Veel cafeïne vergroot kans op laag geboortegewicht

Een nieuw onderzoek suggereert dat zwangere vrouwen die veel cafeïne binnenkrijgen meer risico lopen op een baby met een laag geboortegewicht. Dat toont een Zweeds onderzoek aan.

Het onderzoek toont in tegenstelling tot andere studies geen verband aan tussen cafeïne en vroeggeboorte.

De onderzoekers bestudeerden de gegevens van ongeveer 60.000 zwangerschappen gedurende tien jaar lang. Ze rapporteerden hoe vaak ze voedsel of drankjes met cafeïne gebruikten. Van thee en koffie tot chocoladerepen en hagelslag. 

Cafeïne

Het rapport toont aan dat het drinken van 200-300 milligram cafeïne per dag het risico op een kleinere baby met 62 procent vergroot.
The American College of Obstetricians and Gynecologists adviseert het beperken van cafeïne tot maximaal 200 milligram per dag. Meeneemkoffie ’s kunnen weer meer cafeïne bevatten dan gewoon een kop filterkoffie.

Volgens onderzoeker Verena Sengpiel van Sahlgrenska University Hospital in Zweden is het mogelijk dat cafeïne de groei van de ongeboren schaadt, doordat de voedingsstoffen trager door de placenta van moeder naar kind gaan.
Cafeïne is ook te vinden in thee, cola, energy drinks en chocolade.

Dus moet een koffie liefhebbende zwangere vrouw zich nu zorgen maken? “Goed advies zou zijn om het tot een minimum te beperken”, zegt Pat O’Brien, een woordvoerder van the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists. “Eén of maximaal twee kopjes per dag.”

Bron: artikel – Webmd

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
65VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

De babyuitzet kopen met een budget

Wanneer je zwanger bent moeten er natuurlijk heel veel nodige spullen in huis gehaald worden. Niet alleen voor jouzelf maar ook zeker voor de...

De huid van je baby verzorgen

De tere huid van je baby wil je natuurlijk goed verzorgen maar hoe doe je dat precies? Er zijn veel verschillende producten beschikbaar voor...

Wat is pseudokroep?

Pseudokroep is een virusontsteking die voornamelijk voorkomt bij kinderen tussen de zes maanden en vijf jaar. Deze ontsteking wordt ook wel valse kroep genoemd....

Het supermama syndroom

Heb jij soms ook het idee dat jij als mama perfect in staat bent om alles voor iedereen te doen en daarnaast ook nog...

Wat is warmte uitslag?

Warmte uitslag kan ontstaan wanneer het buiten erg warm is. Iedereen kan hier last van hebben maar het komt vooral voor bij baby’s en...