Zwangerschapskalender week 9

9 weken zwanger zwangerschskalender

Volop bewegen
Vanaf nu spreken we niet meer van een embryo, maar van een foetus. Als je heel goed kijkt zie je al een klein neusje. Ook de handjes hebben inmiddels vingers en je kindje kan zich al volop bewegen. Daar voel je nog steeds niets van.

Heb

jij hier ook last van? Of voel je je juist prima? Heb je tips voor andere

zwangere vrouwen? Deel ze op het forum!

Deze week wordt er hard gewerkt aan de ellebogen, schouders, knieën en heupen. Zo kan de baby zich straks nog beter bewegen in je buik.

Onzekerheid
Er gebeurt van alles in je buik en de hormonen gieren door je lichaam. Logisch dat je je soms onzeker en moe voelt. Voel je vooral niet schuldig en geef de hormonen maar lekker de schuld.

Laat je goed verwennen door je vrienden en partner. Het kan zijn dat je sneller een bloedneus krijgt en last van een verstopte neus. Dit is volkomen normaal. Probeer lekker te ontspannen. De vermoeidheid zal na de 13e week minder worden.

Gerelateerde artikelen

Comments

 1. Vandaag 9 weken en 1 dag! Morgen ga ik naar de verloskundige. Ben idd zoals hierboven staat erg moe, maar heb ook veel honger.

 2. Ik ben nu 9 weken en 1 dag.

  Volgende week heb ik mijn eerste echo.. Spannend!!

  Ik ben moe, misselijk, hoofpijn..

  Voor mij is het nog niet echt genieten, maar hopen dat dit na 12 weken over is.. dus nog even volhouden!

 3. Ben nu 9 weken , we hebben al een kind van net 8.ons was verteld dat het helaas de enige zou zijn….NU TOCH !!!!Zo spannend, maar telkens als ik me even niet misselijk of moe voel heb ik weer mijn angsten.Heb zoveel miskramen gehad.Dus geef mij maar alle kwaaltjes, weet ik dat het goed is, krijg 2 x pw echo, maar liefst iedere dag…iedereen geniet ervan,het hoort erbij!!!

 4. Ik ben nu 9 weken…Wel een beetje misselijk, maar tot nu toe valt het mee met de kwaaltjes. Ga morgen naar de verloskundige! Wel heel spannend..

 5. hallo ik ben volgens mij 5 weken zwanger (volgens de calculator) en voel me heel hoed helemaal geen kwaaltjes niet misselijk, geen pijnlijke bortsen geen duizeligheid enz. en maak me zo zorgen dat er iets mis is. ik heb pas over 4 weken een aspraak voor mijn eerste echo. maar dat duurt zo lang? Heb wel 100 test gedaan om er zeker van te zijn dat zwanger ben. het liefst wil ik alle kwaaltje svan de zwangerschap voellen zodat ik zeker weet dat het goed zit….

 6. Hoi Anissa,

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een mooie tijd!

  Het wachten op de eerste echo duurt altijd lang, daar heeft iedereen last van. Probeer er van te genieten en er niet te veel mee bezig te zijn met alle kwaaltjes. Bij mij kwamen de kwaaltjes pas veel later rond 7/8 weken. Daarvoor had ik ook nergens last van, waardoor het allemaal zo onwerkelijk leek.

  Vergelijk jouw zwangerschap vooral niet met die van een ander. Elke zwangerschap is anders en de een heeft veel last van kwaaltjes en de andere helemaal niet.

  De test geeft aan dat je zwanger bent, dus je bent gewoon zwanger!

  Groetjes Ingrid

 7. Ik ben 8 weken en 2 dagen in verwachting van ons 2 de kindje ‘

  Een helle andere zwangerschap als met de eerste ik ben heel misselijk en me borste klapen zo wat uit elkaar haha maar hoor er bij donderdag 1ste echo ben beneuwt,

 8. Van harte gefeliciteerd Joyce! Veel succes en plezier bij de eerste echo.

  Hopelijk neemt de misselijkheid snel af en kun je volop genieten van deze mooie tijd!

  Groet,

  Redactie Babyvandaag

 9. 9 weken zwanger vandaag en nog geen dag misselijk geweest! Ik heb ook even getwijfeld (“Ik ben toch wel zwanger?”) maar ja, het is ook hier spannend afwachten naar de eerste consultatie. Ik voel me wel ontzettend moe: hoe ik dit op het werk overleef, begrijp ik zelf niet. Ook zijn mijn borsten vanaf week 3 erg pijnlijk, gevoelig en gespannen. Jammer voor mijn vriend: hij vindt dat ze er prachtig uitzien, maar hij mag er van mij absoluut niet aankomen! Nog 10 dagen afwachten, en dan de eerste consultatie. Ik kan nog maar amper wachten!

 10. Ik Ben 8weeken en 3dagen zwanger maar ik voel me niet misselijk en geef ook niet over,ik voel me normaal alsof niks aande hand is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
73VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

8 Tips tegen bedplassen

Wanneer je kindje klein is, of zelfs wat ouder, kan het wel eens voorkomen dat hij of zij wakker wordt in een nat bed....

De beste tips om je zwangerschap comfortabeler te maken

 Zwanger zijn is een prachtige ervaring, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk dat je op sommige momenten wat...

Tips voor het kiezen van een Staycation-locatie: Tips voor ouders

Een staycation is het nieuwste modewoord dat de wereld van vakantiegangers overneemt. Een staycation is een vakantie waarbij je dicht bij huis blijft, en...

Tijd voor een babykamer? Huur bouwmateriaal!

Het verwelkomen van een nieuwe baby is een van de meest opwindende en bijzondere gebeurtenissen in het leven van ouders. Het inrichten van een...

De ideale staycation met kleine kinderen

Een vakantie plannen met kleine kinderen is niet altijd even makkelijk. Je wilt zelf graag opladen en ontspannen tijdens zo’n vakantie, maar je kinderen...