Vriend wil naam opa

Home Forums Zwanger zijn Babynamen Vriend wil naam opa

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #4677
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Hallo,,

  Mijn vriend blijkt de naam van zijn overleden opa aan ons kindje te willen geven als het een jongen wordt. Als tweede naam gelukkig, maar ik vind het echt een oubollige naam en ik wil dit eigenlijk niet. Moet ik me aanpassen? Het is ook zijn kind natuurlijk, maar ik had me dit gewoon niet voorgesteld.

  Groetjes

  #4683
  Anoniem
  Gast

  Ik zou dit bespreekbaar maken. Geef aan dat je het op zich best oke vindt dat jullie je kind willen vernoemen naar zijn opa, maar dat je zijn roepnaam niet zo mooi vindt. Wellicht vind je zijn tweede of derde naam wel mooi en zou dat een alternatief kunnen zijn.

  #4696
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Hi Frank! Wat lief dat je meedenkt. De opa van mijn vriend heette Hendrikus Adrianus. Mijn vriend wilde daar Adriaan van maken, maar dat doe je een kindje van deze eeuw toch niet aan…
  Misschien valt er een leuke afkorting te verzinnen. Op zich kan Ricky wel, hoewel ik dat nog steeds niet heel mooi vind. Dirk of Henny vind ik echt niks voor ons. Misschien gaat mijn vriend wel akkoord met Aidan of Adam in plaats van Adriaan… weet jij toevallig nog meer leuke namen die lijken op Adriaan? Ryan misschien…haha terwijl ik er zo over nadenk schiet me van alles te binnen!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.