Kaas

Kan je alle kazen eten tijdens je zwangerschap? Het antwoord is nee.

Je moet de rauwmelkse soorten laten staan. Deze kunnen namelijk de Listeria bacterie bevatten die gevaarlijk is tijdens je zwangerschap, het kan zelfs een miskraam veroorzaken.

De meeste Nederlandse kazen zijn van gepastoriseerde melk gemaakt en dat is  geen probleem. Nederlandse boerenkaas is weliswaar gemaakt van rauwe melk, maar omdat dit een harde kaas is, kan de listeria-bacterie hierin niet overleven. Kwark, cottage cheese, Hüttenkäse, smeerkaas,  feta en kruidensmeerkaas zijn geen schimmelkazen en veilig.

Ben je op vakantie. kijk dan op de verpakking. Als er ‘au lait cru’ op staat, deze kaas niet eten.

Vorig artikelVitamine D
Volgend artikelVegetariers opgelet

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
73VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

De beste tips om je zwangerschap comfortabeler te maken

 Zwanger zijn is een prachtige ervaring, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk dat je op sommige momenten wat...

Tips voor het kiezen van een Staycation-locatie: Tips voor ouders

Een staycation is het nieuwste modewoord dat de wereld van vakantiegangers overneemt. Een staycation is een vakantie waarbij je dicht bij huis blijft, en...

Tijd voor een babykamer? Huur bouwmateriaal!

Het verwelkomen van een nieuwe baby is een van de meest opwindende en bijzondere gebeurtenissen in het leven van ouders. Het inrichten van een...

De ideale staycation met kleine kinderen

Een vakantie plannen met kleine kinderen is niet altijd even makkelijk. Je wilt zelf graag opladen en ontspannen tijdens zo’n vakantie, maar je kinderen...

Minder geld uitgeven aan luiers? Check deze vier handige tips

Luiers: met een baby ontkom je er niet aan. In het eerste levensjaar gebruikt je kleintje er gemiddeld zelfs zeven per dag! De broekjes...