Hond voorbereiden op komst baby

Hoe bereid je een hond voor op de komst van een baby? Dat lijkt een lastige klus. Want niet alle honden zijn blij met de komst van een nieuw gezinslid. De aandacht moet verdeeld worden. En hoe staat het met de veiligheid?

Wij geven een aantal tips om je hond goed voor te bereiden op de nieuwe aanwinst en de kans op ongelukken te verkleinen.

Alle honden zijn verschillend. Zo is de reactie van de ene hond rustig bij het zien van de baby en zal de andere hond sneller agressief worden. Vaak hangt het van een aantal factoren af. Honden die al eerder in contact met baby’s zijn geweest reageren beter op de baby dan honden die nog geen of weinig contact met baby’s hebben gehad. Ook hangt het af van de karaktereigenschappen van een hond. Een hond die over het algemeen snel jaloers is zal zich meer opwinden bij het zien van de baby. Dit geldt ook voor honden die een hoge jacht- en buitdrift hebben.

Voordat de baby er is
Het is belangrijk om al tijdens de zwangerschap je hond voor te bereiden op de komst van de baby. Als aanstaande ouder kun je al op sommige momenten even geen aandacht aan de hond geven. Probeer hem af en toe te negeren. Praat niet tegen de hond of neem hem niet op schoot. Bouw dit langzaam op, totdat de hond er aan gewend is.

Komt de hond regelmatig boven in de slaapkamer? Plaats dan een traphekje onderaan de trap. Door dit tijdens de zwangerschap te doen associeert de hond het trapje niet met de baby. Ook is het slim om de hond voor de komst van de baby te laten snuffelen aan kleertjes, speelgoed etc. Op deze manier is niet alles gelijk nieuw in huis.

Als de baby er is
Wanneer de baby er is, is het belangrijk dat je ook de hond aandacht blijft geven. Zit je met de baby op de bank, geef dan de hond een aai of praat tegen de hond. Op deze manier krijgt de hond niet het idee dat alle aandacht naar de baby gaat en ziet de hond de baby niet als boosdoener. Zorg ervoor dat de baby altijd hoger wordt geplaatst dan de hond.

Probeer regelmatig tijd vrij te maken voor de hond. Ga met de hond buiten spelen. De hond kan dan zijn energie kwijt. Tot slot het belangrijkste: laat je kind nooit alleen met de hond. Ook niet heel kort, wanneer de deurbel of de telefoon gaat. Blijf voortdurend alert!

Hoe reageerde jouw hond of huisdier op de komst van jullie baby? Laat het ons hieronder weten!

Bron: hongenpage.com

Gerelateerde artikelen

Comments

  1. geen probleem, hij mocht bij al onse kinderen als eerste snuffelen. Hij was er tenslotte eerst en daarna pas de kinderen

  2. Mijn hond reageert heel goed op de kleine.

    en neemt haar zelfs in bescherming. en als ze savonds bij me op schoot zit ligt de hond lekker aan mn voeten er gezellig bij.

  3. Onze hond heeft een dag voor wij thuis kwamen mogen snuffelen aan de vieze smurrie kleertjes van ons zoontje. Dit heeft de dierenarts ons als tip meegegeven, moet eerlijk zeggen het werkte wel. De dag erna kwamen zoontje en ik weer thuis van het ziekenhuis en mocht hij even snuffelen en likken aan de baby. Na die dag zijn ze dikke vriendjes, inmiddels twee jaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
73VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Een gezellige kamer voor je kleintje inrichten, met deze tips garandeer je succes

Het inrichten van een kinderkamer kan een leuke en creatieve uitdaging zijn. Het is belangrijk om een ruimte te creëren waar je kleintje zich...

8 Tips tegen bedplassen

Wanneer je kindje klein is, of zelfs wat ouder, kan het wel eens voorkomen dat hij of zij wakker wordt in een nat bed....

De beste tips om je zwangerschap comfortabeler te maken

 Zwanger zijn is een prachtige ervaring, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk dat je op sommige momenten wat...

Tips voor het kiezen van een Staycation-locatie: Tips voor ouders

Een staycation is het nieuwste modewoord dat de wereld van vakantiegangers overneemt. Een staycation is een vakantie waarbij je dicht bij huis blijft, en...

Tijd voor een babykamer? Huur bouwmateriaal!

Het verwelkomen van een nieuwe baby is een van de meest opwindende en bijzondere gebeurtenissen in het leven van ouders. Het inrichten van een...