Top 10: Van tekenen dat je zwanger kan zijn

Zou jij zwanger kunnen zijn? Sommige tekenen komen direct voor als je niet ongesteld wordt, maar sommige pas zes weken later. Als je een onregelmatige menstruatie hebt of deze niet bijhoudt, kun je er niet zeker van zijn wanneer je ongesteld moet worden. Als je sommige van onderstaande symptomen krijgt en je afvraagt waarom je niet ongesteld bent
geworden, kun je zwanger zijn. Om dit zeker te weten kun je een zwangerschapstest kopen.

1. Afkeer van eten

Als je net zwanger bent, is het niet ongewoon dat je een afkeer hebt van bepaald eten, soms zelfs van wat je eerder tot je favorieten behoorde. Sommige etensluchten kunnen je zelfs doen kokhalzen. Dit kan een teken zijn van het toenemende oestrogeengehalte. 

2. Stemmingswisselingen 

Tijdens je zwangerschap zijn stemmingswisselingen normaal. Deze worden veroorzaakt door hormonale veranderingen. Iedereen reageert anders op deze veranderingen. Sommige vrouwen zijn zeer emotioneel, anderen voelen zicht angstig of depressief. Schakel direct hulp in als je hierdoor problemen krijgt met je dagelijkse bezigheden of jezelf wat aan wilt doen. 

3. Opgeblazen gevoel 

De hormonale veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je een opgeblazen gevoel krijgt, vergelijkbaar met het gevoel dat je hebt als je bijna ongesteld moet worden. Je kleren kunnen dan strakker aanvoelen, zelfs aan het begin van de zwangerschap. 

4. Veel moeten plassen 

Hormonale veranderingen veroorzaken dat er veel bloed door je nieren gaat. Hierdoor raakt je blaas sneller vol en zal je vaker naar de wc moeten. Dit begint meestal na zes weken en zal de hele zwangerschap merkbaar zijn. Het probleem groeit naarmate je baby groter wordt en meer druk op je blaas gaat uitoefenen. 

5. Vermoeidheid

Voel jij je ineens vermoeid? Of sterker nog, uitgeput? Deze vermoeidheid kan veroorzaakt worden door een toename van bepaalde hormonen. Ook kan de ochtendmisselijkheid of het ’s nachts vaak naar de wc moeten ervoor zorgen dat je minder uitgerust bent. Na drie maanden zou je meer energie moeten krijgen. Richting het einde van de zwangerschap zul je je vermoeid voelen omdat je steeds meer gewicht mee moet dragen. 

6. Gevoelige en opgezwollen borsten

Gevoelige en opgezette borsten zijn één van de eerste tekenen van een zwangerschap. Deze worden veroorzaakt door de toename van de hoeveelheid hormonen. Na de eerste drie maanden moet dit afnemen. Je lichaam past zich dan aan de hormonale veranderingen aan. 

7. Misselijkheid

Sommige vrouwen krijgen pas na een maand last van ochtendmisselijkheid, voor anderen begint dit al na één of twee weken. Ook de rest van de dag of nacht kan misselijkheid voorkomen. De helft van de zwangere vrouwen krijgt hier na drie maanden minder last van. 

8. Gemiste menstruatie

Als je regelmatig ongesteld bent en je periode uitblijft, kun je een zwangerschapstest halen. Als je niet weet wanneer je ongesteld moet worden of last hebt van een onregelmatige menstruatie, zullen andere symptomen eerder wijzen op een zwangerschap.

9. Je lichaamstemperatuur blijft hoog

Als je je lichaamstemperatuurbijhoudt en deze achttien dagen op rij hoog is, zou je zwanger kunnen zijn.

10. Het bewijs: een zwangerschapstest

Veel zwangerschapstesten kunnen pas een week na een gemiste menstruatie uitsluitsel geven. Als je dus eerder een test doet en deze negatief is, doe de test dan na een paar dagen nogmaals. De baby ontwikkelt zich ook al zonder dat je weet dat je in verwachting bent. Zorg daarom als je misschien zwanger bent goed voor jezelf en denkt om je gezondheid.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
73VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

8 Tips tegen bedplassen

Wanneer je kindje klein is, of zelfs wat ouder, kan het wel eens voorkomen dat hij of zij wakker wordt in een nat bed....

De beste tips om je zwangerschap comfortabeler te maken

 Zwanger zijn is een prachtige ervaring, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk dat je op sommige momenten wat...

Tips voor het kiezen van een Staycation-locatie: Tips voor ouders

Een staycation is het nieuwste modewoord dat de wereld van vakantiegangers overneemt. Een staycation is een vakantie waarbij je dicht bij huis blijft, en...

Tijd voor een babykamer? Huur bouwmateriaal!

Het verwelkomen van een nieuwe baby is een van de meest opwindende en bijzondere gebeurtenissen in het leven van ouders. Het inrichten van een...

De ideale staycation met kleine kinderen

Een vakantie plannen met kleine kinderen is niet altijd even makkelijk. Je wilt zelf graag opladen en ontspannen tijdens zo’n vakantie, maar je kinderen...