Acupunctuur en ICSI

Home Forums Zwanger worden Vruchtbaarheidsproblemen Acupunctuur en ICSI

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #4668
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik ga binnenkort aan mijn eerste ICSI behandeling beginnen en heb een aantal goede dingen gelezen over acupunctuur en ICSI. Ik ben aan het overwegen om dit te gaan doen maar ben benieuwd naar de ervaringen van andere dames.

  Hebben jullie hier baad bij gehad?

  #4674
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Hoi!

  Wij hebben na een aantal mislukte ICSI behandelingen ook voor acupunctuur gekozen. Puur ter ondersteuning en om er rustig van te worden. Na een aantal mislukte pogingen is dit namelijk behoorlijk moeilijk. Emotioneel loop je toch vast! Ik vond het erg prettig! Vooral omdat je extra het gevoel hebt dat je er alles aan doet. Vooral emotioneel gezien dus.

  Inmiddels ben ik bevallen van een prachtige dochter! Of het echt heeft geholpen weet ik natuurlijk niet, maar is in elk geval de moeite waard vind ik!

  #4684
  Anoniem
  Gast

  Hi,

  Acupunctuur helpt bij je bij het ontspannen tijdens de spannende behandelingen. Stress heeft een negatieve invloed op je kans op succes. Daarnaast bevordert acupunctuur ook de doorbloeding van je baarmoeder ter bevordering van de innesteling van de embryo.

  Ik heb acupunctuur gedaan zowel vóór als na de terugplaatsing en ben uiteindelijk wel zwanger geworden. Bespreek het anders eens met je behandelend arts. Realiseer je wel dat artsen redelijk sceptisch zijn tav acupunctuur.

  Heel veel succes!!

  #4706
  Anoniem
  Gast

  Wij waren ook van plan om acupunctuur te gaan doen bij een ICSI behandeling, maar gelukkig was dat niet meer nodig. De eerste poging met een verse cryo was mislukt. Daarna een poging met een cryo en raak. Ben nu ruim 8 maanden zwanger!

  We hadden het plan om naar de 3e mislukte poging te kiezen voor acupunctuur. Gewoon om er rustig van te worden. Ik ben nogal gevoel voor stress. Het klopt inderdaad dat artsen er redelijk sceptisch over zijn. Mijn arts gaf niet aan dat ik het vooral niet moest doen, maar of ze er echt vertrouwen in had.. Dat ook weer niet. Ze adviseerde vooral dingen erbij te doen waar we ons goed bij voelen.

  Wel heb ik voordat ik in de medische molen terecht kwam vaak een bezoek gebracht aan een masseur.

  #4810
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Hoi allemaal,

  Ik raad acupunctuur zeker aan. Wij hebben 5 pogingen (ICSI) gedaan. Na de 4de poging was ik het zo zat. Ik had voor mijn gevoel totaal geen controle over de behandelingen. Door acupunctuur kreeg ik het gevoel er toch iets aan te doen, al is het maar voor je gevoel! Het is een zware periode met veel stress. Zoals hierboven al gemeld wordt helpt het te ontspannen en bevordert het de doorbloeding van je baarmoeder.

  Dus waarom niet gewoon het proberen waard! Ik wens iedereen veel succes en kracht!

  Ps. Ik ben na poging 5 zwanger geworden en inmiddels bevallen (begin januari) van een prachtige zoon Milan.

  Liefs!

  #4816
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Hoi Allemaal,

  In november plaatste ik het bericht hierboven. Ik begon toen bijna aan de eerste ICSI-behandeling. Helaas is die behandeling toen niet gelukt. Ook de 2e cryo-behandeling mislukte. Maarrrrrr….
  In mei dit jaar was de 2e cryo tp raak! Ik ben nu bijna 20 weken zwanger van een jongetje!

  We zijn dolblij en alles gaat nu goed! Ik wilde dit goede nieuws toch even met jullie delen.

  En voor degenen die nog midden in het traject zitten. Blijf volhouden en vertrouwen houden en kijken naar alle positieve verhalen om je heen! Ik duim voor jullie!

  Liefs

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.