Wat je niet kunt laten tijdens je eerste zwangerschap

Ben je zwanger van je eerste kindje? Gefeliciteerd! De komende maanden zullen reuze spannend voor je zijn. De wervelwind van emoties en ervaringen zullen zowel leuk maar ook erg intens zijn.

Wil je weten hoe je de komende periode gaat overleven en welke dingen je niet wilt overslaan? Lees dan onderstaand lijstje.

1. Houd een weddenschap over het geslacht van je baby

Wordt het een jongen of een meisje? De eeuwige vraag blijft een leuke weddenschap. Wat denk jij wat het wordt? Om het spannender te maken kun je er een geldprijs aan hangen.

2. Genoeg tijd om alle films in huis te bingewatchen

Welke films wil je nog steeds graag zien, maar je kwam er eerder niet aan toe? Je hebt nu zeeën van tijd.

3. Ontspannen in bad

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat je jezelf blijft verwennen. Wat is een betere manier dan het nemen van een lekker bad.

4. Maak foto’s van je buik

Bij de zwangerschap horen natuurlijk de typische foto’s van een dikke buik. Maak elke maand een foto of laat een fotoshoot schieten door een professionele fotograaf. Leuk voor later! Vergeet ook geen dagboekje bij te houden met daarin een kort verhaaltje hoe je je voelt etc.

5. Meer tijd voor je hobby’s

Kwam je de laatste tijd niet toe aan je hobby’s? Je zult merken dat tijdens de zwangerschap de beste periode is om oude hobby’s weer op te pikken.

6. Stop met het zetten van een wekker

Zwangerschapsverlof betekent geen werk. Geen werk betekent niet meer vroeg opstaan. Er is dus geen reden om de wekker te zetten.

7. Je koffie of thee nog warm drinken

Tijdens je 1e zwangerschap is het mogelijk om je drankje te drinken terwijl het nog warm is. Met een 2e zwangerschap is dat een heel ander verhaal. Dus geniet er nog even van!

8. Ga op date met je partner

Het plannen van een date wanneer je kinderen hebt is een hoop werk. Geniet daarom van het moment door op dates te gaan wanneer je zwanger bent, wanneer je nog geen babysitter hoeft te regelen.

9. Organiseer een avondje met je vriendinnen

Als zwangere vrouw heb je een hoop te melden aan je vriendinnen. Nodig ze allemaal uit voor een gezellig avondje zodat niemand iets hoeft te missen.

10. Plan een leuke vakantie

Op vakantie met zijn tweetjes is toch een andere ervaring dan op vakantie met kids. Geniet ervan!

Gerelateerde artikelen

Comments

  1. Puntje 7 is zooo waar!! Niet alleen je drinken maar ook je avondeten is niet meer warm met de kleine. Mijn dochter is nu bijna 7 weken en puntje 10 hebben wij ook gedaan en nu kunnen we ons niet meer voorstellen hoe het is om nog met zijn 2en te zijn. Het was goed om het samen zijn met zijn 2en af te sluiten en ons voor te bereiden op een nieuwe tijd.

    Probeer te genieten en soms even tijd te maken om echt te voelen wat daarbinnen allemaal gebeurd. Geniet van je kleintje in Je buik!

    Groetjes Malissa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

904FansLike
71VolgersVolg
848VolgersVolg

Recente artikelen

Tips bij het kopen van babykleding

Ben je net bevallen van jouw kleine, of wil je jouw vriendin graag een cadeautje voor haar kindje schenken? Dan is het altijd leuk...

De eerste maanden van je baby vastleggen

Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kleine wonder! Voor veel moeders is het spannend om voor het eerst een kindje te krijgen. Dat is...

Geef jouw kind plezier in een wipstoel

Jouw kind wil je altijd de beste start geven. Voordat jouw kind geboren is, ga je daarom al op zoek naar de beste spullen....

Acupunctuur bij kinderwens

Een geboortekaartje bij je post. Een ooievaar en babyslingers in een tuin. Een collega die zwanger is. Zwangere vrouwen en kinderwagens op straat. Het...

Hoe je je tuin veilig kunt maken voor je baby

De gedachte dat je baby tijd in de tuin doorbrengt, kan een beetje beangstigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door ervoor...