Eerste fruithapje

Home Forums Baby Voeding Eerste fruithapje

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #4471
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Wanneer gaven jullie je baby zijn/haar eerste fruithapje? En maakte je dan zelf wat of uit een potje?

  #4476
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik gaf mijn zoontje zijn eerste fruithapje met 4 maanden. Best vroeg misschien, maar hij was er toe. Ik ben volgens mij begonnen met een perenhapje. Ook heb ik een appel in stukjes heel fin geraspt. Dit zijn wel lekkere zoete smaken. Het viel mij alles mee, hij vond het heerlijk. Erg leuk om te zien! Hij is nu bijna een jaar en begint nu wel echt een voorkeur aan te geven. Als hij iets niet ziet zitten, gaat het niet zijn mond in. ;-).

  #4581
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Wij ook met 4 maanden. Lijkt me een prima moment 🙂

  #4603
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Mijn dochter is nu precies 5 maanden oud. Wij starten nu met haar eerste fruithapje. Ik denk dat wij ook maar beginnen met peer. Een appel fijn raspen is ook een goed idee. Erg benieuwd hoe ze er op reageert. Maar als ze een beetje op haar vader lijkt vast heel goed ;-).

  #4629
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik denk sowieso dat zelf ‘echt’ fruit prakken en raspen toch beter is dan zo’n potje. Dat is allemaal een beetje van hetzelfde denk ik, terwijl de smaken van fruit veel van elkaar verschillen. Ik verheug me er nu al op om straks te zien waar mijn uk van houdt en wat hij of zij echt heel vies vindt! Nog een paar maanden wachten!

  #4782
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik adviseer je om geleidelijk wat meer soorten fruit te proberen. Je zal merken dat je kindje al een eigen smaak heeft ontwikkeld. Zelf merkte ik dat wat hardere soorten fruit in het begin wat lastig zijn, zoals een appeltje en een peer. Raspen helpt inderdaad. Onze dochter is inmiddels helemaal verzot op fruit. Met name mango en manderijntjes vindt ze super lekker. Ook banaan gaat er goed in. En met het warme weer zijn kersjes ook erg lekker als toetje.

  #4819
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik ben met 5 maanden begonnen met het eerste fruithapje. Wij maken vaak appel, peer, mango en banaan. Onze dochter is er dol op! Hoewel ze een maand later wat moeilijker ging eten. Nu is ze 7 maanden en eet weer goed! oh’ ja Avocado is ook een erg goede!

  #4824
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ja wij geven ons dochtertje van zeven maanden ook vaak avocado. Ze vindt het heerlijk! Ik geef eigenlijk nooit iets uit een potje, maak het vers. Is helemaal niet zoveel werk. Banaan gaat er ook goed in. Mango vindt ze totaal niet lekker. Erg grappig om die voorkeur al te zien!

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.