Reply To: Inbakeren

Home Forums Baby Slapen Inbakeren Reply To: Inbakeren

#92607
Anoniem
Gast

Hoi,

ik ben nieuw hier en ben een kersverse moeder van een zoontje. Hij is op 31 aug ’14 zeer onverwacht geboren met 29,1weken.
Mijn zoon is sinds 2,5 week thuis (bijna 11 weken opgenomen geweest op NICU-afdeling & medium care afdeling). Hij zwaait met zijn armen tijdens het slapen waardoor hij onrustig wordt en dus niet goed/diep (in)slaapt en dus moe is. Wij bakeren zijn armen in met een katoenen doek (eerst in een driehoek vouwen) en de punt naar beneden laten wijzen. De andere 2 punten wikkel je dan om zijn schouders over zijn borst en leg het vast onder zijn bips, dit geeft heel veel rust aan onze zoon. Hiermee zijn wij pas sinds 2,5week mee begonnen (eerder zwaaide hij ook met zijn armen maar sliep hier gewoon doorheen en wij wisten dus niet dat dit hem onrust zou geven).

Ik zou wel willen weten hoe en wanneer wij weten/merken of onze zoon er klaar voor is om ZONDER inwikkeldoek te kunnen slapen. Ik weet dat we het zoetjes aan moeten afbouwen om te zien hoe onze zoon hierop reageert en dat dit ook weer tijd nodig heeft voor onze zoon om dit te verwerken.

Heeft iemand hier ervaring mee? hoe af te bouwen?

gr