Zwangere vrouwen moeten meer vis eten. Dat is het advies van professor Jack Winkler, de directeur van de afdeling Voedingsbeleid van de Londense Metropolitan University. Het eten van vis tijdens de zwangerschap verkleint de kans op herenproblemen bij de baby.
Zwangere vrouwen kregen eerder altijd het advies om juist niet te veel vis te eten, omdat er enkele risico’s kleven aan het eten van vis. In vis zitten schadelijke stoffen, zoals dioxines, PCB’s en toxafeen. Volgens Winkler zijn de gunstige voordelen van met name visolie groter dan de risico’s.
De omega-3 vetzuren in vis zijn essentieel voor het goed functioneren van de hersenfuncties van een baby. Vrouwen die weinig vis eten tijdens de zwangerschap zouden een grotere kans hebben op een baby met hersenproblemen.
In ons artikel ‘Ongeschikte voeding tijdens de zwangerschap’ hebben wij de belangrijkste ‘verboden’ tijdens de zwangerschap voor je op een rijtje gezet. Lees ook het artikel ‘Vitamines tijdens de zwangerschap’ voor een gezonde voeding tijdens je zwangerschap.