Deze ongemakken van de zwangerschap zul je zeker niet missen

Ondanks dat de zwangerschap voor veel vrouwen een hele mooie periode is, zijn er toch een aantal ongemakken die moeders missen als kiespijn. Voor alle moeders tref je hieronder een opsomming van tien ongemakken waar je als zwangere vrouw mee te maken krijgt en absoluut niet fijn zijn. Een moment van herkenning.

De dikke buik

Een dikke buik is toch wel het symbool van de zwangere vrouw. Wanneer we een dikke buik zien van een zwangere vrouw willen we er een aai over geven. Het geeft een vertederend gevoel. Diezelfde dikke buik zorgt echter ook voor een hoop ongemak. Zeker in de laatste maanden wordt bewegen steeds moeilijker. Op je buik slapen is ook geen goed idee.

Voortdurend naar het toilet

Eén van de kwaaltjes waar zwangere vrouwen het meest over klagen, zijn de frequente bezoekjes aan het toilet tijdens de nacht. Wanneer je meer dan twintig keer per dag moet plassen, heb je aan het einde van de dag een compleet platgedrukte blaas.

Wanneer je dus opeens maar een aantal keer naar de toilet hoeft, is dit dan ook een hele opluchting.

Darmproblemen

Niet alleen plassen zorgt tijdens de zwangerschap voor problemen. Ook hebben veel vrouwen last van de stoelgang. Het laten van winden daarentegen gaat zonder pardon, wat voor ongemakkelijke situaties zorgt.

Niet kunnen slapen

Slapeloosheid is niet alleen probleem na de bevalling. Ook tijdens de zwangerschap kun je behoorlijk wat slapeloze nachten hebben, vooral aan het einde als je buik behoorlijk groot is.

Dingen vergeten

Kon je je tijdens de zwangerschap de meest triviale zaken opeens niet meer herinneren? Dit is een veelvoorkomend probleem bij zwangere vrouwen en wordt zwangerschapdementie genoemd.

Nesteldrang

In de laatste maanden van de zwangerschap kun je opeens het gevoel hebben dat alles in het huis perfect moet zijn. Dit is natuurlijk niet de meest vervelende eigenschap omdat je ervoor zorgt dat je klaar bent voor de bevalling. Het wordt echter minder fijn als je door het streven naar perfectie meer hooi op je vork gooit dan je aan kunt.

Bekkeninstabiliteit

Zwangerschap is een flinke inspanning op het lichaam van een vrouw en bekkeninstabiliteit is een probleem waar veel vrouwen zowel tijdens als na de zwangerschap last van hebben. Het zorgt ervoor dat je rondloopt als een pinguïn en het uitschreeuwt van de pijn.

Maagzuur en andere maagproblemen

Denk maar niet dat je alles kunt eten zodra je zwanger bent. Sterker nog, omdat je sneller last van je maag krijgt, ben je al snel overgeleverd aan crackers en water. Bovendien zullen geuren in huis al snel voor een misselijk gevoel zorgen.

Altijd opletten met wat je eet

Niet alleen moet je opletten met wat je eet omdat je last van je maag krijgt. Je zult ook goed kijken naar wat je eet vanwege de kleine. Die krijgt namelijk alles wat je eet ook binnen. Een paar koppen koffie per dag? Beter van niet. En zo zijn er nog veel meer voedingsmiddelen die je beter even kunt laten staan tijdens de zwangerschap. Bekijk hier het lijstje met producten die je beter niet kunt eten. 

Overemotioneel zijn

Wanneer je zwanger bent, slaan je hersenen op hol vanwege de verandering van de hormonen in je lichaam. Dit heeft onder andere als gevolg dat je zeer snel geëmotioneerd raakt. Jijzelf en iedereen in je omgeving zullen je moodswings dan ook niet missen.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

915FansLike
66VolgersVolg
850VolgersVolg

Recente artikelen

Regeldagen, wat zijn dit?

Geef je borstvoeding, dan krijg je ook te maken met regeldagen. Voor nieuwe moeders kunnen deze dagen je onzeker maken, maar dat is nergens...

Het inleiden van de bevalling

Soms zijn er genoeg aanleidingen om niet langer meer te wachten tot de bevalling in gang wordt gezet. In dat geval wordt ervoor gekozen...

Mogelijke complicaties tijdens de bevalling

Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar helaas kunnen er altijd complicaties optreden tijdens de zwangerschap. Of het nou gaat om een thuisbevalling...

IVF en ICSI, hoe werkt het?

IVF en ICSI zijn twee vaak gebruikte methoden wanneer het niet mogelijk is op de natuurlijke manier zwanger te raken. In vitro fertilisatie (IVF)...

Zwanger worden als je PCOS hebt

Misschien heb je er weleens wat over gehoord, maar groter is de kans dat PCOS compleet nieuw voor je is. Toch is het één...