Tien leuke manieren om te vertellen dat je zwanger bent

Als je weet dat je zwanger bent wil je waarschijnlijk heel graag het nieuws van de daken schreeuwen.
Toch bestaat er een kans dat het mis gaat. Het jouw keuze om het te vertellen. Veel stellen wachten en houden het nog even geheim voor familie en vrienden.

Week 13 is vaak de week waarin veel zwangere vrouwen aan de omgeving het goede nieuws vertellen. De kans op een miskraam is nu klein geworden.

Maar hoe vertel je het goede nieuws aan je familie en vrienden? Door middel van hints
en voorwerpen kun je het verrassingseffect bij je vrienden en familie nóg groter maken. Hier vind je de tien leukste manieren om je zwangerschap bekend te maken.

1. Muisjes
Bij een geboren kindje hoort natuurlijk beschuit met muisjes. Neem een pak beschuit mee en plak hieraan een briefje waarop staat: “We weten nog niet welke kleur muisjes erop moeten!”. Het zal niet lang duren voordat het kwartje valt…

2. Taart
De eerste echofoto’s zijn vaak heel speciaal, want daarop kun je voor het eerst je kleine murmel zien! Een leuk idee is om een taart te laten maken met daarop een foto van de echo. Nodig je vrienden en familie ‘spontaan’ uit op de koffie en zet de taart midden op tafel. Wie zal als eerst de foto kunnen plaatsen?

3. I love opa
Een leuke en wijdbekende manier om het goede nieuws aan je ouders of schoonouders te vertellen is het geven van babyspulletjes, waarop staat: “I love opa” en “I love oma”. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speentjes, mokken en rompertjes. Maar er zijn nog veel meer voorwerpen waarop je ook zelf een tekst kan maken of laten maken.

4. Paasei
Met het zicht op Pasen kan een chocolade-ei ook een leuke rol spelen. Wanneer je met je familie aan het Paasontbijt zit, kan je bij iedereen een holle chocolade-ei op het bord of in het eierdopje plaatsen. Dat is op zich al leuk, maar als ze het ei openbreken en het briefje met de boodschap ontdekken, zal iedereen je om de hals vliegen!

5. Fotolijstje
Een simpel ideetje: geef een fotolijstje met daarin een briefje ingelijst. Op de brief kun je een leuk gedichtje zetten, bijvoorbeeld:

Je kan me nog niet horen
Je kan me nog niet zien
Maar als ik in ….(maand) wordt geboren,
mag ik dan in dit lijstje misschien?

6. Shirtjes
Als de kleine al een broertje of zusje heeft is het natuurlijk ook leuk om die de verrassing te laten onthullen. Er bestaan veel kindershirtjes waar de hint op staat. Zo heb je shirtjes met de tekst “Binnenkort ben ik niet meer in mijn….” en dan een plaatje van een eendje. Of “Ik ben stoer want ik word grote broer” en “Geef papa en mama een kus, want ik word grote zus”. Hoe lang zal het duren voordat ze de shirtjes eens goed bekeken hebben?

7. Advertentie
Hou je ervan om creatief bezig te zijn? Maak dan een advertentie op een A4. In de advertentie ben je op zoek naar een oppas per …. (uitgerekende datum). Schrijf daarna bijvoorbeeld een stukje over de wijk, zet je adres erbij en een aantal voorwaarden waaraan de oppas moet voldoen. Deze voorwaarden zijn dan de kenmerken van diegene aan wie je het geeft. Let vooral op zijn of haar gezichtsuitdrukking wanneer de advertentie gelezen wordt! Waarschijnlijk zul je je lach niet kunnen inhouden.

8. Kinderchampagne
Het creëren van een aanleiding om de zwangerschap te vertellen kan vaak moeilijk zijn. Wil je het simpel aanpakken, koop dan een fles kinderchampagne. Pak in het bijzijn van je vrienden of familie de fles en wacht hun verbaasde gezichten af. Op dat moment zeg je heel gewoon: “We hebben iets te vieren!”. In eerste instantie zou het natuurlijk van alles kunnen zijn dat gevierd moet worden, maar het kan ze toch niet ontgaan zijn dat het alcoholvrije kinderchampagne is wat gedronken wordt, geen gewone champagne!

9. Kinderboekje
Een speciale manier voor je zus, schoonzus of een vriendin: Geef een kinderboekje met aan de binnenkant van de kaft een tekstje: “Lieve …. Ga maar alvast oefenen met voorlezen, want in … (uitgerekende maand) kom ik naar je luisteren!”. Of geef een doosje tampons met een briefje erbij waarop staat: “Deze heb ik voorlopig niet meer nodig!”

10. Babyflowers
Ook een leuke manier om het aan je ouders te vertellen: geef ze een bos bloemen met daartussen bolletjes van babysokjes in de kleur van de bloemen. De sokjes zullen op het eerste gezicht niet opvallen, maar ze zullen er snel genoeg achter komen. Ze zullen zich misschien afvragen wat die sokjes tussen de bloemen doen, maar als jij je big smile laat zien zal er snel een lampje gaan branden! De bloemist kan vaak een leuk boeketje in elkaar toveren, maar de bosjes bloemen zijn ook vaak online te bestellen.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
73VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Tijd voor een babykamer? Huur bouwmateriaal!

Het verwelkomen van een nieuwe baby is een van de meest opwindende en bijzondere gebeurtenissen in het leven van ouders. Het inrichten van een...

De ideale staycation met kleine kinderen

Een vakantie plannen met kleine kinderen is niet altijd even makkelijk. Je wilt zelf graag opladen en ontspannen tijdens zo’n vakantie, maar je kinderen...

Minder geld uitgeven aan luiers? Check deze vier handige tips

Luiers: met een baby ontkom je er niet aan. In het eerste levensjaar gebruikt je kleintje er gemiddeld zelfs zeven per dag! De broekjes...

Het beste buitenspeelgoed voor jonge kinderen

Wanneer je een jong kind hebt, dan is het natuurlijk superleuk om lekker buiten te spelen. Toch is het af en toe lastig om...

Tips bij het kopen van babykleding

Ben je net bevallen van jouw kleine, of wil je jouw vriendin graag een cadeautje voor haar kindje schenken? Dan is het altijd leuk...