Welke zwangerschapscursus?

Home Forums Zwanger zijn Zwanger zijn algemeen Welke zwangerschapscursus?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #4666
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik ben me aan het orienteren op een zwangerschapscursus maar er is zoveel keuze dat ik het even niet weet. Ik zoek met name naar een praktische cursus, niet al te zweverig. Welke cursus hebben jullie gevolgd?

  #4692
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Tsja het ligt er een beetje aan wat er in jouw woonplaats wordt aangeboden en waar je zelf naar op zoek bent. Als je gewoon goede praktische tips wilt, zou ik voor een reguliere cursus gaan. Maar als je modern bent ingesteld kun je ook een ‘mindfulness’ zwangerschapcursus doen. En yoga voor zwangeren, maar die bereidt je niet echt voor op de bevalling. Dat is meer gewoon om lekker te sporten 😉

  #4717
  Anoniem
  Gast

  Ik heb de cursus samen bevallen gedaan! Klinkt erg ‘fout’, maar mij heeft het zeker geholpen. Ik hoor wel eens mensen zeggen ‘Tijdens de bevalling wilde ik alleen maar dat de kleine eruit ging en was ik echt niet bezig met die oefeningen die ik geleerd had’. Mij heeft het echt wel geholpen.

  Vooral om op je ademhaling te letten en het stukje vertrouwen in de bevalling. Daarnaast heb ik ook nog 2 leuke vriendinnen aan de cursus over gehouden. We zijn inmiddels alle 3 bevallen en het is erg leuk om dan advies/tips aan elkaar te vragen. We gaan regelmatig bij elkaar op bezoek met de 4 kleintjes (1 tweeling).

  Groetjes!

  #4747
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Heeft iemand ervaring met zwangerschapsgym? Ik wil graag in vorm blijven en mijn spieren blijven trainen. Heb het idee dat je dit met zwangerschapsgym meer doet dan bijv met een cursus samen bevallen.

  Wat zijn jullie ervaringen?

  Groetjes, Ingrid

  #4759
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Ik ben momenteel bezig met de cursus zwangerschaps mensendieck! Ben er ontzettend blij mee. Leuke groep meiden, goede oefeningen waarbij vooral op je houding wordt gelet en veel extra informatie.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.