben nog veel te klein
om een heel mooi lied te zingen

stil te staan en niet te springen

kus van mij, kus van mij

want met jou ben ik zo blij!

Allerliefste mama, blijf maar liggen,

in je grote warme bed,

blijf maar lekker nog wat dromen,

tot er koffie is gezet.

Strakjes maak ik een ontbijtje,

met beschuitjes klaar voor jou,

maar nu eerst een bosje bloemen,

omdat ik zoveel van je hou.

Lieve mama, word eens wakker

Hier is dan je kleine rakker

Doe je ogen nu eens open

Ik ben bij je in bed gekropen

Weet je wat ik zeggen wou?

Ik hou van jou!

Dit heb ik voor jou gemaakt

voor jou helemaal alleen

Want lieve mama
zoals jij is er geen een 

En voor de moeder in spé:

Ik zou je zo graag een kusje willen geven,

Maar ik zit nog in je buik te zweven.

Volgend jaar ga ik een knutsel voor je maken,

Laat pappa vandaag goed over je waken.

Deze dag slaap je uit en verroer je geen vin,

Ik weet het nu al: jij wordt mijn grootste vriendin.

Fijne Moederdag!

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
71VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Tips bij het kopen van babykleding

Ben je net bevallen van jouw kleine, of wil je jouw vriendin graag een cadeautje voor haar kindje schenken? Dan is het altijd leuk...

De eerste maanden van je baby vastleggen

Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kleine wonder! Voor veel moeders is het spannend om voor het eerst een kindje te krijgen. Dat is...

Geef jouw kind plezier in een wipstoel

Jouw kind wil je altijd de beste start geven. Voordat jouw kind geboren is, ga je daarom al op zoek naar de beste spullen....

Acupunctuur bij kinderwens

Een geboortekaartje bij je post. Een ooievaar en babyslingers in een tuin. Een collega die zwanger is. Zwangere vrouwen en kinderwagens op straat. Het...

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...