Stoppen met de pil, na maanden nog niet ongesteld!

Home Forums Zwanger worden Zwanger worden algemeen Stoppen met de pil, na maanden nog niet ongesteld!

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #4671
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Hi allemaal,

  Ik ben in juni 2012 gestopt met de pil, maar nog steeds niet ongesteld. We willen dolgraag een kindje en heb dus ook al een aantal zwangerschapstesten gedaan. Deze waren negatief. Ik word er behoorlijk gek van. Ik heb zo het idee dat het ‘klussen’ op deze manier weinig zin heeft. Ik heb namelijk toch geen eisprong. De huisarts gaf aan dat het wel een half jaar tot zelfs een jaar kan duren voordat je lichaam weer opgang is gekomen. Ik moet toegeven dat ik het zwanger worden behoorlijk onderschat heb. Ik ben 25 jaar en dacht dat het wel snel zou gaan. Behoorlijk naïef natuurlijk.
  Ik word ook best moe van mezelf omdat ik op elk kwaaltje let wat mogelijk een zwangerschap kan betekenen. Ik merk dat het me dagelijks bezighoudt. Dat wil ik helemaal niet. En zie dat steeds meer mensen in mijn omgeving zwanger raken.. Hebben meer mensen deze ervaring? Na hoeveel maanden werd jij ongesteld nadat je gestopt was met de pil?

  #4703
  Anoniem
  Gast

  Hoi Vlinder,

  Ik had precies hetzelfde. Werd er gek van! Nu na 90! weken eindelijk ongesteld geworden. Ik moet deze week weer ongesteld worden, dus ik hoop dat het nu gewoon weer regelmatig is net als voordat ik met de pil begon.

  Wij willen ook dolgraag een kindje. Dus eigenlijk hoop ik dat ik deze week niet ongesteld word ;-D.

  Ben je inmiddels al ongesteld geworden? Probeer geduld te hebben. Je lichaam moet gewoon weer op gang komen. Zo zie je maar wat een troep het eigenlijk is die hormonen in de pil! Je hele lichaam is van slag. Ik heb me ook nooit beseft dat het lang kon duren voordat je weer ongesteld wordt. Als ik dat had geweten was ik wel eerder gestopt met de pil.

  #4704
  Anoniem
  Gast

  Zo 90 dagen! Ik vond 48 dagen al lang! Daarna 2x ongesteld geworden en daarna zwanger. Maar inderdaad het klopt wat je zegt. Je lichaam moet echt ontpillen en weer in het ‘ritme’ komen. Probeer geduld te hebben.. die ongesteld komt er echt weer! Of niet.., ;-). Een vriendin van mij is helemaal niet ongesteld geworden. Het duurde 5 maanden na het stoppen met de pil en toen was ze gelijk zwanger. Dat kan dus ook!

  Gewoon dus blijven ‘klussen’ (erg woord he) want het kan opeens raak zijn.

  Succes!!

  #4705
  Anoniem
  Gast

  Ik ben na het stoppen met de pil na 2 maanden eindelijk ongesteld geworden. Ben nog nooit zo blij geweest ongesteld te zijn. We willen graag een kindje, vandaar. Wat ik mij afvraag is: hoe lang duurde het bij jullie voordat jullie weer een normale regelmatige cyclus hadden? Ik had 11 jaar geleden, voordat ik aan de pil begon, een regelmatige cyclus kan ik mij herinneren. Ben benieuwd naar jullie reacties.

  #4715
  Anoniem
  Gast

  Ik ben van de zomer gestopt met de pil (juli) werd in oktober pas voor het eerst ongesteld (na mijn pil-ongesteldheid), nu wacht ik inmiddels alweer 5 weken. Dus hoop dat het nu eindelijk eens op gang komt. Ik hoorde van anderen dat het soms wel een half jaar tot een jaar kan duren.

  Ik ben ook erg benieuwd naar hoe lang het bij anderen duurde voordat hun cyclus weer regelmatig was. Voordat ik aan de pil begon was ik altijd regelmatig ongesteld.

  #4728
  Anoniem
  Gast

  Ik ben in september gestopt met de pil. Toen duurde het tot december voor ik eindelijk ongesteld werd (mijn pil-ongesteldheid niet meegerekend). Daarna ben ik na 6 weken weer ongesteld geworden. Daar was ik al erg blij mee, aangezien ik bang was dat het weer 3 maanden of langer weg zou blijven. In dec hebben we besloten er echt voor te gaan. Ik ben benieuwd of ik volgende week ongesteld wordt (Netjes na 4 weken net als voordat ik begon met de pil). Of nog beter dat ik een positieve test in mijn handen heb. Maar daar probeer ik niet te veel op te hopen. Ik ga gewoon uit van een half jaar tot een jaar.

  Zijn er meer mensen trouwens met een onregelmatige cyclus snel zwanger geworden?

  Groetjes Suz

  #4734
  Anoniem
  Gast

  Ik had een onregelmatige cyclus (96 dgn, 45 dgn, 55 dgn), maar daarna wel zwanger geworden. Wij zorgden ervoor dat we regelmatig seks hadden (in elk geval 3x per week). Nu inmiddels 21 weken zwanger!

  #6027
  Anoniem
  Gast

  Hoi allemaal,

  Ik kan me voorstellen dat je er ontzettend van baalt dat je niet weet waar je aan toe bent.
  Ik ben zelf in augustus 2013 gestopt met de pil.
  Ik werd de eerste 2 maanden een week te vroeg ongesteld.
  Hierna een week te laat, wat opzich niet heel vreemd is als je jarenlang de pil hebt gebruikt
  De keer hierna is mijn ongesteldheid twee maanden uitgebleven en nu wacht ik al vanaf eind juni..
  Ik ben niet bezig om zwanger te worden op dit moment, maar heb al een aantal keren een zwangerschapstest gedaan omdat ik het even neit meer wist.
  Constant gewoon negatief.
  Toch heb ik om de zoveel dagen erg veel klachten die op menstruatieklachten lijken, zoals humeurschommelingen, buikpijn in mijn onderbuik, vermoeidheid, lusteloosheid.
  Vooral de humeurschommelingen word ik knettergek van , net als mijn omgeving.
  Zijn er mensen die het herkennen dat je al meer dan een jaar van de pil bent en de ongesteldheid juist steeds langer wegblijft?
  en wat zouden jullie doen in mijn geval?
  Ik ben namelijk naar de huisarts geweest toen ik 2 maanden neit ongesteld was, ze adviseerde tot een half jaar te wachten. Nu ben ik weer heen geweest omdat ik al vier maanden niet ongesteld werd en wel veel ongesteldheidsklachten had, ze zei dat het verder geen kwaad kon alleen minder makkelijk als je eventueel voor kinderen wilt gaan, omdat ik minder vaak een ovulatie heb..

  Ik wordt er wel een beetje knetter van moet ik bekennen….

  #30021
  Anoniem
  Gast

  Ik ben in september gestopt met de pil. Ik werd na vijf weken ongesteld. Nu ben ik bijna vier maanden niet ongesteld geworden. De dokter zegt dat ik over een paar maanden weer terug moet komen als ik nog steeds niet ongesteld ben. Wij willen ook graag een kindje dus ik snap als geen ander dat je er de hele dag aan denkt. Ik heb verschillende testen gedaan. Sommige waren negatief, de meeste bleven wit. Ik heb last van buikkrampen, af en toe misselijkheid en enorme vreetbuien.. hebben nog meer mensen hier last van?

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.