Vraagje duimen

Home Forums Baby Verzorging Vraagje duimen

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #4648
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik had een vraagje waar andere moeders misschien antwoord op weten. Mijn tweejarige dochter zuigt vaak op haar duim, en ik begin me hier steeds meer zorgen over te maken. Voordat ze praatte en tandjes had was het geen probleem, maar nu probeert ze vaak te praten met haar duim nog in haar mond, en ik heb het gevoel dat het haar ontwikkeling in de weg zit. Hoe leer ik haar het duimen af? Ze is nog zo jong, er valt nog niet echt logisch met haar over te praten. En ik kan haar moeilijk straffen voor gedrag waarvan ze niet zal snappen waarom het fout is.
  Graag hoor ik jullie meningen of tips!

  #4658
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Hallo Mamavanroos,

  Om je kindje te leren stoppen met duimen kun je er het beste een spelletje van maken waarbij ze wordt beloond voor goed gedrag. Als ze hier nog niet aan toe is, omdat ze bijvoorbeeld niet goed begrijpt waarvoor ze beloond wordt, kun je een pleister over haar duim plakken om het duimen minder aantrekkelijk te maken. Hou wel in het achterhoofd dat duimen een troostende en kalmerende werking heeft. Dit valt weg als het duimen wordt afgeleerd. Probeer een andere oplossing te vinden om je dochter te kalmeren, bijvoorbeeld door te knuffelen of even extra aandacht aan haar te besteden.
  Veel succes!

  #4690
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik heb zelf heel lang geduimd, en daardoor heb ik op al mijn jeugdfoto’s een enorme spleet tussen mijn tanden. Eigen schuld natuurlijk, maar ik had het wel fijn gevonden als mijn ouders me het duimen meteen hadden afgeleerd en het niet eerst hadden toegestaan tot ik niet meer kon stoppen. Mijn eigen kindje ga ik ook meteen een speen geven als ik merk dat ‘ie duimt. Gelukkig doen niet alle kindjes het.

  #4732
  Anoniem
  Gast

  Bij ons heeft het Stoppen met Foppen boek echt geholpen. Een boek met 15 stappen voor 15 dagen met voor elke dag een verhaaltje en een (sticker)opdracht of spelletje. Aan het einde van het boek kan je kindje de speen opsturen en ontvangen ze de echte troostmuis per post die zij kennen uit het boek.

  Echt een aanrader!

  #4755
  Anoniem
  Gast

  Het Stoppen met Foppen boek is een uitkomst! Ik raad het iedereen dan ook zeker aan. Bij onze zoon heeft het erg geholpen. En we gaan er straks mee beginnen met ons dochter. En wat een leuk boek is het! Leuke plaatjes en spelletjes!

  #4760
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Mijn dochtertje gebruikt nog steeds een speen. Ze is nu 5 maanden oud. Ik ben van plan om voorlopig niet te stoppen. Vind het nog veel te vroeg. Wanneer zijn jullie begonnen met stoppen? Een jaar of 1,5/2?

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.