ICSI, poging 2

Home Forums Zwanger worden Vruchtbaarheidsproblemen ICSI, poging 2

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #4424
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Heey,

  Mijn vriend en ik zijn sinds twee jaar bezig om zwanger te worden. Na een jaar zijn we doorverwezen naar het ziekenhuis. Na een paar onderzoeken blijkt dat het zaad van mijn man niet goed was. Hij heeft niet voldoende zaadcellen.

  We kwamen direct in aanmerking voor ICSI. Helaas is de 1e ‘verse’ poging mislukt afgelopen maart, maar we hebben wel veel cryo’s in de vriezer. Erg blij mee, want dan hoef ik niet meer het hele proces door en kan de terugplaatsing in mijn natuurlijk cyclus zijn. Altijd fijner dan in een kunstmatige cyclus.

  Het lijkt mij fijn om met anderen te praten die ook bezig zijn om zwanger te worden via ICSI of IVF.

  Heeft iemand ervaring met een cryo terugplaatsing?

  Groetjes, Suus

  #4447
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik heb daar geen ervaring mee. Een vriend van me heeft gebruik gemaakt van een kliniek in Duitsland. Zijn ervaringen zijn positiever dan in Nederland. Uiteindelijk is het ook gelukt om een baby te krijgen.

  Succes!

  #4450
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik ben inmiddels 4 maanden zwanger na een cryo-terugplaatsing! Blijf vertrouwen houden.. Ondanks dat het best een zware periode is met teleurstellingen. Ik heb een cryo-terugplaatsing als heel prettig ervaren. Vond de natuurlijke cyclus erg prettig en het feit dat ik maar 1 keer een kleine dosis pregnyl hoefde te spuiten. Verder geen vervelende hormonen en geen punctie!

  Ik heb de behandeling bij de VU gedaan. Omdat ik nog vrij jong ben (30jr) mocht ik niet meer dan 1 embryo terug laten plaatsen.

  Helaas zijn de twee wachtweken altijd erg.. en zenuwslopend.

  #4467
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik heb een aantal “verse” en cryo pogingen achter de rug en ben uiteindelijk zwanger geworden van onze laatste cryo poging.
  Ik vond de cryo terugplaatsingen zelf veel fijner aangezien het in je normale cyclus gebeurd en nog belangrijker, je hoeft niet aan de hormonen!

  Ze zeggen dat je bij een cryo poging minder kans op een zwangerschap hebt dan bij een “verse” poging maar bij mij ligt er nu een heerlijk kindje in haar bedje te slapen dus het is zeker wel mogelijk.

  #4477
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik ben zwanger geworden via IVF. Nu twee prachtige kinderen (tweeling, jongen en een meisje) van bijna een jaar! Bij poging 3 was het raak.

  #4508
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Bij ons heeft het 14 maanden geduurd, gelukkig ben ik nog op de natuurlijke manier zwanger geraakt (30 jaar, eerste zwangerschap), daar kan ik alleen maar dankbaar om zijn, want ik begrijp jullie frustraties, teleurstellingen, onzekerheid maar al te goed! Je bent wel bereid om nog even te wachten als het moet (al vind je het wel oneerlijk), je wil gewoon weten of het er OOIT van komt… En als het dan over 24, 36 maanden begint te gaan… Wij hadden de eerste onderzoeken op de fertiliteitsafdeling net achter de rug, en het is doodjammer dat jullie er verder mee moeten gaan. Dag romantisch ideaal, welkom IVF of ICSI … Het lijkt wel of je overal bolle buiken ziet en vrouwen maken domme opmerkingen, genre “ooooh bij ons duurde het lang hoor, wel drie maanden!” Ik wens jullie allen veel moed en succes toe, de kans is gelukkig groot dat het uiteindelijk wel lukt (mits hulp), blijven volhouden!! Enne… als het éénmaal wél lukt, is de euforie dubbel zo groot en heb je meteen het babytje waarnaar het hardst verlangd is, uit heel je omgeving! Ik hoop uit de grond van mijn hart dat jullie allemaal een wolk van een baby mogen krijgen!

  #4590
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Wat een lief berichtje Tineke! Ook ik heb bij onze eerste zoon een ICSI-behandeling gehad. Poging 1 was mislukt. En poging 2 (cryo) is toen gelukt. Ik heb veel betere ervaringen met een cryo terugplaatsing. De impact was een stuk minder groot. En geen punctie! Wat een verademing! Het is voor mijn gevoel veel natuurlijker en je lichaam is veel rustiger.

  Nu wilde wij weer het traject in gaan voor een tweede kindje. Dit was alleen niet meer nodig. Ik ben spontaan zwanger geraakt! Een heel groot wonder. De eerste echo moet nog komen, als ik het hartje hoor kloppen kan ik dus pas echt blij zijn! Maar het is al bijzonder dat het überhaupt mogelijk is.

  Succes voor iedereen die bezig is om hun grootste wens uit te laten komen! Geef niet op en blijf volhouden! Als jullie vragen hebben stel ze gerust!

  #4733
  Anoniem
  Gast

  Ik ben na de 2de ICSI terugplaatsing zwanger geworden. De eerste was een ‘verse’ poging en de tweede uit de vriezer. Inmiddels bevallen van een gezonde mooie dochter!

  Ik heb zelf de beste ervaring met een cryo, omdat dat veel minder van mijn lichaam vroeg. Geen punctie, niet meer dagelijks spuiten. Een stuk natuurlijker zoals Indra1979 zal zegt.

  Veel succes voor iedereen die in het traject zitten. Blijven vertrouwen houden en geef niet op! Hoe zwaar het soms ook is..

  #4742
  Anoniem
  Gast

  Hoi allemaal,

  Ook ik ben zwanger geworden door middel van ICSI. Ik ben 33 jaar en we hadden het geluk veel cryo’s te hebben. De eerste ‘verse’ poging is vorig jaar mislukt. Vrij snel daarna kreeg ik een cryo terugplaatsing (waar ik eerlijk gezegd minder vertrouwen in had dan bij een verse), maar deze was gelukt! Ongelooflijk blij natuurlijk. Inmiddels ben ik begin dit jaar bevallen van een prachtig dochtertje. In de vriezer liggen nu nog 8 cyro’s. Genoeg broertjes en zusjes.

  Ik wil iedereen veel sterkte wensen in deze zware periode! Houd moed en vertrouwen! Uiteindelijk komt het goed, hoe zwaar de weg ernaar toe ook soms kan zijn!

  X Ilse

  #4750
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Hoi Suus,

  Hoe gaat het nu met je? Hoe is de cyro terugplaatsing gegaan? Ik hoop dat je goed nieuws hebt! Ben benieuwd!

  Groetjes,
  Esther

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.