Hond voorbereiden op komst baby

Hoe bereid je een hond voor op de komst van een baby? Dat lijkt een lastige klus. Want niet alle honden zijn blij met de komst van een nieuw gezinslid. De aandacht moet verdeeld worden. En hoe staat het met de veiligheid?

Wij geven een aantal tips om je hond goed voor te bereiden op de nieuwe aanwinst en de kans op ongelukken te verkleinen.

Alle honden zijn verschillend. Zo is de reactie van de ene hond rustig bij het zien van de baby en zal de andere hond sneller agressief worden. Vaak hangt het van een aantal factoren af. Honden die al eerder in contact met baby’s zijn geweest reageren beter op de baby dan honden die nog geen of weinig contact met baby’s hebben gehad. Ook hangt het af van de karaktereigenschappen van een hond. Een hond die over het algemeen snel jaloers is zal zich meer opwinden bij het zien van de baby. Dit geldt ook voor honden die een hoge jacht- en buitdrift hebben.

Voordat de baby er is
Het is belangrijk om al tijdens de zwangerschap je hond voor te bereiden op de komst van de baby. Als aanstaande ouder kun je al op sommige momenten even geen aandacht aan de hond geven. Probeer hem af en toe te negeren. Praat niet tegen de hond of neem hem niet op schoot. Bouw dit langzaam op, totdat de hond er aan gewend is.

Komt de hond regelmatig boven in de slaapkamer? Plaats dan een traphekje onderaan de trap. Door dit tijdens de zwangerschap te doen associeert de hond het trapje niet met de baby. Ook is het slim om de hond voor de komst van de baby te laten snuffelen aan kleertjes, speelgoed etc. Op deze manier is niet alles gelijk nieuw in huis.

Als de baby er is
Wanneer de baby er is, is het belangrijk dat je ook de hond aandacht blijft geven. Zit je met de baby op de bank, geef dan de hond een aai of praat tegen de hond. Op deze manier krijgt de hond niet het idee dat alle aandacht naar de baby gaat en ziet de hond de baby niet als boosdoener. Zorg ervoor dat de baby altijd hoger wordt geplaatst dan de hond.

Probeer regelmatig tijd vrij te maken voor de hond. Ga met de hond buiten spelen. De hond kan dan zijn energie kwijt. Tot slot het belangrijkste: laat je kind nooit alleen met de hond. Ook niet heel kort, wanneer de deurbel of de telefoon gaat. Blijf voortdurend alert!

Hoe reageerde jouw hond of huisdier op de komst van jullie baby? Laat het ons hieronder weten!

Bron: hongenpage.com

Gerelateerde artikelen

Comments

  1. geen probleem, hij mocht bij al onse kinderen als eerste snuffelen. Hij was er tenslotte eerst en daarna pas de kinderen

  2. Mijn hond reageert heel goed op de kleine.

    en neemt haar zelfs in bescherming. en als ze savonds bij me op schoot zit ligt de hond lekker aan mn voeten er gezellig bij.

  3. Onze hond heeft een dag voor wij thuis kwamen mogen snuffelen aan de vieze smurrie kleertjes van ons zoontje. Dit heeft de dierenarts ons als tip meegegeven, moet eerlijk zeggen het werkte wel. De dag erna kwamen zoontje en ik weer thuis van het ziekenhuis en mocht hij even snuffelen en likken aan de baby. Na die dag zijn ze dikke vriendjes, inmiddels twee jaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
69VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

De eerste maanden van je baby vastleggen

Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kleine wonder! Voor veel moeders is het spannend om voor het eerst een kindje te krijgen. Dat is...

Geef jouw kind plezier in een wipstoel

Jouw kind wil je altijd de beste start geven. Voordat jouw kind geboren is, ga je daarom al op zoek naar de beste spullen....

Acupunctuur bij kinderwens

Een geboortekaartje bij je post. Een ooievaar en babyslingers in een tuin. Een collega die zwanger is. Zwangere vrouwen en kinderwagens op straat. Het...

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...

6 soorten entertainment waar elke moeder van kan genieten terwijl haar baby slaapt

Je kent het moment wel. De baby is eindelijk gaan slapen en nu is er volledige rust en stilte thuis. Als je geluk hebt...