12 weken zwanger

 

Nageltjes
Wat groeit de kleine snel. Je kindje krijgt deze week nageltjes en reuk- en gehoororganen. Met zijn kleine armpjes beweegt hij of zij heen en weer. Het hartje klopt enorm snel: 160 slagen per minuut. Later zal de hartslag iets afnemen.

Praten met andere moeders op 12 weken? Ga naar ons forum!

Duizeligheid
Deze week kan je misschien wel het hartje horen kloppen bij de verloskundige. Een bijzonder moment. Maar misschien hoor je het pas bij een tweede bezoek.

Je lichaam verandert behoorlijk tijdens de zwangerschap. Niet alleen je huid, maar ook je haren en nagels veranderen. Je haar kan dikker worden en je nagels steviger. Iets waar elk vrouw van droomt toch?

Het kan zijn dat je af en toe duizelig bent. Maak je geen zorgen. Er wordt veel bloed naar je kindje gepompt, waardoor je bloeddruk omlaag kan gaan.

Wanneer je zwanger bent mag je gewoon sporten. Zwanger zijn is namelijk topsport. En als topsporter is het belangrijk dat je lichaam in goede conditie verkeerd. Je krijgt door het sporten meer uithoudingsvermogen en dat kun je goed gebruiken tijdens de bevalling.

Toch zijn niet alle sporten verstandig tijdens de zwangerschap. Zo is het niet slim om na de vierde zwangerschapsmaand nog te gaan snowboarden of skiën. Ook duiken en vechtsporten worden afgeraden. Toch blijven er genoeg sporten over. Je kunt tijdens je zwangerschap door blijven gaan met zwemmen, zwangerschapsgymnastiek, fietsen, volleyballen, tennissen, skaten en golfen. Welke sport doe jij op dit moment?

Vorig artikel11 weken zwanger
Volgend artikel13 weken zwanger

Gerelateerde artikelen

Comments

 1. Ik ben nog steeds niet van mijn misselijkheid af. Vanmorgen opnieuw staan overgeven. het lijkt wel af het anders is dan bij mijn zoontje, zou het dan toch een dochter zijn..

 2. Ik heb er ook nog last van. Het wordt wel iets minder. Ben blij dat iedereen nu weet dat ik zwanger ben, kan nu lekker mezelf zijn.

 3. Hey,

  Ik bn over drie dagen 12 wekn zwanger, bn al misselijk sedert 6 weken, hou geen eten binnen, bn beste vrienden met de toilet, kan niet werken hb laatst een echo gehad en het lijkt wel of die kleine disco danst in mijn buik. Lig merendeels thuis ziek te zijn mag je naar buiten tijdens ziek zijn van je zwangerschap want van binnen zitten word ik ook een beetje gek hoor

  Een ieder succes en veel plezier toegewenst met jullie zwangerschap.

 4. Emesafene heeft bij mij goed geholpen tegen de misselijkheid..

  Heb ze van de 6e week tot de 16e week gebruikt..

  Groetjes ^^

 5. Ik ben nu 11 weken en een paar dagen. Heb tot nog toe echt helemaal nergens last van gehad. Ik ben wel geteld 1 keer misselijk geweest. Wel slaap ik super slecht al vanaf de 2de week. Om de haverklap wakker, heel vervelend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
70VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...

6 soorten entertainment waar elke moeder van kan genieten terwijl haar baby slaapt

Je kent het moment wel. De baby is eindelijk gaan slapen en nu is er volledige rust en stilte thuis. Als je geluk hebt...

Waarom kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Wereldwijd drinken ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Ook in Nederland wordt geitenmelk steeds populairder, zowel voor volwassenen als in...

Tips voor raambekleding in de babykamer

Er staat gezinsuitbreiding op de planning! Misschien zelfs wel heel snel. Een van de leukste taakjes als je in verwachting bent is toch wel...

Drukke dag gehad? Ontspan eens!

Na een drukke dag, waarop je hard gewerkt hebt, is het heerlijk om even lekker helemaal tot ontspanning te komen. Voortdurend alleen maar met...