Kaas

Kan je alle kazen eten tijdens je zwangerschap? Het antwoord is nee.

Je moet de rauwmelkse soorten laten staan. Deze kunnen namelijk de Listeria bacterie bevatten die gevaarlijk is tijdens je zwangerschap, het kan zelfs een miskraam veroorzaken.

De meeste Nederlandse kazen zijn van gepastoriseerde melk gemaakt en dat is  geen probleem. Nederlandse boerenkaas is weliswaar gemaakt van rauwe melk, maar omdat dit een harde kaas is, kan de listeria-bacterie hierin niet overleven. Kwark, cottage cheese, Hüttenkäse, smeerkaas,  feta en kruidensmeerkaas zijn geen schimmelkazen en veilig.

Ben je op vakantie. kijk dan op de verpakking. Als er ‘au lait cru’ op staat, deze kaas niet eten.

Vorig artikelVitamine D
Volgend artikelVegetariers opgelet

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

918FansLike
66VolgersVolg
850VolgersVolg

Recente artikelen

Regeldagen, wat zijn dit?

Geef je borstvoeding, dan krijg je ook te maken met regeldagen. Voor nieuwe moeders kunnen deze dagen je onzeker maken, maar dat is nergens...

Het inleiden van de bevalling

Soms zijn er genoeg aanleidingen om niet langer meer te wachten tot de bevalling in gang wordt gezet. In dat geval wordt ervoor gekozen...

Mogelijke complicaties tijdens de bevalling

Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar helaas kunnen er altijd complicaties optreden tijdens de zwangerschap. Of het nou gaat om een thuisbevalling...

IVF en ICSI, hoe werkt het?

IVF en ICSI zijn twee vaak gebruikte methoden wanneer het niet mogelijk is op de natuurlijke manier zwanger te raken. In vitro fertilisatie (IVF)...

Zwanger worden als je PCOS hebt

Misschien heb je er weleens wat over gehoord, maar groter is de kans dat PCOS compleet nieuw voor je is. Toch is het één...