Hoe lang bezig?

Home Forums Zwanger worden Zwanger worden algemeen Hoe lang bezig?

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • #4415
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Hoi hoi,

  Ik ben een half jaar geleden gestopt met de pil. Na 6 maanden zijn we nog niet zwanger. Hopelijk heb ik snel een positieve test in mijn handen. Ik vroeg me af hoe lang jullie bezig zijn om zwanger te worden? Was het gelijk raak? Of duurde het een aantal maanden?

  Groetjes, Nathalie (28 jaar)

  #4419
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik ben nu 9 weken zwanger.. Bij ons duurde het heel lang. Wij zijn bijna twee jaar bezig geweest en ik ben nu zwanger via ICSI. Bij de 2e poging was het raak!! Vorig week hebben we het hartje horen kloppen en alles was in orde.

  Het is volkomen normaal dat het niet gelijk gaat hoor… Ik zal mij met 6 maanden zeker nog niet druk maken. Laat je weten als het gelukt is 🙂 🙂

  #4420
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Hallo!

  Bij mij was het gelijk raak! Ik heb 2 kinderen en bij beide had ik geen problemen. Ik weet niet wat normaal is, maar 6 maanden lijkt mij erg lang. Ben je al langs de dokter geweest?

  #4425
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Deze gegevens kwam ik tegen:

  Tot je 30ste jaar is de gemiddelde kans om zwanger te raken 15 % per maand. Je hebt 30% om binnen drie maanden in verwachting te zijn, 70 % kans binnen een half jaar en ruim 80% na een jaar. Na twee jaar is 90 procent zwanger.

  Vaak zegt men ook dat je na een jaar proberen pas wordt doorverwezen. Tot die tijd zal de huisarts zeggen dat je het nog moet blijven proberen.

  #4498
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Een half jaartje is nog niet lang hoor valt best mee!

  #4499
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Bedankt voor jullie reacties! Bedankt Linda, volgens mij valt inderdaad een half jaartje wel mee. Er zijn natuurlijk altijd mensen bij wie het gelijk raak is, maar ik probeer gewoon geduld te houden. Heb jij al een kindje Linda? Hoe lang duurde het bij jou?

  #4503
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik was vrij snel zwanger, maar bij de een gaat het nu eenmaal sneller dan de ander. Je leeftijd heeft er ook wel mee te maken, maar jij bent nog best jong dus je kansen zijn goed!
  Ik hoop dat je snel ‘succes hebt’ haha!

  #4505
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Hey Bloem84

  Ja idd! Dat verschilt bij iedereen! Kun je helaas niet van zeggen hoelang het duurt! Geduld is dan een ‘schone zaak’.. Hoewel dat natuurlijk ook niet altijd meevalt als je het heel graag wilt. Ik ben al een meer dan trotse mama van een dochtertje van 18maanden! Heerlijk vrolijk dingske is t! Ik wilde eerst echt ‘ontpillen’ omdat ik die al heel lang slikte. Denk dat we.. Toen we echt ‘actief’ (haha) ervoor gingen ongeveer 5 maanden verder waren voordat ik zwanger was! Zo ongeveer hoor! Niet te veel mee bezig zijn zeggen ze.. Maar ja.. Als je eenmaal wil.. Je voelt je toch niet onzeker ofzo?

  Bloem84;2360 wrote: Bedankt voor jullie reacties! Bedankt Linda, volgens mij valt inderdaad een half jaartje wel mee. Er zijn natuurlijk altijd mensen bij wie het gelijk raak is, maar ik probeer gewoon geduld te houden. Heb jij al een kindje Linda? Hoe lang duurde het bij jou?

  #4507
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Bij ons duurde het 14 maanden (eerste kindje), 14 maanden vol hoop, teleurstelling, frustratie, bezoekjes aan de fertiliteitsafdeling, een occasionele huilbui, stampvoeten… 😀 En toen heb ik het een beetje “losgelaten”, een nestje kittens van de dierenbescherming in huis gehaald om mijn moedergevoelens alvast wat op die hulpeloze wezentjes te projecteren, en raar maar waar! Een week later was ik zwanger!! En toen kreeg dit Stresskonijntje het natuurlijk weer te verduren, als alles maar goed gaat, als dit, als dat … voorlopig verloopt alles voorspoedig, joepie!! En dames bij wie het ook wat moeizamer gaat, jullie zijn vast de volgende op de lijst, het komt he le maal goed !!

  #4509
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Van harte gefeliciteerd Tinekepralineke! Wauw wat zal dat een geweldig gevoel zijn! Maar ook erg spannend! Gewoon heerlijk genieten van dat kleintje in je buik! Ik hoop dat ik zo snel goed nieuws mag melden hier!

  #4510
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Dank je wel!! Ik heb vanaf mijn dertiende de pil gekregen van de huisdokter om te stoppen met groeien (raar hè?), en die dan genomen tot mijn 29ste, zonder onderbrekingen en soms -wegens veel menstruatiepijn- drie maanden pil doorgenomen. Ik vermoed dat mijn lichaam een jaartje tijd nodig heeft gehad om hiervan te herstellen, want bij de eerste echo zei men mij dat mensen die zo vroeg en langdurig de pil nemen er vaak niet bij stilstaan, maar dat je hersenen erna het zwanger worden kunnen onderdrukken en dat het dus normaal is dat het meer dan een jaar kan duren. Zou wel kunnen want mijn man en ik zijn uitgebreid getest en er werden geen mogelijke oorzaken gevonden verder. En dan nog wat te krampachtig hebben willen zwanger worden waarschijnlijk… Tja, geen ramp, àls het uiteindelijk maar gebeurt hè! Veel succes Bloem84! ps: het gevoel was … raar … je verwacht na zoveel testen niet meer om ineens een positief resultaat te zien verschijnen op de predictor, maar ik had hem nog niet neergelegd en daar was het al !! En dan neeeeeeeeeeee huh waaaaaaaaaaaaaaaaaat hmmm waar is die handleiding, jajajaaaaaa het staat hier toch, het moet een kruis zijn !! hartkloppingen, oooh neee man nog op het werk, kan nie wachten, vlug stiekem al vriendin opbellen, hey schat moet je nog lang werken (ooooooooh neeeee zo lang nog?)… En de volgende weken kan je het nog niet echt goed vatten, je bent ook bang dat het alsnog misloopt, je weet niet goed wat er op je afkomt en begint als een gek op het internet te surfen en je ziet in het begin door de bomen het bos niet meer! Maar nu ben ik bijna drie maanden ver, en word ik al wat rustiger. Je leeft ook van echo tot echo haha. Allez, bij mij is het toch zo allemaal! Heb “Het Nieuws” niet kunnen verzwijgen, cruciale drie maanden of niet, ik heb het meteen aan zowat IEDEREEN verteld (via de telefoon en mail dan nog aan mijn ouders, schandalig!! Na 14 maanden kon ik geen dag langer meer wachten… :-p)

  #4511
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Bij ons heeft het echt wel een tijdje geduurd.
  Eerst al ruim 3 maanden na het stoppen met de pil voordat ik uberhaupt ongesteld werd en daarna nog ruim 1,5 jaar voordat ik zwanger was 🙁

  Hopelijk heb je meer mazzel en mag je binnenkort een positieve test in je handen houden 🙂

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.