Vervelende schoonouders

Home Forums Algemeen De lounge Vervelende schoonouders

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #4421
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Hoi allemaal,

  Fijn zo’n plek als dit… Waarschijnlijk ben ik niet de enige, maar ik kan het erg slecht vinden met mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder is verschrikkelijk en heeft naar mijn idee het gevoel dat ik haar zoon inpik. Hij is altijd het lievelingetje van haar geweest. Ik doe alles bij haar verkeerd.

  Het liefst kom ik daar niet meer, maar dat wil ik mijn vriend niet aan doen. Ik merk dat het mijn humeur steeds vaker beinvloed. Wat denken jullie? Moet ik dit tegen haar zeggen? Ik ben bang dat ik het dan alleen maar erger maak en dat het escaleert. Ik weet echt niet meer wat ik er mee aan moet…

  Groetjes Nienke

  #4444
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Vervelend voor je, ik heb ook in zo’n situatie gezeten en ben op een gegeven moment gewoon in gesprek gegaan. Dit was echt heel verhelderd maar wel eng hoor. Misschien kan dat je helpen?

  #4459
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik heb hetzelfde meegemaakt. Uiteindelijk heeft een goed gesprek bij mij geholpen. Hoewel de band nooit super zal worden, kunnen we nu wel prima met elkaar overweg. Dat is erg fijn, vooral omdat wij een dochtertje hebben van 1,5. Voor mij was het een hele opluchtig. Ik raad het je dan ook aan. En mocht dat niet helpen, dan heb je er in elk geval alles aan gedaan!

  Succes!

  Doeg!

  #4466
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik kan me voorstellen dat het erg vervelend is. Ik weet niet of je zwanger bent of al een baby hebt. Mogelijk dat dat de band doet verbeteren. anders denk ik dat je het gewoon moet accepteren, hoe moeilijk dat ook is.

  #4618
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Je kunt denk ik het beste rustig met haar gaan zitten en uitleggen dat er volgens jou iets niet goed zit in de relatie met haar. Zeg dit zonder haar te beledigen. Als mensen zich aangevallen voelen schieten ze meteen in de verdediging en dan kom je niet verder. Maar als je (doet alsof je) haar begrijpt, zal ze eerder bereid zijn naar een oplossing te zoeken. Misschien is ze wel opgelucht als ze haar angsten tegen je mag uiten! Kun je haar meteen duidelijk maken dat je haar zoon nooit van haar zal afnemen 😉

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.