Zwangerschapskalender week 6

Zwangerschapskalender week 6

Rijstkorreltje
Het vruchtje in je buik groeit razendsnel. Er zijn kleine uitstulpinkjes te zien, die straks de ledematen vormen. Je ziet zelfs al twee kleine puntjes, dat zijn de beginnende oogjes. Deze week worden ook het hoofdje, nek en oren gevormd. Maar je baby is nog heel klein, ongeveer even groot als een rijstkorrel.

Heb je het je partner verteld en hoe reageerde die? Bespreek je ervaringen op ons forum!

Misselijkheid
Door de aanmaak van het zwangerschapshormoon hCG kun je je misselijk voelen. Een vervelend gevoel. Probeer je geen zorgen te maken. De misselijkheid kan geen kwaad voor je baby.

Probeer ’s ochtends eerst op de bedrand te gaan zitten en dan pas te staan. Neem als ontbijt crackers of biscuits. Eet regelmatig een lichte maaltijd met korte tussenpozen. Zo heb je altijd iets in je maag. Eet niet vlak voor het slapen gaan.

Krijg je helemaal geen eten binnen, probeer dan een bouillon. Daar kikker je een beetje van op. Probeer tot slot een dagen rustig aan te doen. Stress en drukte spelen ook een rol bij misselijkheid.

Naast misselijkheid kunnen je borsten ook gespannen aanvoelen, ben je misschien moe en moet je vaak naar de toilet. Hoe voel jij je op dit moment?

Gerelateerde artikelen

Comments

  1. 6 weken zwanger en nergens last van! Ik had echt verwacht dat ik het overal aan zou merken dat er van alles verandert in mijn lichaam.

  2. Sinds een paar dagen last van misselijkheid, en niet alleen in de ochtend. Veel moeite met eten, veel staat me tegen. Mn reuk is ook scherper nu. Verder duizelig en regelmatig buikpijn. Jaja, ik ben zwanger!

  3. 6 weken ver, van niet veel last… Enkel pijnlijke borsten, maar voor de rest voel ik niets. Ik zou bijna beginnen te twijfelen of ik wel echt zwanger ben… Kan niet wachten tot de eerste echo!

  4. Jaja, zeker zwanger! Op 1 januari een eerste echo gehad en toen bleek dat ik 5,3 week zwanger ben 🙂 nu dus 6 weken. Helaas al de hele week de hele dag misselijk! Maar ja.. ik beschouw het maar als teken van leven uit m’n buik….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
72VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

De ideale staycation met kleine kinderen

Een vakantie plannen met kleine kinderen is niet altijd even makkelijk. Je wilt zelf graag opladen en ontspannen tijdens zo’n vakantie, maar je kinderen...

Minder geld uitgeven aan luiers? Check deze vier handige tips

Luiers: met een baby ontkom je er niet aan. In het eerste levensjaar gebruikt je kleintje er gemiddeld zelfs zeven per dag! De broekjes...

Het beste buitenspeelgoed voor jonge kinderen

Wanneer je een jong kind hebt, dan is het natuurlijk superleuk om lekker buiten te spelen. Toch is het af en toe lastig om...

Tips bij het kopen van babykleding

Ben je net bevallen van jouw kleine, of wil je jouw vriendin graag een cadeautje voor haar kindje schenken? Dan is het altijd leuk...

De eerste maanden van je baby vastleggen

Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kleine wonder! Voor veel moeders is het spannend om voor het eerst een kindje te krijgen. Dat is...