Ben jij voorbereid op de komst van de kleine?

Je denkt goed voorbereid te zijn op de komst van je baby, maar toch kom je in de praktijk nog vaak dingen tegen die je niet verwacht had. Iedereen ervaart dit en daarom hier een aantal zaken uit de praktijk die men graag eerder had willen weten. Handig voor als je je voorbereid op de komst van een baby.

Ervaringen

“Ik had graag mijn huis opgeruimd en beter georganiseerd voor de komst van mijn baby. Nu kwam ik thuis en was meteen gestresst over de rommel en wist niet waar alle belangrijke dingen waren.”

“Ik had graag mijn man een lijst met dingen gegeven die ik dagelijks doe. Dan had ik hem drie dingen van deze lijst over laten nemen. Na de komst van de baby waren de taken dan al verdeeld en hoefde ik niet boos te worden omdat hij niks deed.”

“Ik wilde dat ik meer dingen van mijn lijstje had gedaan zoals mijn ogen controleren en met de auto naar de garage. Dit is niet handig met een baby.”

“Ik had graag een map met folders van restaurants die bezorgen gehad en contant geld naast de telefoon. Hierdoor hadden we dingen in het begin makkelijker kunnen maken.”

“Ik had graag gewild dat mijn man, als aanstaande vader, een grotere rol had gespeeld bij het uitzoeken van dingen. Hij was tijdens mijn zwangerschap niet geïntereseerd, maar vindt de wandelwagen die ik heb uitgezocht nu niet fijn.”

“Een vriend raadde mij aan om de commode klaar en gevuld te hebben voordat mijn baby geboren werd. Ik kan me niet voorstellen wat ik zonder dit had gemoeten.”

“Ik had graag minstens vier beha’s voor het borstvoeden gehad. Nu had ik er slechts een paar en moest ik deze steeds met de hand wassen.”

“Ik had graag gewild dat ik een aantal speelafspraken voor mijn oudere dochter gemaakt had in de eerste dagen na de geboorte van mijn baby.”

“Ik had graag een aantal groepen en activiteiten gehad waaraan ik en mijn baby mee konden doen tijdens mijn zwangerschapsverlof.”

“Ik raad aan om meer te lezen over het eerste jaar met een baby, bijvoorbeeld over voeden en slapen.”

“Ik had graag meer nagedacht over hoe ik als moeder wilde zijn. Ik was druk met kleertjes kopen en de kinderkamer inrichten en heb niet nagedacht over hoe ik mijn zoon wil opvoeden.”

“Ik had graag minder kleertjes voor een pasgeborene gekocht. Mijn zoon was al bijna te groot voor deze kleertjes toen hij geboren was.”

“Het was handig geweest als alle oude kleertjes van mijn dochter gesorteerd waren op maat en seizoen.”

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
73VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Tijd voor een babykamer? Huur bouwmateriaal!

Het verwelkomen van een nieuwe baby is een van de meest opwindende en bijzondere gebeurtenissen in het leven van ouders. Het inrichten van een...

De ideale staycation met kleine kinderen

Een vakantie plannen met kleine kinderen is niet altijd even makkelijk. Je wilt zelf graag opladen en ontspannen tijdens zo’n vakantie, maar je kinderen...

Minder geld uitgeven aan luiers? Check deze vier handige tips

Luiers: met een baby ontkom je er niet aan. In het eerste levensjaar gebruikt je kleintje er gemiddeld zelfs zeven per dag! De broekjes...

Het beste buitenspeelgoed voor jonge kinderen

Wanneer je een jong kind hebt, dan is het natuurlijk superleuk om lekker buiten te spelen. Toch is het af en toe lastig om...

Tips bij het kopen van babykleding

Ben je net bevallen van jouw kleine, of wil je jouw vriendin graag een cadeautje voor haar kindje schenken? Dan is het altijd leuk...