Wat kun je zelf doen als vrouw?

Je wilt graag zwanger worden en het wil niet lukken. Wat kun je als vrouw zelf doen om je kansen op een zwangerschap te vergroten. Babyvandaag zet het voor je op een rijtje.

Ovulatietesten
Ovulatietesten zijn urinetesten die je bij
de apotheek of gewoon bij de drogist kan kopen. Deze testen helpen je om erachter te komen wat je meest vruchtbare dagen zijn.  Je eisprong vind vaak halverwege je cyclus plaats maar zeker wanneer je een onregelmatige cyclus hebt, is het lastig om te bepalen wanneer je eisprong zal zijn.

Ovulatietesten meten het LH hormoon in je lichaam. Ongeveer 24 -36 uur voor je eisprong is je LH piek en ben je het meest vruchtbaar.  Door te vrijen tijdens deze 2 dagen heb je de meeste kans om zwanger te worden.

Ovulatietesten zijn zeer makkelijk in gebruik en zijn in veel verschillende merken verkrijgbaar. Je hebt een een positieve test wanneer de teststreep gelijk of donkerder gekleurd is dan de controlestreep. Er is ook een digitale test op de markt. Deze geeft aan de hand van een smiley aan of je in je meest vruchtbare periode zit.

Basale lichaamstemperatuur
Tijdens je cyclus vinden er veranderingen in je lichaamstemperatuur plaats.  Rond je eisprong zal je lichaamstemperatuur een aantal graden stijgen en blijft vervolgens hoog. Je kunt dus aan de hand van je lichaamstemperatuur meten of en wanneer je een eisprong hebt.

Begin met testen op dag 1 van je cyclus (eerste dag van je menstruatie).  Wanneer je merkt dat je temperatuur met een aantal graden stijgt en vervolgens hoog blijft weet je dat je in de vruchtbare periode zit en je de meeste kans hebt om zwanger te worden.

Billings ovulatiemethode
Bij de Billings ovulatiemethode kijk je in je hele cyclus naar de ontwikkeling van het cervixslim en je vaginale afscheiding.  Een aantal dagen voor je eisprong en 1 tot 2 dagen na je eisprong zal het cervixslijm veranderen in een elastisch, vloeibaar slijm waar je draden van kunt trekken. Het lijkt een beetje op rauw eiwit.  Tijdens deze dagen ben je het meest vruchtbaar en maak je de meeste kans om zwanger te worden.

Gerelateerde artikelen

Comments

  1. Volgens mij is dit artikeltje vertaald uit het Engels, waarin gebruik wordt gemaakt van graden Fahrenheit… bij het gebruik van Celcius zal je temperatuur na de eisprong met enkele tienden (2-4) toenemen, niet met hele graden tegelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
70VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Tips bij het kopen van babykleding

Ben je net bevallen van jouw kleine, of wil je jouw vriendin graag een cadeautje voor haar kindje schenken? Dan is het altijd leuk...

De eerste maanden van je baby vastleggen

Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kleine wonder! Voor veel moeders is het spannend om voor het eerst een kindje te krijgen. Dat is...

Geef jouw kind plezier in een wipstoel

Jouw kind wil je altijd de beste start geven. Voordat jouw kind geboren is, ga je daarom al op zoek naar de beste spullen....

Acupunctuur bij kinderwens

Een geboortekaartje bij je post. Een ooievaar en babyslingers in een tuin. Een collega die zwanger is. Zwangere vrouwen en kinderwagens op straat. Het...

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...